Lietuvos garsenybės rinkosi švęsti Pasaulinės muzikos dienos

Spalio 1-ąją minima Pasaulinė pagyvenusių žmonių, taip pat – vegetarų diena, tačiau aktoriai ir dainininkai į Vilniaus „Pirklių klubą“ antradienį rinkosi ne dėl to. Kalendoriuje ši data apibrėžta ir kaip Pasaulinė muzikos diena, o susirinkti paskatino ir dar viena proga.

Šventės akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šventės akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 9:38 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:47 PM

Į vakarėlį menininkus pakvietė Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA, taip paminėdama ir savo 15 metų jubiliejų.

Svečius pasitiko linksmais komentarais ir muzikinėmis improvizacijomis sveikino vakaro vedėjas Rolandas Kazlas, programą buvo paruošusios Lietuvos muzikos žvaigždės - su choru pasirodę „Skylės“ lyderiai Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė, dainuojamosios poezijos žanro veteranai Saulius Bareikis ir Andrius Kulikauskas. Jie atliko dainą iš Vytauto Kernagio repertuaro "Milžinai".

Dėmesio buvo skirta ir jauniems atlikėjams. Muzikinę dvikovą surengė liaudies muziką atlikusi Akvilė Kaliaušytė ir gitaristas Tadas Umbrasas.

„Ši diena jungia mus visus – televizijos, kino, teatro, muzikos žmones. Ši diena skirta tam, kad gerbtume vieni kitus ir puoselėtume legalią muziką“, - sakė AGATA tarybos pirmininkas aktorius Rimantas Bagdzevičius.

Vakaras tapo ir proga padėkoti asociacijos steigėjams, taip pat – transliuotojams, iš kurių gautos lėšos yra skirstomos menininkams. Jiems įteiktos simbolinės padėkos stygos.

Pirmasis apdovanojimas „Už pirmąjį žingsnį“ buvo įteiktas asociacijos steigėjams Gintarui Songailai, Kęstučiui Pūkui, Rimantui Ališauskui, Gintautui Babravičiui ir R.Bagdzevičiui. Apdovanojimas „Už tai, kas AGATA yra dabar“ - pirmajai asociacijos direktorei Liudmilai Balcevič.

Padėkos stygos „Už pirmąjį transliuotojų indėlį atlikėjams ir muzikos leidėjams“ skirtos Lietuvos televizijų – LRT, LNK ir TV3 – atstovams, taip pat - radijo stoties "Lietus" vadovui Gintarui Zdebskiui. Jiems buvo dėkojama už tai, kad Lietuvos atlikėjai yra matomi ir girdimi visuomenei, už tai, kad transliuojami legaliai. Šiuos laureatus paskelbė grupės "Saulės kliošas" lyderis Laurynas Šarkinas.

Už atsidavimą ir tikėjimą asociacija AGATA viena iš arfos stygų buvo paskirta Vytautui Kernagiui. Ją atsiėmė maestro sūnus Vytautas. 

Renginyje nebuvo pamiršti ir didelį dėmesį lietuviškai muzikai skiriantys verslo atstovai. „Už atsakingą požiūrį į lietuvišką muziką“ padėkos styga buvo įteikta prekybos centrų tinklui „Maxima“, kuriame 50 proc. transliuojamos muzikos sudaro lietuvių atlikėjų dainos.

Už iniciatyvą skatinant legalų intelektinės nuosavybės panaudojimą buvo atsidėkota ACME įmonių grupei. O Vytenis Urba, restorano „Marceliukės klėtis“ direktorius, gavo arfos stygą už tai, kad 12 metų šioje vietoje lietuviška muzika transliuojama legaliai.

Progos pasveikinti AGATA ir pasimėgauti muzika bei bendravimu nepraleido daug žinomų Lietuvos muzikos atlikėjų, jų vadybininkų, kino ir teatro aktorių, politikų – vakarėlyje jaukiai laiką leido LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, Darius Užkuraitis su Nijole Statkute, Giedrė Kilčiauskienė, aktorė Nijolė Narmontaitė, Vaiva Mainelytė, Rasa Bubulytė (iš grupės „Rasabasa”), „Žalvarinis“, Veronika Povilionienė, Saulius Siparis, Adolfas Večerskis, Martynas Tyla, Jokūbas Bareikis, Dominykas Vaitiekūnas iš „Liūdnų slibinų“, Seimo narys dainininkas Vytautas Juozapaitis, kultūros ministras Šarūnas Birutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.