Vaikų „Eurovizija“ vėl vyks be lietuvių

Lapkričio 15-ąją vaikų „Eurovizijos“ konkurse Maltoje rungsis dainininkai iš šešiolikos valstybių. Tačiau tarp jų nebus atlikėjų iš Lietuvos.

E.Jurgaitytės 3-ioji vieta – geriausias šalies rezultatas vaikų „Eurovizijoje“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Jurgaitytės 3-ioji vieta – geriausias šalies rezultatas vaikų „Eurovizijoje“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 3, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:59 PM

Antradienį surengtame vaikų „Eurovizijos“ delegacijų susitikime patvirtintas galutinis konkurso dalyvių sąrašas.

Dvyliktą sykį rengiamas konkursas pamažu atgauna populiarumą. Pernai jame dalyvavo dvylika valstybių, šįmet – šešiolika.

Lietuva dalyvauti atsisakė – pastarąjį sykį mūsų šalis savo atstovą į vaikų „Euroviziją“ siuntė 2011-aisiais.

2 startams neužtenka lėšų

Lietuva šiame konkurse dalyvavo keturis sykius. Aukščiausias laimėjimas – 2008-aisiais Eglės Jurgaitytės pelnyta trečioji vieta, rašo „Lietuvos rytas".

Anot Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) delegacijos „Eurovizijoje“ vadovo Audriaus Giržado, padėtis nesikeičia – dalyvauti ir suaugusiųjų, ir vaikų konkursuose visuomeniniam transliuotojui būtų per didelė finansinė našta, todėl pasirinktas vienas iš dviejų renginių.

„Tai nereiškia, kad duris į vaikų „Euroviziją“ užtrenkėme. Galimybes svarstome kasmet, kitais metais vėl svarstysime. Bet kol kas į vaikų konkursą negrįžtame“, – sakė A.Giržadas.

Konkursas atgauna pozicijas

Prieš metus atrodė, kad vaikų „Eurovizija“ yra ant uždarymo ribos – rengėjams buvo labai sunku prikalbinti net ir 12 šalių (tai minimalus taisyklėse nurodytas dalyvių skaičius).

Tačiau šįmet konkursas sudomino Italiją, Juodkalniją ir Slovėniją, kurios savo atstovus į konkursą siųs pirmą sykį.

Po 7 metų pertraukos konkurse dalyvaus Kroatija, į renginio dalyvių gretas grįžo ir Bulgarija, Serbija bei Kipras.

Įdomu tai, kad vaikų konkurse šįmet dalyvaus grupė „Sympho-Nick“ iš Ukrainos, nors ši šalis jau yra paskelbusi, kad atsisako dalyvauti kitąmet vyksiančioje suaugusiųjų „Eurovizijoje“.

Priežastis – pinigų stygius ir visiems žinoma sunki padėtis šalyje. Ukrainiečių vaikai „Eurovizijoje“ dainuos kūrinį, kurio pavadinimas verčiamas „Ateis pavasaris“.

Konkurse ir toliau nedalyvauja Ispanija, Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija, netgi „eurovizine“ manija šįmet serganti Austrija. Atsisakė dalyvauti ir pernai į konkursą savo atstovus siuntęs Azerbaidžanas, taip pat labai mėgstantis „Eurovizijos“ pramogas.

Tad dalyvaus Armėnija, Baltarusija, Bulgarija, Kipras, Kroatija, Gruzija, Italija, Juodkalnija, Malta, Olandija, Rusija, San Marinas, Serbija, Slovėnija, Švedija ir Ukraina.

Rungsis laivų statykloje

Praėjusiais metais Kijeve rengtą vaikų „Euroviziją“ laimėjo maltietė Gaia Cauchi. Tai, kad šiemet dainininkai susigrums Maltoje, yra sutapimas – vaikų „Eurovizijoje“ teisė rengti konkursą nėra laimima.

Kaip ir kasmet, konkurse dalyvaus ne vyresni nei 15 metų atlikėjai. Beje, kaip ir šiais metais Danijoje rengta suaugusiųjų „Eurovizija“, vaikų konkursas vyks laivų statykloje netoli Maltos sostinės Valetos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.