„Eurovizijos“ prodiuseris R.Skaisgirys prabilo apie klaidas

Artėjant antrajam „Eurovizijos“ pusfinaliui, kuriame pasirodys ir Lietuvos atstovė, aistros dėl šio konkurso tik kaista. Juolab kad Vilijos Matačiūnaitės pasirodymas ir daina „Attention“ vertinami gana prieštaringai.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2014-05-08 19:14, atnaujinta 2018-02-14 04:14

Jau tapo įprasta, kad atstovai Lietuvai „Eurovizijoje“ palaikomi tik tuomet, jei konkurso pabaigoje pasiekia aukštų rezultatų. Tad ir šiais metais daugelis lietuvių nusiteikę skeptiškai Vilijos atžvilgiu.

Štai „Eurovizijos“ prodiuseris Lietuvoje Rolandas Skaisgirys laikosi priešingos nuomonės. Visą kelią buvęs kartu su V.Matačiūnaite jis nuoširdžiai tiki ja ir viliasi, kad Vilija pasirodys konkurso finale.

Vis dėlto pasiteiravus, kokią vietą, jo nuomone, Vilija užims, R.Skaisgirys išliko diplomatiškas: „Aš esu suinteresuotas asmuo, tad negaliu taip spėlioti. Be to, tai pirmieji metai, kai dirbu „Eurovizijoje“, tad dėmesį skiriu ne pergalėms, o pamokoms, kad ne tik šiemet, bet ir ateityje padarytume kuo geriau.

Aš tikrai tikiuosi, kad mes būsime „Eurovizijos“ finale, bet sunku pasakyti, kaip ten seksis.“

Savikritiškumu pasižymintis R.Skaisgirys prisipažino matantis savo paties klaidų šių metų „Eurovizijoje“. Anot jo, šiemet jis pernelyg daug mokėsi iš kitų, todėl elgėsi gana nedrąsiai. R.Skaisgirys tiki, kad daina būtų populiaresnė, jei ji būtų buvusi reklamuojama ne kaip feministinis manifestas, bet kaip bandymas atkreipti visuomenės dėmesį į pasaulyje vyraujančią agresiją.

„Pažiūrėkime kas dabar vyksta pasaulyje. Viskas atsiliepia ir „Eurovizijoje“. Pavyzdžiui, rusų dainininkių nušvilpimas, kai jos pateko į finalą.

Galėjome Vilijos daina pasakyti: „Dėmesio! Nėra pasaulyje taip viskas gera ir ramu, kaip atrodo.“ Manau, kad ne tiek, kiek Vilijos daina ir atlikimas yra agresyvūs savaime, kiek pasaulyje esančio agresyvumo parodymas.

Labai gaila, kad nesiryžau susieti šių dalykų anksčiau. Reklamos prasme daina būtų daug plačiau nuskambėjusi“, – svarstė prodiuseris.

R.Skaisgirys jau išsirinko šių metų „Eurovizijos“ favoritus. Neskaitant Vilijos, absoliutus Rolando favoritas – olandų duetas „The Common Linnets“. Dar prodiuserį sužavėjo vengras Andrasas Kallay-Saundersas. Gerų žodžių R.Skaisgirys negailėjo ir britei Molly, švedei Sannai Nielsen.

Vyras juokėsi, kad muzikinio išsilavinimo neturi, tad mėgstamiausius konkurso dalyvius jis išsirinko pagal asmeninius kriterijus. Rolandui svarbiausia dainą pajausti. Tokiais atvejais visai nesvarbu, ar kūrinys yra prasmingas, kokybiškas, ar tai tik pigus popsas. Jei kūrinys ir jo atlikimas įsiminė – tai jau sveikintina. Todėl faktas, kad Vilija taip pat neliko nepastebėta konkurse, nuteikia optimistiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.