V.Matačiūnaitė „Eurovizijoje“ bandys dalyvauti ir kitais metais

Vilijos Matačiūnaitės „eurovizinė“ šių metų istorija simboliškai baigta pirmadienio popietę. Vėlų sekmadienio vakarą iš Kopenhagos į Vilnių sugrįžusi dainininkė pirmadienį surengė spaudos konferenciją sostinės prekybos centre „Panorama“, kurioje dar sykį pasidalijo įspūdžiais iš didžiausio Europos dainų konkurso.

Sekmadienio vakarą iš Kopenhagos į Vilnių sugrįžusi V.Matačiūnaitė pirmadienį surengė spaudos konferenciją.<br>T.Bauro nuotr.
Sekmadienio vakarą iš Kopenhagos į Vilnių sugrįžusi V.Matačiūnaitė pirmadienį surengė spaudos konferenciją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-05-12 15:25, atnaujinta 2018-02-14 01:13

Besišypsanti, be jokių nusivylimo ženklų – tokia į konferenciją atžingsniavo Vilija.

„Pasirodymas buvo nuostabus. Visi likome savimi patenkinti. Pradėjau auginti barzdą.

Gaila, kad likome per vieną laiptelį nuo finalo“, - kalbėjo Lietuvos pasirengimo „Eurovizijai“ prodiuseris Martynas Tyla.

„Esu dėkinga už patirtį. Tokio lygio konkurse dalyvavusi dar nesu. Viskas iki sekundžių apskaičiuota. Tie 59 metai, kiek vyksta šis konkursas, nepraėjo veltui.

Tiesa, pusfinalyje nufilmuota medžiaga šimtu procentų neatitiko to, kaip buvome suplanavę. Bet esu patenkinta.

Eurovizija“ - bendras tautos tikslas, visus raginu rašyti dainas. Pati tai irgi ir toliau darysiu ir siūlysiu atrankai“, - sakė V.Matačiūnaitė.

„Vilijai entuziazmo dėl „Eurovizijos“ po šio konkurso atsirado tik daugiau. Konkursas yra užkrečiantis“, - kad dainininkė nenusiminė, patikino ir M.Tyla.

„Kai nuvykome ir pamatėme, kaip tai atrodo, juokavome, kad Šnipiškėse tokį konkursą galėtume surengti. Bet arenos viduje viskas buvo nuostabu. Viską atpirko reginys.

Tai, ką jie padarė, eilinį kartą įrodė, kad dirba tikri profesionalai. Vilijos pasirodymas irgi įrodė, kad viskas padaryta iš širdies ir puikiai. Tiek sporto varžybose, tiek muzikos konkursuose turi būti pasirengęs tam, kad gali būti ir geresnių už tave“, - sakė LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

„Man Conchitos daina nebuvo geriausia. Turėjau kitų favoritų. Gaila, kad Didžioji Britanija, kurioje pati gyvenau, užėmė tik septynioliktą vietą. Tai šokiravo – taip pat, kaip ir mūsų nepatekimas į finalą.

Kiekvienas suaugęs žmogus gali rinktis, kaip atrodyti. Mes norėjome būti pankais, o kažkas norėjo rengtis suknelę. Aš tų suknelių daug esu turėjusi, o kai kurie žmonės to dar nėra išbandę“, - diplomatiškai apie konkurso laimėtoją Conchitą Wurst kalbėjo Vilija.

Jei patektų į „Euroviziją“ kitais metais, V.Matačiūnaitė dar nežino, kokio stiliaus kūrinį rinktųsi.

„Bandysime su dainos „Attention“ bendraautoriu kurti, kviesime ir kitus kūrėjus prisijungti.

Būtų nebloga komanda, jei kartu keliautų Donatas Montvydas, Sasha Songas, Vaidas Baumila, Mia, aš ir Monika Linkytė. Puikus šešetukas būtų. Vieni padainuotų, kiti pašoktų“, - svarstė dainininkė.

„Jau dabar planuokite, pradėkite kurti kitų metų konkursui“, - ragino M.Tyla, užsiminęs, kad atrankos į „Euroviziją“ sistemoje bus pokyčių.

Artimiausiu metu V.Matačiūnaitė ketina išvykti į keletą kelionių, o vasaros viduryje grįš ir ruošis kitų metų „Eurovizijos“ atrankai: „Jei tik man leis dalyvauti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.