Conchitai Wurst Europos Parlamente – ir plojimai, ir kritika

Šių metų „Eurovizijos“ laimėtoja Conchita Wurst vėl garsiai priminė apie save. Barzdota dainininkė (tokį įvaizdį pasirinkęs austrų atlikėjas Tomas Neuwirthas) trečiadienį pasirodė Europos Parlamente.

C.Wurst viešnagė Europos Parlamente kainavo 17 tūkst. eurų.<br>AP nuotr.
C.Wurst viešnagė Europos Parlamente kainavo 17 tūkst. eurų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 1:48 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:43 AM

25-erių žvaigždė Briuselyje surengė spaudos konferenciją, pasakė kalbą apie lytinių mažumų teises ir padainavo politikams.

„Deutsche Welle“ TV kanalas skelbia, kad pasirodymą stebėjo apie 2000 žmonių – parlamento nariai, jų pagalbininkai, taip pat – Europos Parlamento svečiai.

Daugiausia plojimų sulaukė Conchitos daina „Rise Like A Phoenix“, šįmet laimėjusi „Euroviziją“. Tačiau pasigirdo ir skeptiškų balsų.

Ypač – dėl garsenybės kalbos, kurioje buvo prašoma tolerancijos lytinėms mažumoms ir paminėti žemyno istorijos akcentai – nuo Pirmojo pasaulinio karo iki „Eurovizijos“.

„Bet juk Europoje jau ir taip visiška tolerancija“, – nustebęs žurnalistams užsiminė vienas Europos Parlamento narys.

Renginyje dalyvavo daug Briuselio lytinių mažumų bendruomenės atstovų. Conchitos viešnagę surengė Europos Parlamento vicepirmininkė, lesbietiškos orientacijos neslepianti Ulrika Lunacek, atstovaujanti Žaliųjų partijai.

Ši pramoga kainavo 17 tūkst. eurų – už sceną, techninio personalo darbą ir aparatūrą. Pinigai skirti iš parlamento viešiesiems ryšiams skirtų pinigų. Pabrėžiama, kad Conchita Wurst negavo honoraro.

Vis dėlto dalis europiečių, panašu, neapsidžiaugė. Europos Parlamento paskyroje feisbuke pasirodžius žiniai apie C.Wurst koncertą, pasipylė tiek užgaulių komentarų, kad po kiek laiko pranešta, jog nemažai jų teko ištrinti.

„Mes nepykstame, kad kažkoks vyras persirengia barzdota moterimi. Mes pykstame, kad Europos Parlamente už mūsų pinigus užsiimate tokiomis nesąmonėmis“, – rašė vienas įniršęs komentatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.