V.Matačiūnaitė: „Nepykit, bet aš barzdą ir toliau skusiu“

Šeštadienio vakarą įvykusio „Eurovizijos“ finalo rezultatai nustebino daugelį. Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė – ne išimtis. Prieš išvykdama namo į Lietuvą dainininkė Kopenhagoje pakomentavo austro Conchitos Wurst pergalę ir užsiminė dar nesakanti „sudie“ „Eurovizijai“.

„Kaip reagavau į finalo baigtį? Nuliūdau dėl mūsų ateities. Negi ji – spalvota it vaivorykštė? Šis rezultatas – tai ne tik „Eurovizijos“ reikalas. Tai šiek tiek globaliau. Tai mane ir neramina“, - sakė V.Matačiūnaitė.<br>D.Gražio nuotr.
„Kaip reagavau į finalo baigtį? Nuliūdau dėl mūsų ateities. Negi ji – spalvota it vaivorykštė? Šis rezultatas – tai ne tik „Eurovizijos“ reikalas. Tai šiek tiek globaliau. Tai mane ir neramina“, - sakė V.Matačiūnaitė.<br>D.Gražio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Kopenhaga

May 11, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:56 AM

„Kaip reagavau į finalo baigtį? Nuliūdau dėl mūsų ateities. Negi ji – spalvota it vaivorykštė?

Šis rezultatas – tai ne tik „Eurovizijos“ reikalas. Tai šiek tiek globaliau. Tai man ir kelia nerimą“, - sakė V.Matačiūnaitė.

Dainininkė patikino, kad yra labai tolerantiška kitų lytinių pakraipų žmonėms – tokių nemažai yra ir tarp jos draugų. Tačiau kažkur, jos nuomone, vis dėlto reikėtų nubrėžti ribą.

„Mes tolerantiškai leidome dalyvauti moteriai su barzda, tolerantiškai išsiųskime ją į finalą, tolerantiškai parodykime, kad Europa palaiko teisę mylėti.

Tolerantiškai pakelkime į penketuką, gal ir į trejetuką. Bet pirma vieta... Ar čia tikrai buvo geriausias variantas, kokį šįmet turėjom Europoje? Nežinau. Ar čia tikrai Europa balsavo?

Aš savo broliui tikrai neleisčiau žiūrėti tokios „Eurovizijos“. Kad jam nekiltų klausimas – Vilyte, ar galiu apsivilkti tavo suknelę?

Lietuvoje buvo konfliktų, kai buvo pareikšta – kodėl mes, homoseksualūs žmonės, negalime eiti gatve susikibę rankomis. Galite, eikite drąsiai, visi eikime. Bet, nepykite, aš barzdą skusiu ir toliau“, - juokėsi Vilija.

Gerai nusiteikusi atlikėja prabilo apie savo planą kitiems metams – suburti naują „LT United“ variantą.

„Galima pasiimti V.Baumilą, kuris gražus, Sashą Songą, kuris kuria, D.Montvydą, kuris šoka, M.Linkytę, kurios technika nepriekaištinga, Mią, kuri gali dramą scenoje sukelti, ir mane, kuri gali ką nors treptelėti. Ir išsiųsti šešis, sukurti dramą, intrigą, po vaivorykštės spalvomis.

Manau, kad lietuviai turi susivienyti. Gal net su latviais ir estais susivienykime – kaip per Baltijos kelią. Juk visas tris Baltijos šalis išmetė“, - svarstė V.Matačiūnaitė.

Dainininkė paragino Lietuvos atlikėjus dalyvauti kitų metų atrankoje arba bent parašyti dainų.

„M.Mikutavičiau, A.Mamontovai, rašykite dainas kitiems, jei patys nenorite dalyvauti. Jazzu ir GJan – merginos, eikite, kurkite parodykite. Ne dėl savęs, o dėl tos Lietuvos.

Mia – kodėl tu nenori dalyvauti? Dalyvauk, labai smagu“, - ragino Vilija.

Savo pasirodymo „Eurovizijos“ pusfinalyje ji nebenorėjo komentuoti: „Ar rezultatus paveikė tai, kad dainavau po Conchitos? Nežinau. Man neįdomu. Pusfinalis – seniai praeitis, gyvenkime šia diena. Šiandien keliauju namo.

Laiko atgal neatsuksi. Kaip buvo, taip buvo. Pabandžiau, buvo įdomu, džiaugiuosi, kad mane išsiuntė. Šokas lengvas buvo, bet jį peržengiau.

Tikiuosi, kad lietuviai nenusimins. Kai smaugia, dar labiau spardaisi. Jei sporte pasiekimų turime, galime jų turėti ir muzikoje.

Ar dalyvausiu atrankoje kitais metais? Nežinau. Bet jei turėsiu dainą, tikrai siūlysiu. Galite smerkti mano dainą, bet aš bent jau parašiau kažką. Parašykite ir jūs, o tada išrinksime geriausią“, - sakė V.Matačiūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.