Tomui Dobrovolskiui skirtas paramos koncertas nebus atšauktas

Lietuvą sukrėtus žiniai apie kompozitoriaus, muzikanto Tomo Dobrovolskio mirtį, gedintys jo kolegos nusprendė nekeisti savo planų. Šį ketvirtadienį Vilniaus menų fabrike „Loftas“ įvyks koncertas, kuriame buvo planuojama rinkti lėšas Tomo gydymo išlaidoms. Muzikanto gyvybei užgęsus antradienį paryčiais, koncertas bus skirtas jo atminimui, o parama renkama T.Dobrovolskio šeimai.

T.Dobrovolskio gyvybė užgęso šią naktį.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
T.Dobrovolskio gyvybė užgęso šią naktį.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2015-01-06 12:43, atnaujinta 2018-01-16 21:43

Gruodžio 24-osios naktį viename sostinės barų žiauriai sumuštas 48-erių T.Dobrovolskis mirė antradienio naktį. Tėvo neteko du jo nepilnamečiai vaikai.

Policija sulaikė įtariamuosius. „Tikiuosi, kad mano vyrą nužudę žmonės neišsisuks ir sulauks tinkamos bausmės“, – šiandien portalui lrytas.lt sakė T.Dobrovolskio našlė, 43-ejų menininkė Akvilė.

Ketvirtadienio vakarą „Lofte“ įvyks koncertas, į kurį nebus parduodami bilietai. Visi susirinkę žiūrovai galės paaukoti tiek, kiek jiems atrodys tinkama.

Groti renginyje, kuris bus skirtas T.Dobrovolskio atminimui, ruošiasi dvidešimt grupių ir atlikėjų. Daugelį jų su Tomu siejo kūrybinė draugystė ir bendri projektai. Koncertuoti ketina „Bix“, „Biplan“, Neda Malūnavičiūtė, Jeronimas Milius ir Feliksas Zakrevskis, Olegas Ditkovskis, Markas Palubenka, Andrius Kulikauskas ir Justė Kazakevičiūtė, Arina ir Martynas Kuliavas, „Žalvarinis“, „Saulės Broliai“, „4Fun“, „Gin’Gas“, Arkadijus Gotesmanas, „The Road Band“, Liudas Mockūnas, Vytautas Labutis, Saulius Petreikis, „Soul Moustache“, Chris Ruebensas, Saulius Auglys. Skaudžiausia mums – muzikantams, kūrėjams – smurtas, nes mes iš prigimties esame pacifistai. O amžiną atilsį Tomas buvo pats didžiausias pacifistas, nuostabaus gėrio žmogus. Jis skruzdėlės negalėtų nuskriausti – jis galėtų jai pagroti, - kalbėjo koncerte grosiančios grupės "Bix" lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. – Ir kai brutali jėga atima iš mūsų tokį žmogų, tai yra baisu. Mes niekaip netoleruojame jokio smurto, o toks protrūkis išvis yra nesuvokiamas.“

Muzikantai gros ir dalinsis prisiminimais apie T.Dobrovolskį. Koncertą tikriausiai pradės N.Malūnavičiūtė – itin daug muzikinių projektų su Tomu dalyvavusi atlikėja.

„Norinčių groti yra kur kas daugiau, visų tiesiog nesutalpinsime. Tikriausiai statysime dvi scenas. Sunku kalbėti. Žiauri netektis.

Mums patiems kilo klausimų, kaip dabar elgtis, galbūt reikia atšaukti koncertą. Pasitarėme su Tomo artimaisiais. Jie neprieštarauja, kad šis renginys įvyktų. Tomo žmona tvirtai laikosi.

Visos lėšos bus skirtos Tomo artimiesiems. Dabar jiems – labai sunkus metas, taip pat ir finansiškai. Menininkai nėra patys turtingiausi žmonės. Norisi šiek tiek palengvinti šią naštą“, - lrytas.lt sakė koncerto rengėjas, festivalių „Galapagai“, „Bliuzo naktys“ ir „Roko naktys“ rengėjas Algirdas Barniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?