D.Zvonkus po Eurovizijos barzdas pasiūlė nusipiešti „Pop Ladies“

 Paklaustas, ką būtų keitęs Lietuvos atstovės pasirodyme, D.Zvonkus juokėsi: „Kasmet suku galvą, ką atsakyti į tokius klausimus. Juk negaliu tiesiai šviesiai rėžti: „Jei bobutė būtų su kiaušiais, būtų diedukas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 13:21, atnaujinta 2018-02-14 03:32

 Paklaustas, ką būtų keitęs Lietuvos atstovės pasirodyme, D.Zvonkus juokėsi: „Kasmet suku galvą, ką atsakyti į tokius klausimus. Juk negaliu tiesiai šviesiai rėžti: „Jei bobutė būtų su kiaušiais, būtų diedukas“.

 Kompozitoriui patiko austrų atstovė – barzdotas transvestitas Conchita Wurst. Jo pasirodymas, Deivydo nuomone, muzikine prasme pats stipriausias.

 „Austrų pasirodymas stipriai iššoka virš kitų. Vizualinis išskirtinumas taip pat daugiau nei akivaizdus“, – sakė Deivydas.   Taip pat jam patiko – vengro, olandų dainos. Vyras nesiima prognozuoti, kuris konkurso dalyvis šiais metas verčiausias Eurovizijos nugalėtojo vardo. Pusfinaliuose jis savo favoritus jau turi, o štai finalo teks palaukti.

 D.Zvonkus įsitikinęs, kad Eurovizijoje, be muzikinės dalies, ne mažiau svarbu kostiumai, šviesos, šokiai ir fejerverkai. Juk ir pačiame konkurso pavadinime yra žodis „Vision“.

 „Štai lenkų dainą tikrai sunku pavadinti daina, bet sceninis jų sprendimas padarė savo – kaimynai yra finale. O gruzinai parodė puikų pavyzdį, kaip sutaupyti – nepirko lėktuvo bilietų, o atskrido parasparniu“, – sakė D.Zvonkus.

 Vilijos ir jos komandos sceniniai kostiumai Deivydui patiko. Tačiau jis sutinka, kad apranga – skonio reikalas – ne visiems tokia gali patikti ar būti suprasta.

 Jei neatsiras neplanuotos veiklos, šeštadienio vakarą Deivydas ketina praleisti prie televizoriaus – jam būtų įdomu pamatyti Eurovizijos finalą.

 „Grupė „Pop Ladies“ šiandien turi du koncertus – pasiūliau merginoms užsipiešti barzdas, bet jos kažkodėl nepažiūrėjo rimtai į mano pasiūlymą“, – šypsojosi Deivydas.

 Verslininkas Ugnius Kiguolis

 Kaunietis verslininkas Ugnius Kiguolis iškart perspėja – jo nuomonė kukli ir nepopuliari. Jau dešimt metų, jo manymu, Lietuva nepasimoko iš savo klaidų Eurovizijoje ir toliau jas daro.

 „Nebuvo įdomu žiūrėti ir pačias atrankas. Visas mūsų televizijos eteris yra pilnas įvairaus plauko šou, kur visi konkuruoja: kas geriau dainuoja, kieno geresnis balsas ir t.t. Man atrodo, kad sėkmė Eurovizijoe slypi kitur...

 Tą puikiai įrodo mūsų aukščiausia vieta šiame konkurse, kurią Lietuvai padovanojo Andrius Mamontovas su kompanija. Šiam konkursui nereikia baisių įmantrumų, pasakiško balso. Pirmiausia reikia geros, aiškios, paprastos ir „vežančios“ dainos. Antra, kad pasirodymas atrodytų įspūdingai, reikia pinigų. Vakar taip nebuvo. Komanda į Kopenhagą išvyko puiki, bet manęs neužkabino nei daina, nei pasirodymas“, – sakė U.Kiguolis.

 Verslininkas turi savo nuomonę ir apie šių metų favoritą austrą. Vyras sutinka, kad dainuoja barzdočius gerai, tačiau jaučiasi nesubrendęs iki tokio lygio, kad tokio stiliaus atlikėjai jam sukeltų teigiamas emocijas.

 „Nenorėčiau, kad pasaulis judėtų tokia linkme... Jei nebūčiau matęs vaizdo, klausytis Conchitos būtų buvę malonu. Daina tikrai kabinanti labiau, nei lietuvių“, – kalbėjo Ugnius.

 Vyras matė ne visus atlikėjus, tačiau jam patiko Azerbaidžano atstovės Dilaros pasirodymas, smagiai lyriška pasirodė švedų daina, užkabino lenkų daina.

 „Tačiau tikrai nepasakysiu, kas vertas pirmosios Eurovizijos vietos – ne visus kūrinius girdėjau. Mano muzikinis skonis šiek tiek ne „euroviziškas“, vadovaujuosi labai paprastais, primityviais kriterijais – daina užkabina arba ne, gera ausiai arba ne, malonu akims arba ne“, – kalbėjo U.Kiguolis.    Nomeda Kazlaus

Operos dainininkė Nomeda Kazlaus Viliją pažįsta nuo televizijos projekto „Auksinis balsas“ laikų – primadona buvo šio konkurso teisėja.

„Pamenu Viliją - ji talentinga, bet jai reikia mokytis dainuoti“, - teigė N.Kazlaus, perspėjusi, kad tikrai nežino, kokiame profesionalumo lygmenyje V.Matačiūnaitė yra dabar.

„Eurovizijos“ transliacijų Nomeda nežiūrėjo, tačiau informacija apie šį garsų renginį ją pasiekia. Kartą, įkalbėta draugų italų, žiūrėjo finalą gana atidžiai. Tuomet buvo nemažai dalyvių, dainuojančių operiniais balsais, buvo daug diskusijų apie simfoninio popso vertę.

Įvairiose pasaulio scenose dainuojanti N.Kazlaus atkreipė dėmesį, kad, pavyzdžiui, italams svarbiau jų šalyje rengiamas San Remo dainų festivalis. Jiems labiau rūpi ir dainos melodingumas, o ne jos pristatymo maniera, pats šou.

O štai ispanai, teigė Nomeda, tikrai pamišę dėl „Eurovizijos“.

Kaip rimtosios muzikos žanro atstovė iš viso vertina tokio pobūdžio konkursą?

„Gerbiu profesionalų požiūrį į darbą. Net ir lengvosios muzikos atlikėjai dirba labai rimtai – mokosi vokalo, supratimo apie balso higieną, kvėpavimo. Tad rimto darbo ir atsidavimo bet kokioje srityje niekada nenuvertinu“, - sakė Nomeda.

Ji pati turi mokinių, kaip nebūtų keista – verslininkų ir vadovaujamą darbą dirbančių žmonių - kurie ima vokalo pamokas, nors lipti į sceną toli gražu neketina.

„Nes tai – kaip joga – puikus būdas išmokti asmenybės ugdymo ir valdymo niuansų. Labai praverčia kasdieniame gyvenime, darbinėje karjeroje“, - sakė Nomeda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.