„Colours of Bubbles“ mano nusipelnę geriausios roko grupės vardo

Grupė „Colours of Bubbles“.<br>R.Šeškaičio nuotr
Grupė „Colours of Bubbles“.<br>R.Šeškaičio nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 12:07 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:52 PM

Jau sausio 30 d. Kauno „Žalgirio“ areną sudrebins didžiausias metų muzikos renginys – apdovanojimai M.A.M.A.2014. Į geriausios metų roko grupės ir metų grupės statulėles pretenduoja šiauliečiai „Colours of Bubbles“. Pagaliau pristatę ilgai brandintą albumą ir surengę daug svarbių koncertų jie juokaudami tikina, kad šiemet tikrai laimės.

Dešimt tūkstančių žmonių „Žalgirio“ arenoje ir dar keli šimtai tūkstančių žiūrovų prie TV3 ekranų - M.A.M.A. apdovanojimų statistika nominantams „Colours of Bubbles“ palieka įspūdį. Tai bus didžiausia Lietuvos muzikos scena, kurioje jiems teks garbė koncertuoti ceremonijos vakarą.

„Tikra tiesa, skaičiai išties stulbinantys, tokiai auditorijai dar nėra tekę groti. Malonu, kad žmonės galės išgirsti ir sužinoti apie mus ir mūsų muziką, nes įtariame, kad kai kurie televizijos žiūrovai net nenumano, kas mes tokie, - juokiasi „Colours of Bubbles“ vokalistas Julijus Aleksovas. - Daugumai klausytojų mes būsime scenos naujokai, nors Lietuvos roko scenoje grojame jau 8 metus.“

Per visą savo muzikinę karjerą „Colours of Bubbles“ surengė daugybę koncertų Lietuvoje ir užsienyje, tačiau pastarieji metai kompanijai buvo ypač produktyvūs.

Šią grupę koncertuoti kartu kvietėsi anglai „Crystal Fighters“, škotai „Glasvegas“, danai „WhoMadeWho“. Pavasarį „Colours of Bubbles“ išleido ir koncertiniu turu pristatė savo debiutinį albumą „Inspired by a True Story“ su hitais tapusiais kūriniais „Phoenix“, „Home“, „Hiding“, „Flags“. Rokeriai grojo didžiausiuose šalies festivaliuose „Galapagai“, „Karklė“, „Loftas Fest“, „Granatos“.

Spalį pirmieji iš lietuvių jie pasirodė festivalyje „Lost in Music“ Tamperėje (Suomijoje), surengė koncertą Tartu (Estijoje). „Ore.lt“ paskelbtame indie dainų Top 50 net du „Colours of Bubbles“ kūriniai pateko į aukščiausią dešimtuką.

Už nuveiktus darbus pretenduodami į dvi šių metų M.A.M.A. statulėles - geriausios roko grupės ir geriausios grupės – vyrai neslepia, kad tikisi laimėti. „Turime optimistinių lūkesčių būti geriausia roko grupe. Na, o jei šiemet nepaimsime geriausios metų grupės vardo, visada yra kiti metai. Jaučiamės to verti“, - sako grupės bosininkas Paulius Trijonis.

Roko nominacijoje kartu su jais varžosi tikru metų akibrokštu roko pasaulyje tapusi Džordana Butkutė, roko veteranai „Pelenai“, folkroko laužus deginantis „Žalvarinis“ ir jaunesnieji roko broliai „Monkey Tank“.

„Džordana išties - metų akibrokštas. Jei atvirai, nemanome, kad Džordana pelnytai priskirta roko kategorijai. Jos vieta - pop atlikėjos bei metų atlikėjos nominacijose, bet tikrai ne roko. Roko muzika nėra vien tik „fūzuotos“ gitaros ir ilgakasiai metalistai. Juk jei mes kasdien nešiosime kryželius ant kaklo, nuo to netapsime giliai tikinčiais krikščionimis. Juo labiau, reikėtų paklausti visų tų Dž.Butkutės gerbėjų, kurie buvo arenose: ar jie - roko mėgėjai? Tikėtina, kad retas jų tai pripažintų“, - svarsto „Colours of Bubbles“.

Kauno „Žalgirio” arenoje iškilmių vakarą jie atliks dainą iš savo albumo „Flags“. Ją įrašinėdami vyrai siekė emocinio stiprumo, dėl to naudojo daug tikrų, gyvų garsų. Tikėtina, kad ir M.A.M.A. scenoje jie turės kuo nustebinti savo klausytojus. „Tikrai taip, - sako P.Trijonis. – „Flags“ įrašuose panaudojome grandinių žvangesį bei medines Šiaulių Dramos teatro scenos grindis šitaip išgaudami savitą garsą. Šiuo metu gryniname savo pasirodymo arenoje idėją. Dar nenorime atskleisti, ką žiūrovas išvys, bet pažadame įdomų reginį.“

M.A.M.A.2014 scenoje taip pat pasirodys Marijonas Mikutavičius, Dž.Butkutė, „Leon Somov & Jazzu”, „Biplan“, Alina Orlova, sugrįžtanti legendinė „Bavarija“ ir daugelis kitų. Renginį tiesiogiai transliuos TV3. Apdovanojimų partneris – AGATA. Renginio radijas – „Lietus“. Bilietus platina bilietai.lt ir bilietupasaulis.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.