Ar dar viena Jurkutė pasidabins „Mis Lietuva“ karūna?

„Viena Jurkutė jau laimėjo konkursą „Mis Lietuva“, gal ir tu pabandyk?“ – šie juokais tėvo ištarti žodžiai 20-metei Kornelijai Jurkutei gali būti pranašingi.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 30, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:04 PM

Kai šįmet dvidešimtmetė Kornelija atėjo į „Mis Lietuvos“ atranką, ji vos tramdė juoką, už nugaros girdėdama svarstymus apie savo pavardę.

„Visi spėliojo, kad į atranką atėjo 2007-ųjų konkurso laimėtojos Jurgitos Jurkutės sesuo. Sakė, kad mes panašios. Galiausiai ir komisija to paklausė. Bet mes nesame giminės, nesame ir pažįstamos“, – gandus nutildė Kornelija.

Tai, žinoma, jokia kliūtis rungtis dėl karūnos. Kornelija – viena iš dvylikos merginų, rugsėjį kovosiančių dėl „Mis Lietuvos“ titulo.

Scenoje ji turėtų jaustis puikiai, mat jau seniai svajoja atrasti vietą pramogų pasaulyje, ypač muzikoje.

Scenoje – daug metų

Šiauliuose gimusi ir augusi K.Jurkutė jau porą metų gyvena ir mokosi Vilniuje.

Šį rudenį mergina jau pradės antruosius mokslo metus Kazimiero Simonavičiaus universitete.

„Studijuoju kūrybinių ir kultūrinių industrijų specialybę. Ji tokia plati – galėčiau dirbti ir radijuje, ir rinkodaros srityje, ir, žinoma, pramogų sferoje.

Bandžiau stoti mokytis aktorystės į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, bet kažko pritrūko, neįveikiau paskutinio etapo. Todėl pasirinkau kitas studijas, bet vis tiek susijusias su menu“, – pasakojo Kornelija.

Mokyklos choras, merginų ansamblis, pasirodymai „Dainų dainelėje“, konkursai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – scenoje ši mergina nuo tada, kai sėdėjo pirmosios klasės suole.

Geriausia patarėja – mama

Kornelijos mama – muzikologė, todėl merginos aistra muzikai nieko neturėtų stebinti.

„Šokių būrelį lankiau aštuonerius metus.

Su partneriu dalyvavome konkursuose Latvijoje, Rusijoje, ten šokdama rokenrolą ir trečiąją vietą vienose varžybose esu užėmusi.

Bet visko suspėti neįmanoma, tad vėliau liko tik dainavimas“, – pasakojo Kornelija.

Ji nuo mažens girdėjo, kaip motina skambina pianinu, ir pati kurį laiką mokėsi groti šiuo instrumentu, lankė muzikos mokyklą.

„Bet mečiau, nes ten man tiesiog buvo nuobodu.

Visko, ko reikia, manęs gali išmokyti mama – ji man muzikoje ir dabar yra svarbiausia vadovė“, – šypsojosi pretendentė į grožio karalienes.

Kuria tekstus apie meilę

Į Vilnių persikrausčiusi mergina neapleidžia muzikos – vis renka dainas, kurias nori atlikti, siunčia pažįstamam prodiuseriui į Šiaulius ir jo studijoje įrašo.

„Pirmąkart tai padariau, kai dar buvau keturiolikos, – pati susiradau jo telefono numerį ir įrašėme dainą „Aš širdyje labai myliu savo mamą“.

Padovanojau mamai gimtadienio proga – ji labai džiaugėsi.

Vis galvoju, kad reikėtų kurti savo dainas. Tekstus rašau, bet muzikos užrašyti nemoku – tektų sugalvotas melodijas paniūniuoti prodiuseriui. Apie ką aš rašau? Žinoma, apie meilę.

Norisi parašyti apie ką nors kita, bet vis tiek išeina apie meilę“, – juokėsi K.Jurkutė.

Vadinasi, dėl meilės reikalų viskas gerai? „Oi, rašykite, šioje srityje – ramybė. Gal tai reiškia, kad neturiu vaikino. Apie širdies reikalus nenoriu kalbėti“, – slapukavo Kornelija.

Tačiau neslepia, kad vaikinų dėmesio, kai perėjo „Mis Lietuvos“ atranką, iškart padaugėjo.

„Atsiranda tokių, kurie internetu bando susipažinti. Bet man nepatinka įkyruoliai. Vyras turi būti santūrus“, – neabejoja gražuolė.

Nesižavi talentų konkursais

Laisvą minutę mergina labiausiai mėgsta klausytis Jazzu, Katie Melua, Lanos Del Rey įrašų, bet sako nežinanti, ar norėtų atlikti būtent tokią muziką.

„Galbūt norėčiau dainuoti ramią popmuziką, šiuo metu net galvoju, kad gal reikėtų pabandyti dainuoti džiazą. Man patinka tai, kas gražu, draskytis scenoje tikrai nesinorėtų“, – svarstė Kornelija.

Vilniuje gyvena ne vienas žinomas popmuzikos prodiuseris, nuolat kuriasi naujos grupės, filmuojami įvairūs talentų šou, tačiau Kornelija kol kas nemėgino pasinaudoti šiomis galimybėmis.

Sako, toks jau jos charakteris – lįsti į akis žmonėms, kurie gali padėti padaryti karjerą, merginai nesinori. O televizinės talentų atrankos jai neatrodo pats geriausias kelias.

„Prieš penkerius šešerius metus tie talentų šou sulaukdavo daugiau dėmesio, tai buvo šis tas nauja.

O dabar, man atrodo, visiems jau kiek pabodo. Be to, teisėjai ten kartais išsidirbinėja, man tai nepatiktų.

Manau, kad tiesiog reikia atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Tai turi įvykti savaime. Jei kam nors bus įdomus mano dainavimas, galimybės pačios atsiras. O jeigu ne – aš ir nežiūriu į dainavimą kaip į profesiją, iš kurios valgysiu duoną“, – sakė Kornelija.

Sugundė skelbimas internete

Toks požiūris merginai vis dėlto nesutrukdė išbandyti jėgų kitoje atrankoje – konkurse „Mis Lietuva“.

Vieną dieną portale lrytas.lt ji perskaitė skelbimą, kad renkamos merginos naujam grožio varžybų sezonui.

„Buvo kviečiamos panelės nuo 18 iki 24 metų. Pamaniau: aš netekėjusi, nesusižadėjusi, vaikų neturiu, tad galiu dalyvauti.

Anksčiau tokia mintis šmėkštelėdavo, bet vis pamanydavau – kam man to reikia? O dabar nusprendžiau pabandyti.

Kai aš pasakiau mamai, kad perėjau atranką ir patekau tarp 12 laimingųjų merginų, ji iš pradžių nė nesuprato“, – nusišypsojo K.Jurkutė.

Tikisi sužavėti iškalba

Gandų apie grožio konkursuose įsiplieskiantį pavydą ir aštrią konkurenciją prisiklausiusi mergina pati kol kas to nepajuto.

Visos merginos, anot jos, bendrauja draugiškai, o su keliomis iš jų Kornelija jau spėjo susidraugauti.

Būsimų konkurso rezultatų ji nedrįsta prognozuoti ir tvirtina, kad net ir nelaimėjusi jokio titulo jaustųsi patenkinta – juk patirtas puikus nuotykis.

„Nors, žinoma, karūna tikrai širdelę paglostytų.

Tik tai juk nuo manęs mažai priklauso – kas žino, ar patiksiu, kokiais kriterijais komisija vadovausis. Viskas čia nenuspėjama“, – prisipažino K.Jurkutė.

Logiška spėti, kad konkurso „Mis Lietuva“ komisiją ji bandys papirkti dainavimu?

„Štai ir ne. Šįmet talentų užduotys nufilmuotos iš anksto. Aš savo klipe nedainuoju, o tapau reportere.

Bet man tai irgi labai patinka. Vasarą netgi buvau įsidarbinusi vienoje radijo stotyje.

Iškalbos prieš kameras man tikrai netrūksta“, – patikino Kornelija.

O kas bus, jei komisija jos vis dėlto paprašys padainuoti?

„Bus labai gerai. Tada užtrauksiu liaudišką dainą „Ar aš tau, sese, nesakiau“.

Ji – mano mėgstamiausia“, – nusijuokė K.Jurkutė.

Dalyvės jau žino savo numerius

Konkurso „Mis Lietuva“ finalas šįmet persikelia į Lietuvos geografinį centrą – Kėdainius. „Lietuvos ryto“ televizija išskirtinę grožio šventę Kėdainių arenoje organizuoja rugsėjo 21 dieną.

Kokia eilės tvarka dalyvės pasirodys finale, šią savaitę paaiškėjo traukiant burtus. Merginos neslepia, kad pirmosioms bus sunkiausia žengti į sceną, tinkamai prisistatyti komisijai ir žiūrovams. Be to, pagal numerius žiūrovai balsuos už savo favoritę, kuriai atiteks titulas „Mis publika 2014“.

Burtai finalininkėms lėmė tokius numerius: 01 – Diana Nižnik, 02 – Domantė Kelbauskaitė, 03 – Greta Malakauskaitė, 04 – Agnė Kavaliauskaitė, 05 – Gabrielė Gutauskaitė, 06 – Simona Povilavičiūtė, 07 – Kornelija Jurkutė, 08 – Reda Giedrikaitė, 09 – Patricija Belousova, 10 – Karolina Ignatavičiūtė, 11 – Alicija Doveikis, 12 – Gintarė Misiūnaitė.

Finalininkės intensyviai ruošiasi netikėtam „Mis gracijos“ (bikinių konkursas) pasirodymui, kokio žiūrovai dar nematė. Kitai finalo daliai – elegancijos konkursui – vienas garsiausių šalies dizainerių ruošia puošnias sukneles. Žinoma, renginyje taip pat koncertuos populiariausi Lietuvos atlikėjai. Konkurso finale merginos kovos ne tik dėl gražiausios lietuvaitės titulo – nugalėtoja laimės unikalią galimybę atstovauti Lietuvai pasauliniuose grožio konkursuose „Mis pasaulis 2014“ ir „Mis visata 2014“.

Rugsėjo 21 dieną Kėdainių arenoje rengiamą konkursą „Mis Lietuva 2014“ bus galima tiesiogiai pamatyti per „Lietuvos ryto“ televiziją. Norintys renginį stebėti gyvai bilietus gali įsigyti „TicketMarket“ kasose.

Išgirskite, kaip „Mis Lietuva“ finalistė dainuoja Eurovizijos hitą „Running Scared“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?