Po pertraukos į Vilniaus sceną grįžo A. Mamontovas

Trečiadienio vakarą naują sezoną pradėjo Vilniaus gyvos muzikos klubas „Tamsta“. Dešimtojo sezono startui pasirinktas renginys, į kuri visi bilietai buvo išgraibstyti dar prieš porą savaičių – pirmąjį koncertą Vilniuje po beveik metų pertraukos surengė Andrius Mamontovas.

A.Mamontovo koncertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Mamontovo koncertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 10, 2014, 10:54 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:41 PM

Pasikeitusi erdvė, visai kitoje vietoje pastatyta scena, patobulintas interjeras - „Tamsta“ savininkai nusprendė, kad jubiliejinis sezonas vertas rimto atsinaujinimo.

Klubo atnaujinimo darbai dar pavasarį buvo pateikti kaip viena priežasčių, dėl kurių šią vasarą nebuvo rengiamas tradicinis festivalis „Tamsta muzika“.

Koncepcijos klubas žada nekeisti – jame nuolat vyks gyvos muzikos koncertai, jau dabar suplanuoti Giedrės Kilčiauskienės, „Baltojo kiro“, „Saulės kliošo“ ir kitų atlikėjų pasirodymai, vyksiantys rugsėjį. Žadama tradiciškai rengti ir jaunų muzikos atlikėjų konkursus.

Sezono startą paskelbusį A.Mamontovą nelengva prisivilioti. Po pernai rudenį vykusių karjeros 30-mečio gastrolių, kuriose grojo ir su buvusiais „Foje“ nariais, dainininkas šįmet surengė tik keletą viešų pasirodymų, visus juos – ne Vilniuje.

Vienas šių koncertų vyko Karklės festivalyje, kur Andrius grojo su sąlyga, kad apie jo pasirodymą iš anksto nebus skelbiama.

Rugpjūtį dainininkas surengė porą koncertų pajūryje. Jie vadinami pusiau akustiniais – su dainininku groja jo grupė, tačiau koncertų nuotaika – jauki ir kamerinė.

Klubui „Tamsta“ dainininkas simpatijas jaučia jau seniai – yra ne sykį čia koncertavęs, būtent šioje vietoje pernai vyko generalinė jubiliejaus gastrolių repeticija.

„Manau, dauguma Lietuvos muzikantų šiltai žiūri į šį klubą – jo savininkų parduotuvėje daugelis mūsų perka instrumentus, su mumis gražiai elgiasi.

Keliais pasirodymais šį mėnesį pamažu noriu grįžti į koncertinį gyvenimą – šiek tiek pasikeitė mūsų grupės sudėtis, reikia „įsivažiuoti“, persiskirstyti, kas kuriais instrumentais groja. Mankšta? Ne, taip nepavadinčiau, tai greičiau įžanga į naują etapą“, - sakė A.Mamontovas. Ryškiausias pokytis, apie kurį jau rašė lrytas.lt - grupėje nebeliko ilgamečio A.Mamontovo bendražygio Arnoldo Lukošiaus. Kai kurias jo elektroninių instrumentų partijas perėmė grupės narys Eimantas Belickas. "Jis mokosi groti naujais instrumentais, gal kitais metais jau gros ir trombonu", - juokavo A.Mamontovas.

Naują albumą šiuo metu kuriantis dainininkas klube „Tamsta“ grojo žinomas dainas – premjerų publika nesulaukė, tačiau dėl to niekas nesiskundė. Andrius yra parašęs pakankamai dainų, kad dėmesį išlaikytų kelias valandas. „Rugpjūčio žvaigždės“, „Kai tu atversi man duris“, pagreitinto tempo „Pabėgimas“, „Foje“ laikų „Nieko panašaus“, „Jūreivio daina“ - kai kurie atlikėjai tiek hitų nesukuria per visą gyvenimą, o „Tamsta“ salėje jie skambėjo per pirmą koncerto pusvalandį.

„Šiame koncerte – nedaug šviesų, saikingai garso, bet nėra jokios fonogramos“, - subtiliai savo ir kai kurių konkurentų skirtumus priminė A.Mamontovas.

„Naujos dainos atsiranda, bet manau, kad albumą išleisiu kitais metais. Neskubinu šio proceso, norisi jas gerai įrašyti“, - sakė dainininkas.

Pilnutėlę „Tamstos“ salę surinkęs A.Mamontovas užsiminė, kad tai nėra paskutinis jo koncertas Vilniuje šįmet.

„Metų pabaigoje tikiuosi surengti didesnį koncertą Vilniuje. Bet kol kas viskas dar nėra galutinai suderinta“, - sakė Andrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.