Rusijos „eurovizinėje“ dainoje užkoduota žinia Ukrainai?

„Eurovizijos“ finalo dalyvių pasirodymai nagrinėjami iki smulkmenų. Netikėtą versiją apie Rusijos dvynių Tolmačiovų dainą „Shine“ pateikė žinomas konkurso ekspertas Williamas Lee Adamsas. Anot jo, besišypsiančių septyniolikmečių atliekama daina – akivaizdi politinė Rusijos žinutė Ukrainai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 10, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:33 AM

Rusų dvynės Anastasija ir Marija Tolmačiovos – mielumo įsikūnijimas. Tačiau jų atliekamas kūrinys yra prastai užmaskuota politinė propaganda. Neįtikėtina? Galbūt, tačiau „Eurovizijai“ skirtos svetainės wiwibloggs.com redaktorius W.L.Adamsas kviečia atidžiau įsiklausyti į dainos tekstą.

„Žiūrėjau į dangų, į žvaigždę, laukiau naujos pradžios. Gyvenau ant ribos, arčiau nusikaltimo, kirsiu liniją žingsnis po žingsnio“, - dainuoja merginos.

Toliau - tokia eilutė: „Gal vieną dieną tu būsi mano. Kažką reikia aukoti, kad būtų šviesesnė diena“.

Priedainyje merginos dainuoja: „Šviesk į mano tamsą, šviesk į naktį, mano kylanti saule. Išvaryk beprotybę“.

Tai gali būti tiesiog meilės daina, tačiau W.L.Adamsas mano, jog taip manyti yra naivu. Ekspertas dainoje įžvelgia tiesiogines užuominas į pastarųjų mėnesių įvykius Ukrainoje, Krymo aneksiją ir Rusijos norą Ukrainą paversti „sava“.

„Nereikia stebėtis, kad savo „eurovizinį“ pasirodymą rusai išrinko be viešos atrankos, už uždarų durų“, - TV kanalui CNN sakė konkurso specialistas.

Vienas dainos autorių – Filipas Kirkorovas, tekstą rusams parašė autoriai iš užsienio: Johnas Ballardas, Ralphas Charlie ir Gerardas Jamesas Borgas.

Politiniai dainų tekstai „Eurovizijoje“ yra draudžiami. Dėl to 2009-aisiais iš konkurso buvo pašalinta gruzinų grupė „Stephane & 3G”. Konkurse Maskvoje ji norėjo atlikti dainą „We Don't Wanna Put In“, kurios žodžių žaismą buvo galima suprasti ir taip: „Mes nenorime Putino“.

Seserų Tolmačiovų pasirodymas "Eurovizijos" pusfinalyje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.