V.Matačiūnaitė pristatė lyrišką „eurovizinės“ dainos versiją

„Eurovizinė“ daina „Attention“ - lėtu ritmu, tokia, kad net kiek primena džiazą. Tokią ją pirmadienį išgirdo dviejų Vilijos Matačiūnaitės koncertų žiūrovai Kopenhagoje.

Vilija - „Eurovizijos“ gerbėjų kavinėje.<br>R.Zilnio nuotr.
Vilija - „Eurovizijos“ gerbėjų kavinėje.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

2014-05-05 23:55, atnaujinta 2018-02-14 07:16

Kiekvieno žiūrovo balsas svarbus – šios filosofijos laikosi dauguma į „Euroviziją“ atvykusių atlikėjų. Išnaudojama kiekviena galimybė atkreipti į save dėmesį ir pasirodyti auditorijai, kuri lemiamą vakarą galbūt paspaus telefono mygtuką.

Vilija pirmadienį surengė net du pasirodymus Kopenhagoje. Popiet Lietuvos dainininkė užsuko į miesto centre įsikūrusį „Eurovizijos“ kaimelį.

Sekmadienį atidaryta erdvė netoli pagrindinės miesto pėsčiųjų gatvės yra skirta visiems besidomintiems „Eurovizija“.

Čia prekiaujama oficialiais konkurso suvenyrais, vyksta įvairūs konkursai, įrengta didžiulė scena., kurioje nuolat lankosi ir dainuoja „Eurovizijos“ atlikėjai.

Žvarbią popietę, kai padainuoti į kaimelį užsuko lietuvė, miesto aikštė nebuvo perpildyta, tačiau mūsų šalies atlikėjos programa sulaukė daug aplodismentų. Mat lietuvė dainavo gyvai – kai kurių kitų šalių artistai taip smarkiai nesistengė.

Vakare, jau po apsilankymo Lietuvos ambasadoje, dainininkė į sceną žengė „Eurovizijos“ gerbėjų kavinėje.

Tai dar viena prigijusi konkurso tradicija – į renginį atvyksta tūkstančiai konkurso aistruolių iš visos Europos, kurie dažnai nė neturi bilieto į patį renginį, tačiau laiką draugiškai leidžia kavinėje, kur aptaria konkurso naujienas, žiūri senų „Eurovizijos“ sezonų įrašus ir linksminasi diskotekoje.

Pasirodymą šiems gerbėjams Vilija surengė kartu su Maltos ir Šveicarijos artistais. Kaip ir „Eurovizijos“ kaimelyje, ji padainavo neįprastą, lėtesnio tempo „Attention“ versiją.

„Man šis variantas – labai arti širdies. Ši daina buvo sukurta būtent tokia, greitas tempas atsirado vėliau, jau mąstant apie „Euroviziją“, - sakė V.Matačiūnaitė.

Antradienį dainininkė ilsėsis, o trečiadienį jos jau laukia dvi generalinės antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio repeticijos.

Jose dainininkė toliau „šlifuos“ dainą – trečiadienio antrąją repeticiją palydoviniu ryšiu jau žiūrės antrojo pusfinalio valstybių komisijos, iš karto skirsiančios balus, kurie nulems pusę galutinio rezultato.

Iki paskutinės akimirkos žadama tobulinti ir Vilijos dainą, ir įvaizdį. Pirmadienį dainininkės pritariančiosios vokalistėms iš Lietuvos atgabenti nauji perukai, kurie tikriausiai bus panaudoti ir ketvirtadienį pusfinalyje.

„Su jais merginos bus kiek panašios į prancūzų dainininkę Mireille Mathieu“, - sakė Vilijos „eurovizinės“ komandos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.