„Eurovizijos“ atidarymą žvaigždės šventė iki paryčių

Sekmadienio vakarą paskelbtas oficialus „Eurovizijos“ savaitės startas. 37 šalių atstovai į Kopenhagos rotušę žengė raudonuoju kilimu, čia dalyvavo daugiau nei valandą trukusioje oficialioje atidarymo ceremonijoje, o tada linksmintis patraukė į „Eurovizijos“ klubą.

Lenkų atlikėjai Donatanas ir Cleo su šokėjomis.<br>R.Zilnio nuotr.
Lenkų atlikėjai Donatanas ir Cleo su šokėjomis.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

2014-05-05 03:58, atnaujinta 2018-02-14 08:10

Barzdotas austrų transvestitas Conchita Wurst, spalvingais sijonais pasipuošę islandai „Pollaponk“, Rusijos vėliava apsigaubusios rusų seserys Tolmačiovos, jas lydinti Rusijos popžvaigždė Filipas Kirkorovas – visi jie sekmadienio vakarą Kopenhagos centre traukė smalsius žvilgsnius.

Prie raudonojo kilimo išsirikiavo tūkstančiai miestiečių ir žurnalistų, šventė buvo transliuojama dideliame ekrane. Viduje dalyvių laukė gyvai atliekama muzika, stalai su gėrimais ir žymaus danų virėjo Clauso Meyerio (vieno geriausiu pasaulyje pripažįstamo restorano „Noma“ įkūrėjų) paruošti užkandžiai.

Įžangos kalboje Kopenhagos meras Frankas Jensenas dėkojo dainininkei Emmelie de Forest, kurios pergalės dėka „Eurovizija“ rengiama Danijoje. Tiesa, pati atlikėja į ceremoniją užsuko tik dešimčiai minučių.

Vakaro akcentu tapo „a capella“ vokalistų grupės pasirodymas – dainininkai atliko visų „Euroviziją“ laimėjusių kūrinių popuri.

„Eurovizijos“ atidarymas – puiki proga artistams pakedenti plunksnas ir pabandyti pritraukti daugiau žiniasklaidos dėmesio. Lietuvos atstovei Vilijai Matačiūnaitei, tiesa, tai padaryti nebuvo sunku. Dainininkės balerinos sijonėlis tapo puikiu koziriu – Lietuvos atlikėja it magnetas traukė kitų šalių atlikėjus, kurie ėjo susipažinti su lietuve, vienas po kito prie linksmai nusiteikusios artistės žengė ir užsienio TV filmavimo komandos.

Įsišėlę V.Matačiūnaitė ir Šarūnas Kirdeikis vis leisdavosi šokti, sukeldami fotoaparatų blyksčių bangą. Linksma, laisvai angliškai ir rusiškai su žurnalistais bendraujanti dainininkė nustelbė net ir dažnai linksniuojamą C.Wurst – balta suknele pasidabinęs transvestitas, panašu, Kopenhagoje visiems kiek pabodo.

Krėsti bet ką, kad tik į tave atsisuktų kameros. Tokia nerašyta „Eurovizijos“ dalyvių taisyklė. „Eik, maivykis, daryk šou“, - savo šalių artistams nuolat šūkauja jų komandų vadovai. Ramiai elgęsis armėnų dainininkas Aramas Mp3 pasistengė – į šokio sūkurį įtraukė Gruzijos, Latvijos ir kitų šalių atlikėjus. Su malonumu į šėliones įsijungė ir Š.Kirdeikis.

Pasibaigus oficialiai ceremonijos daliai, dainininkai patraukė į „Eurovizijos“ klubą – čia linksmybės netilo iki paryčių.

Pasirodymus pilnutėlėje salėje surengė albanų atlikėja Hersi Matmuja, linksmieji prancūzai „Twin Twin“, taip pat – britų „X Faktoriuje“ išgarsėjusi ispanė Ruth Lorenzo.

Pastaroji publiką itin nustebino – ir galingu balsu, ir keturiomis puikiomis pritariančiosiomis vokalistėmis.

Į vakarėlį užsukusi V.Matačiūnaitė jame nekoncertavo – tačiau vis tiek sulaukė nemažai dėmesio. Nuotraukas, kurioms jau teko pozuoti su konkurso gerbėjais, ji jau galėtų skaičiuoti šimtais.

Pirmadienį V.Matačiūnaitė surengs du koncertus - „Eurovizijos“ kaimelyje miesto centre ir „Eurovizijos“ gerbėjų kavinėje.

Ketvirtadienį Lietuvos atstovė dalyvaus antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.