Dainininkė J. Arlauskaitė-Jazzu tapo konsule

Keletui žinomų muzikos atlikėjų antradienį teko bristi į vėsų Vilnios vandenį. Taip antradienio popietę buvo paskelbtas simbolinis muzikos festivalio „Galapagai" veiksmas – rugpjūčio pradžioje vyksiančio renginio valstybės įkūrimas.

Dainininkė Jazzu (dešinėje) iki gyvenimo pabaigos galės nemokamai linksmintis "Galapaguose".<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainininkė Jazzu (dešinėje) iki gyvenimo pabaigos galės nemokamai linksmintis "Galapaguose".<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 15, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:26 PM

Rugpjūčio 1-2 dienomis Zaraso saloje vyksiantys „Galapagai“ žada dviems su puse paros tą vietą paversti valstybe su šūkiu „Čia viskas galima“, savomis taisyklėmis ir įstatymais.

Ta proga Vilniaus Užupio menų inkubatoriuje surengtas būsimos valstybės pristatymas. Festivalio rengėjas Algirdas Barniškis-Blėka paskelbė, kad „Galapagai“ oficialiai užmezga diplomatinius santykius su Vilniaus menininkų įkurta Užupio respublika.

„Mane labai žavi Užupio respublikos idėja. Bandysime panašią atmosferą sukurti ir „Galapaguose“, - sakė festivalio prodiuseris.

Užupio respublikos užsienio reikalų „ministras“ Tomas Čepaitis ta proga „Galapagų“ dalyvius pašventino Vilnios vandeniu, o festivalyje dainuosiančiai Justei Arlauskaitei-Jazzu suteikė Užupio konsulės titulą.

Taip pakvailioję, atlikėjai pasakojo apie artėjantį festivalį, kurio ryškiausios žvaigždės bus vokiečių grupė „The Baseballs“.

„Festivalio tema – rokenrolas, o šie vokiečiai – labai rokenroliniai. Skina laurus Europos „topuose“, atgaivina Elvio Presley laikų tradicijas, tad jie – tikrai labai laukiami pas mus“, - sakė A.Barniškis-Blėka.

Koncertai, kaip ir kasmet, vyks keturiose scenose. Jose pasirodys apie 40 grupių ir atlikėjų iš keliolikos šalių.

Viena jų - „Skamp“, kuri kartu pasirodyti kvies ir švedus „Supersci“, ir ne vieną Lietuvos atlikėją. Su visais jais „Skamp“ bendradarbiauja kurdami naują savo albumą.

Be to, „Skamp“ narys Viktoras Diawara liepos 31-ąją visus pakvies į nemokamą įžanginį vakarėlį Vilniaus menų fabrike „Loftas“ - ten pasirodys festivalyje grosiančios danų grupės C.A.R.T narys MC Black Daniels.

M.A.M.A. apdovanojimo laureatas MC Mesijus festivalio rengėjų paprašė parūpinti ilgą stalą – kad sutalpintų visus elektroninius instrumentus, kurie bus naudojami jo pasirodymui.

„Pasirodyme bus įdomių dalykų – ir hipnozės seansas, ir televizijos naujienų laida“, - žadėjo nestandartiniu mąstymu pasižymintis reperis.

Jazzu, kuri festivalyje koncertuos su bendražygiu Leonu Somovu, džiaugėsi, kad renginyje gros daug lietuvių atlikėjų.

„Daugelį jų pažįstu, bet esu kiek nutolusi, nežinau, ką jie groja šiuo metu. Bus proga viską išgirsti ir pamatyti“, - sakė dainininkė.

Kaip įprasta, į festivalį iš sostinės veš muzikinis traukinys, į kurį „Galapagų“ lankytojams bilietai bus parduodami su nuolaida.

Traukinyje koncertuos jau ne kartą tai darę linksmieji dvyniai „Timohi“, ketinantys prie šio nuotykio prijungti ir kitų muzikantų.

„Darysime tai jau ketvirtą kartą. Į traukinį pasiimsime viską – instrumentus, akumuliatorius, kolonėles, būgnus, gal net rūko mašiną. Bus lyg minifestivalis traukinyje.

Kartą su mumis traukinyje yra groję garsūs baltarusiai „Krambambulya“ - jiems labai patiko“, - pasakojo „Timohi“.

Beje, „Krambambulya“ festivalyje koncertuos ir šįmet. Grupė pristatys naują albumą – todėl tikimasi „Galapaguose“ sulaukti nemažai žiūrovų iš Baltarusijos, mat gimtinėje grupei tenka susidurti su cenzūra.

Festivalio publikai žadama ir daug nemuzikinių pramogų, bus pristatytos kelios socialinės iniciatyvos.

„Bus šunų lenktynės, taip pat – žirgas, kurį visi norintys galės paglostyti ir iššukuoti. Į festivalį galima atvykti su gyvūnais.

Beje, festivalyje pirmą kartą įsikurs ir vaikų darželis, kur kelioms valandoms bus galima palikti savo mažylius. Apie tokį dalyką svajojome keletą metų“, - sakė „Galapagų“ rengėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.