M.Tyla: „Eurovizijos“ atlikėjus reikia izoliuoti nuo interneto“

Artėjant Vilijos Matačiūnaitės startui „Eurovizijos“ pusfinalyje, jos palaikymo komanda Kopenhagoje gausėja. Palaikyti atlikėjos į Danijos sostinę šią savaitę atvyko Lietuvos pasirengimą „Eurovizijai“ prižiūrėjęs prodiuseris Martynas Tyla, neabejojantis Vilijos galimybėmis patekti į finalą.

M.Tyla (dešinėje) su V.Matačiūnaitės scenos komanda.<br>R.Zilnio nuotr.
M.Tyla (dešinėje) su V.Matačiūnaitės scenos komanda.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 8, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:22 AM

Lietuviai už savo šalies atstovę sirgs ketvirtadienio vakarą – „Eurovizijos“ pusfinalyje Vilijos daina „Attention“ rungsis su kitų keturiolikos šalių kūriniais.

Donatui Montvydui ir Sashai Songui „Eurovizijoje“ talkinęs M.Tyla neslepia, kad buvusios laivų statyklos pastate surengtas šių metų konkursas jam palieka keistoką įspūdį.

„Nustebino tas palapinių miestelis. Jei „Eurovizija“ būtų Klaipėdos krovinių terminale, atrodytų panašiai. Keistas danų pasirinkimas, bet turbūt todėl, kad pagrindiniame stadione vykstantis Justino Timberlake'o koncertas jiems svarbiau. Nors šiaip čia gana jauku“, – sakė M.Tyla.

Pirmasis pusfinalis, surengtas antradienį, jį irgi kiek nustebino. „Milžiniškų staigmenų nebuvo, bet, pavyzdžiui, olandų dainos galimybės dabar vertinamos daug geriau.

Nemanau, kad konkursą laimės armėnas, kaip daug kas prognozuoja. Jei jau reikėtų rinktis, sakyčiau, kad labiausiai tikėčiau britų dainos sėkme“, – sakė M.Tyla.

Jis gyrė Vilijos rimtą nusiteikimą ir nujaučia, kad Lietuvos vardas šeštadienį skambės konkurso finale.

„Dvi Baltijos šalys iškrito, bet dėl trečiosios nuojauta gera. Ar statyčiau pinigų, kad Lietuva bus finale? Jau pastačiau.

Stiprioji pasirodymo pusė, mano akimis, yra vaizdas. Sceniniai drabužiai išsiskiria iš kitų atlikėjų, tai pabrėžia ne vienas profesionalas, matęs ne vieną „Euroviziją“.

Energija, kurią transliuoja Vilija, salėje gerai jaučiama. Klausimas, ar tai persikels ir į TV ekraną, ar žmonės pajus jos norą ir užsidegimą.

Kai kas sako, kad ši daina yra pikta, bet man atrodo, kad ta energija yra gera“, – svarstė M.Tyla.

Vis dėlto prodiuseriui atrodo, kad atlikėja kiek per daug gilinasi į komentarus apie jos pasirodymą.

„Ją reikėtų izoliuoti nuo išmaniųjų telefonų ir kompiuterių šiam laikotarpiui. Kitais metais turbūt „Eurovizijos“ dalyviams reikės karantino nuo šių dalykų. Kad neskaitytų atsiliepimų – tai tikrai veikia atlikėją.

Tiek Donatas, tiek Sasha Songas per „Euroviziją“ buvo izoliuoti nuo to kompiuterinio gyvenimo“, – sakė M.Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.