„Liūdni slibinai“ su orkestru Vilniuje surengė lito išlydėtuves

Ketvirtadienio vakarą grupė „Liūdni slibinai“ Vilniuje parodė tai, kuo jau du sykius mėgavosi kauniečiai – Teatro arenoje surengė koncertą su VDU kameriniu orkestru.

Koncerto akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Koncerto akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 8, 2015, 9:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:57 PM

Užpernai gruodį dainuojančių aktorių trijulė pirmą sykį surengė tokį koncertą Kaune. Visiems taip patiko, kad paskutinę 2014-ųjų dieną su orkestru „slibinai“ vėl muzikavo Kaune, o ketvirtadienį šį eksperimentą pristatė ir Vilniuje.

Tiesa, šįkart pasirodymas turi naują prieskonį. Per pusmetį Lietuvos žvaigžde tapo grupės narė Aistė Lasytė, pirmąjį 2015-ųjų vakarą laimėjusi LRT šou „Auksinis balsas“.

Jos pergalė ketvirtadienio vakarą paminėta ne tik daina „Jeigu aš būčiau vyras“, tapusia „Auksinio balso“ hitu, bet ir kūriniu „Be tavęs“, kuriuo grupės vyrai Dominykas Vaitiekūnas ir Vaidas Kublinskas išliejo per pusmetį susikaupusį ilgesį.

„Ši grupė man išlieka prioritetas. Tai – mano geriausi draugai“, - sakė A.Lasytė, kol kas neketinanti pradėti solinės karjeros.

Į programą su orkestru įtraukti visi geriausiai žinomi „Liūdnų slibinų“ kūriniai – nuo „Dainos, raginančios tautą“ iki „Girdžiu, ką jūs tylite“ pagal Justino Marcinkevičiaus eiles.

Orkestras koncertą pradėjo A.Vivaldi kūriniu, bet į sceną įėjęs D.Vaitiekūnas greitai išsklaidė visus nesusipratimus – prasidėjo jaukus „slibiniškas“ koncertas su nemaža doze humoro.

Naujų metų proga grupė surengė atsisveikinimą su lietuviška valiuta – atliko dainą „Litą ištiesk“.

Į programą įtrauktas ir jau kultiniu tapęs grupės „lazerių šou“ - D.Vaitiekūno šokiai su švieselėmis pažastyse ir tarp kojų. Į šį šou elementą anksčiau buvo investuojama 100 litų, šįkart – 28 eurai 96 centai.

Brangiausi bilietai, kuriais buvo prekiaujama renginio dieną, kainavo 33 eurus. Teatro arenos erdvė – nemaža, todėl liko tuščių vietų, bet „Liūdni slibinai“ nesikrimto ir patikino, kad nuostolių tikrai nepatyrė.

Nemažai žiūrovų atėjo šeimomis - „Liūdnų slibinų“ kūryba domina ir studentus, ir penkiamečius darželinukus. Kartais dėl to grupė laikoma kiek nerimta, tačiau patiems aktoriams dėl to – nė šilta, nė šalta.

Nuo kvailiojimo iki lyriškos poezijos klaidžiojantys „Liūdni slibinai“ per kelerius karjeros metus spėjo nuveikti daug – išleido tris albumus, prasimušė į didžiųjų festivalių scenas, pelnė M.A.M.A. apdovanojimą, o rugsėjį koncertavo Katedros aikštėje – svarbiausioje Sostinės dienų šventės scenoje.

Ar ateityje dar kada koncertuos su orkestru, aktoriai nesakė, bet patikino, kad 2015-iesiems ruošia naujas idėjas.

„Yra ir suplanuotų pasirodymų, ir visai naujų sumanymų. Tik juos dar anksti atskleisti“, - sakė atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.