Ant Gedimino kalno – zombiais virtusių „Anties“ muzikantų šou

Trisdešimtmetį švenčianti roko grupė „Antis“ šiuos metus pabaigs koncertais didžiausiose Kauno ir Vilniaus arenose. Šią žinią ketvirtadienio popietę grupės muzikantai paskelbė teatrališkai – surengdami šou ant sostinės Gedimino pilies kalno.

Grupė „Antis“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Grupė „Antis“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2014-05-29 14:38, atnaujinta 2018-02-13 09:44

Gruodžio 29 dieną „Antis“ koncertuos Vilniaus „Siemens“, o gruodžio 31 dieną – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Surengti tokius koncertus buvo sena mūsų svajonė. Tačiau nesinorėjo eiti įprastu „jubiliejinio koncerto“ keliu. Todėl geriausios „Anties“ dainos šiuose koncertuose tikrai skambės, bet pasirodymai turės ypatingą temą“, - pasakojo grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Kodinis koncertų pavadinimas - „Zombiai atrieda atidunda!“. Tai – ne tik užuomina į vieną geriausiai žinomų „Anties“ hitų „Zombiai“.

„Dabar metas prisipažinti. Iš tiesų visus tuos metus mes esame zombiai“, - ant kalno ištarė A.Kaušpėdas.

Jis ir kiti grupės nariai ant kalno atžingsniavo, pasidabinę kraupiu „zombišku“ grimu ir kruvinais marškiniais.

Du spaudos konferencijoje dalyvauti negalinčius grupės narius pavadavo ant rankų nešama zombio lėlė ir kraupus portretas.

„Dabar zombiai puola Lietuvą. Todėl atėjome čia, prie griūvančios Vilniaus pilies, kad paskelbtume, jog mums atėjo metas „išsizombinti“ ir tapti žmonėmis. Negana to, pažadame „išzombinti“ ne tik save, bet ir visą Lietuvą.

Anksčiau kovojome su sovietų sistema ir vadinomės „Antis“ - „anti S“. Dabar kovosime su zombiais – todėl galite mus vadinti „anti Z“. Nuo šiol mes vadinamės „Antiz“, - rimtu veidu dėstė A.Kaušpėdas. Jo kalbą vis pertraukdavo visų grupės narių kriokimas.

Žadama, kad metų pabaigoje vyksiantys koncertai bus itin įdomūs ir teatrališki. Juos režisuoti apsiėmė bene populiariausias šių dienų Lietuvos kino režisierius Emilis Vėlyvis.

„Jo „zombiškos“ idėjos labai tinka šiems koncertams“, - sakė A.Kaušpėdas.

Žadama, kad šie du pasirodymai, į kuriuos bilietais "Tiketa" pradės prekiauti jau penktadienį, bus vieninteliai „Anties“ pasirodymai Lietuvoje šiais metais.

„Koncertų metu paaiškės, kad pirmiausia zombį reikia įveikti savyje“, - sakė grupės vadybininkas Vaidas Stackevičius.

Koncertų žiūrovams žadamas puikus apšvietimas ir įgarsinimas, specialiai ruošiamos vaizdo projekcijos ir dekoracijos, pirotechnikos efektai.

„Scenoje bus 200 zombių, taip ir parašykite“, - pareiškė A.Kaušpėdas.

Būsimųjų koncertų pristatymą jis baigė, užsiropštęs ant pilies sienos ir per megafoną skleisdamas Vilniui žinią – rėkdamas specialiai zombių temai pritaikytus „Anties“ dainų tekstus ir Lietuvos poetų eiles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.