Niūriai dieną Vilniuje pradėjęs J. Bluntas pralinksmėjo scenoje

Dainininkas Jamesas Bluntas pirmadienio vakarą Vilniuje savo koncertu džiugino per 6 tūkstančius gerbėjų. Tarp jų – ir savo žmoną, su kuria susituokė prieš mėnesį.

Koncerto akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Koncerto akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 6, 2014, 10:41 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:48 AM

Hitų „You're Beautiful", „Goodbye My Lover", „High" autorius garsėja kaip švelnaus būdo romantikas, tačiau jo viešnagės pradžia pirmadienį nuteikė kitaip.

Viešnagės pradžia - konfliktiška

Kaip jau rašė lrytas.lt, į Vilnių pirmadienio rytą atvykęs 40-metis dainininkas suirzo pamatęs išsirikiavusius fotografus. Atlikėjas juos „pavaišino" žodeliais, kurie nėra vartojami padorioje draugijoje.

Prieš mėnesį Didžiojoje Britanijoje J.Bluntas susituokė su mylimąja - iš britų aristokratų šeimos kilusia 29-erių teisininke Sofia Wellesley.

Ispanijoje pora dvi savaites kopinėjo medų, o praėjusią savaitę J.Bluntas grįžo prie darbų -- tęsia pasaulines gastroles, kuriomis pristato naujausią albumą „Moon Landing".

Žmona keliauja kartu su juo ir grupės muzikantais. Visa komanda stebina „nežvaigždišku" paprastumu - jokių ypatingiems svečiams skirtų atvykimo salių, apsaugininkų ir kitų išskirtinumo ženklų.

Tačiau pirmadienį ryte neatrodė, kad dainininkas ir jo žmona yra gerai nusiteikę. Į oro uosto atvykimo salę jie žengė atskirai - S.Wellesley atrodė nusiminusi, o J.Bluntas tuoj pat pradėjo fotografus auklėti keiksmažodžiais.

Jo nuotaika nepagerėjo ir atvykus įsikurti į sostinės centre esantį viešbutį „Amberton".

Čia jo irgi laukė fotografai. Dainininkas pridengė veidą iškeltu lagaminu, o tuo metu žurnalistus „auklėjo" vienas jo grupės muzikantų, raitęs grimasas ir bandęs užstoti pagrindinę žvaigždę.

Liko tik spėlioti, kas taip supykdė išvakarėse Minske koncertavusią žvaigždę - ankstyvas skrydis, vakarėlis su baltarusiškais gėrimais, konfliktas su žmona?

Bet kuriuo atveju, į „Siemens" areną gausiai susirinkę gerbėjai pamatė kitokį J.Bluntą - aprimusį, pailsėjusį, nusiteikusį juos palepinti gerai žinomomis dainomis.

V.Baumilai - ovacijos

Vakarą pradėjo lietuvių dainininkas Vaidas Baumila. „Apšildantieji“ atlikėjai, ypač iš mūsų šalies, dažnai tampa publikos patrankų mėsa – arba turi kęsti vaizdą, kai žiūrovai masiškai migruoja į užkandžių kioskus, arba stebėti abejingus veidus.

Su Vaidu buvo šiek tiek kitaip. Su gyvai grojančia grupe programą Lietuvos miestuose šį rudenį pristatantis vokalistas porą sykių sulaukė tokių plojimų, kokie paprastai rezervuojami pagrindinei vakaro žvaigždei.

Neseniai vaizdo klipe įamžinta daina „Neverta“ ir realybės šou „Dangus“ laikų hitas „Myliu“ sulaukė karščiausios reakcijos – nuo scenos lietuvis galėjo lipti visiškai savimi patenkintas.

Iškart pelnė simpatijas

Su 40 žmonių komanda keliaujantis J.Bluntas į sceną žengė devintą valandą vakaro. Į Lietuvą jis atsigabeno didžiulį vaizdo projekcijoms skirtą ekraną ir gausią apšvietimo aparatūros sekciją.

Koncertas ir skambėjo, ir atrodė gerai, nors iš tiesų J.Bluntui scenos efektai nelabai reikalingi: jis vienas iš tų atlikėjų, į kurių pasirodymus einama būtent dėl muzikos.

Pasirodymą Jamesas pradėjo įsitaisęs prie pianino – skambant dainai „Face The Sun“, ekrane šmėžavo mėnulis.

Kosmoso tema lydi visą šį koncertų turą – naujausio J.Blunto albumo pavadinimas verčiamas „Nusileidimas mėnulyje“, todėl visi muzikantai pasipuošę astronautų kostiumais.

„Turbūt mes atrodome kaip elektrikai, mechanikai, bet mes nemokame pataisyti automobilio. Bet mes čia vaidiname astronautus, tai – kelionė į kosmosą. Repetavome visur – nuo Kinijos iki Europos, kad gerai pasirodytume svarbiems žmonėms čia, Vilniuje“, - linksmais plepalais publikos simpatijas iškart nusipirko J.Bluntas.

Jau pirmoje koncerto dalyje J.Bluntas pradėjo šaudyti savo sunkiąją artileriją – hitus „I'll Take Everything“, „Wisemen“, „Carry You Home“ iš savo ankstyvojo karjeros laikotarpio.

Vėlesnę jo kūrybą žiūrovai sutiko kiek atsargiau, nors ir šie kūriniai sulaukė arčiausiai scenos susispietusių lietuvių plojimų.

Išgarsėjo prieš 10 metų

Prieš dešimtmetį albumu „Back To Bedlam" išgarsėjęs buvęs kariškis groja lengvą poproką, kuriame galima pajusti ir amerikietiškos kantri muzikos, ir Eltono Johno kūrybos elementų.

Formulė jau dešimt metų veikia puikiai - nors ankstesnių įrašų tiražų dainininkas nebepasiekia, norinčių klausytis jo muzikos ir toliau netrūksta.

„Dainuoju tai, dėl ko žmonės perka bilietus", - prieš savaitę „Lietuvos rytui" sakė į Kauną besiruošianti belgų artistė Lara Fabian.

Tokios pačios taisyklės laikosi ir J.Bluntas. „I Really Want You", „Goodbye My Lover", „You're Beautiful" – be visų šių hitų įsivaizduoti Jameso koncerto neįmanoma.

Programoje atsirado vietos ir smagiam perdirbiniui - grupės „Slade" dainai "Coz I Luv You", kurią J.Blunto grupė perdirbo regio stiliumi.

Šaipėsi iš savo ūgio

J.Bluntas tuo tarpu tęsė klounadą – nušoko tarp žiūrovų, suposi ant jų galvų, spaudė rankas ir vis laidė juokelius.

Nedidukas atlikėjas šaipėsi iš aukštesnio savo grupės nario, kuriam „dėl to moka mažiau pinigų“, pasigyrė, kad būtent dėl nedidelio savo ūgio gerai jaučiasi tarp kinų, demonstravo mažytę havajietišką gitarą, neva atspindinčia tam tikrus jo fizinius duomenis.

Tada kliuvo prancūzams, kurie „ploja taip, kaip elgiasi miegamajame – greitai, vis greičiau, o tada staiga viskas baigiasi“.

„Bet jūs, lietuviai, ir plojate geriau, ir lovoje turbūt esate geresni“, - publiką gyrė J.Bluntas.

Po lyriškojo hito „You're Beautiful“ nemažai žiūrovų patraukė prie rūbinės – toks įspūdis, kad keli šimtai žmonių į koncertą atėjo tik dėl šios dainos.

Tuo pat metu arenos koridoriuose lakstė medikai – į užkulisius ant neštuvų buvo skubiai nunešta koncerte nualpusi mergina.

Likusieji salėje gavo dar vieną hitų porciją – "I Want You",  „Bonfire Heart“ ir koncertą pabaigusį neoficialų dainininko himną laukinėms Ibisos linksmybėms „1973”. Pasirodymą Jamesas baigė, užsilipęs ant pianino ir ant jo sūpuodamasis lyg ant banglentės.

Ar kas itin pasikeitė nuo 2009-ųjų, kai Jamesas pirmą sykį koncertavo Vilniuje, ar nuo 2011-ųjų, kai jis grojo Kaune? Ne. Dainininkas liko ištikimas sau - scenoje jis paprastas, kiek senamadiškas, kuriantis mielo vaikino įspūdį.

Jei dėl to mielumo po pirmadienio ryto kilo abejonių, tai dėl J.Blunto gebėjimų džiuginti žiūrovus niekas nesiginčijo - tiems, kurie mėgsta jo kūrybą, šis koncertas tiesiog negalėjo nepatikti.

Atšventęs pavykusį koncertą, J.Bluntas su savo komanda jau antradienį išvyks iš Vilniaus - tęsti gastrolių Stokholme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.