Iš „Eurovizijos“ atrankos pirmieji krito „Rollikai“

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje vyko antroji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kuri buvo lemtinga vaikinų grupei „Rollikai“. Susumavus dviejų laidų rezultatus ji pirmoji pasitraukė iš atrankos. O lyderiu tapo Vaidas Baumila.

„Rollikai“.<br>T.Bauro nuotr.
„Rollikai“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2015, 10:51 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:08 AM

Pusę balsavimo rezultatų nulėmė žiūrovai, o kitą pusę – komisija. Jos vertinimą sudaro keturių Lietuvos komisijos narių bendras balsas ir trys užsieniečių balsai.

Antrosios laidos Lietuvos komisijoje teisėjavo „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys, dainininkai Edmundas Seilius ir Linas Adomaitis, LRT prodiuseris bei Lietuvos delegacijos vadovas „Eurovizijoje“ Audrius Giržadas.

Užsieniečiai – gruzinų scenos žvaigždė Lela Curcumija, kasmet Amsterdame rengiamo „Eurovizijos“ dalyvių koncerto organizatorius Rene Romkes ir legendinis „Pink floyd“ grupės vadybininkas britas Peteris Jenneris.

Antrojoje laidoje, kurioje atlikėjai dainavo pasaulinio garso užsienio hitus, pirmasis pasirodė Edgaras Lubys. Jis atliko populiarią „Daft Punk“ ir Pharrell‘o Williams‘o dainą „Get Lucky“. „Anksčiau žiūrėjau į tave kaip į liūdnojo vaizdo riterį. Tačiau po „Auksinio balso“ tu pasikeitei. Linkiu tvirtos nugaros, sveiko proto ir gero kelio atrankoje“, - palinkėjo E.Lubiui A.Giržadas.

R.Zilnys su šypsena atsiminė iš E.Lubio girdėtą prisipažinimą, jog jis žiauriai nemėgsta šokti. „Jūs atrodėte kaip gaisrininkas ir šokote kaip gaisrininkas“, - juokėsi R.Zilnys.

Į sceną antroji žengė Mia su Sia – „Chandelier“. Pasirodymą kaip vyrui buvo gražu žiūrėti E.Seiliui, tačiau jis nesuprato dainos teksto. Mat Mia nelabai aiškiai dainavo.

R.Zilnys taip pat pažėrė kritikos. „Mia, jūs pasirinkote ne tą kūrinį. Daina sunki, bet padainavote ne klaikiai. Mes esame priekabūs, nepykite“, - pakomentavo „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas.

Pirmojoje atrankos laidoje sužibėjęs Tadas Juodsnukis šįkart dainavo „Whitesnake“ – „Here I Go Again“. A.Giržadui dainavimas neatrodė toks stiprus, kaip T.Juodsnukio įvaizdis. Jam, anot prodiuserio, trūko rokeriškos jėgos bei piktumo.

Vaidas Baumila pasirinko „Hallelujah" ir neprašovė. „Esate gudrus šmikis. Net jei subaubtumėte šį kūrinį pusėtinai, vis tiek už jus balsuotų. Jums šita daina tinka“, - šypsojosi R.Zilnys.  

„Vaidui simpatizuoju seniai. Jis viską turi, ko reikia „Eurovizijai“. Tiesiog angelas su barzda. Žaviuosi tavimi, esi mano favoritas“, - neslėpė L.Adomaitis.  

Vyriausia atrankos dalyvė, kuri kaip atlikėja yra žinoma Klaipėdoje, Reda Striškaitė, pasirinkusi vyrišką įvaizdį scenoje atliko Beyonce  kūrinį „If I Were A Boy“.  A.Giržadui užkliuvo tai, kad dainininkė per daug gestais demonstravo tai, ką dainuoja.  

Liepa Mondeikaitė dainavo Louiso Amstrongo kūrinį „What A Wonderful World“. R.Zilniui Liepa atrodė sutrikusi. „Scenoje buvo bardakas, elgėtės kaip sutrikusi mergaičiukė. Įspūdis buvo tas, kad kažkas yra negerai“, - nuomonę pasakė Ramūnas. Užtat A.Giržadu toks dainininkės įvaizdis neužkliuvo.

„Šiuo metu mano gyvenimas yra nuostabus“, - plačiai šypsodamasi prisipažino L.Mondeikaitė. E.Seilius džiaugėsi scenoje matydamas laimingą moterį.

Vienintėlė grupė „Eurovizijos“ atrankoje „Rollikai“ pasirodė su Jennifer Lopez daina „Let‘s Get Loud“. Jų šansus atrankoje komisija įvertino vidutiniškai.

Ambicijų laimėti atranką neslepianti Australijos lietuvė Wilma La pasirinko britų žvaigždės Adele "Set Fire To The Rain". Po pasirodymo E.Seilius pripažino, jog ši atlikėja turi neeilinį balsą, visgi pridūrė, kad ji nelabai žino, ką su juo daryti.

„Man patinka keisti moteriški balsai. Tik svarstau, ar jis ne per keistas man“, - šyptelėjo R.Zilnys.

Monika Linkytė su Whitney Huston „Queen Of The Night“ pavergė komisiją. „Tu esi šio vakaro karalienė“, - tiesiai šviesiai pareiškė L.Adomaitis. Jam pritarė ir kiti teisėjai.

Jurgis Brūzga antram vakarui pasirinko Bruno Marsą ir jo dainą „Locked Out Of Heaven“. Atlikėjas buvo peršalęs, tad jaudinosi, ar jam pavyks gerai padainuoti. „Tai nėra užuojautos savaitė, bet tau tai nepakenks. Yra žmonių, kurie šiandien neturi problemų su balsu, bet atrodo daug prasčiau negu tu“, - sakė R.Zilnys.

Itin stiprų balsą turinti dainininkė Milita Daikerytė atliko Palomos Faith kūrinį „Only Love Can Hurt Like This“. A.Giržadui pasirodė, kad atlikėja yra per jauna dainuoti šią dainą, nes tam reikia gyvenimiškos patirties.  

Po 12-ojo pasirodymo Lietuvos komisija paskelbė rezultatus. Jos nuomonė tokia: 1. M.Linkytė; 2. V.Baumila; 3. T.Juodsnukis; 4. E.Lubys; 5. M.Daikerytė; 6. Mia; 7. N.Šiaudikytė; 8. J.Brūzga; 9. Liepa; 10. „Rollikai“. Balų komisija neskyrė Wilmai La ir R.Striškaitei.

Olandas „Eurovizijos“ ekspertas R.Romke atlikėjus sudėliojo taip:  1.Liepa; 2. Mia; 3. E.Lubys; 4. M.Linkytė; 5.V.Baumila; 6. „Rollikai”; 7.Brūzga; 8.M.Daikerytė;  9.Wilma La; 10. R.Striškaitė. Be jo balų liko T.Juodsnukis ir N.Šiaudikytė. 

Gruzijos dainininkė L.Curcumija dalyvius išrikiavo taip: 1.V.Baumila; 2.Mia; 3. M.Linkytė; 4. E.Lubys; 5. T.Juodsnukis; 6. R.Striškaitė; 7. M.Daikerytė;  8.J.Brūzga; 9. N.Šiaudikytė; 10. „Rollikai“. Balų ji neskyrė Liepai ir Wilmai La.  

Britų muzikos vadybininko P.Jennerio nuomonė: 1. J.Brūzga; 2. V.Baumila; 3. M.Linkytė; 4. Liepa; 5. M.Daikerytė; 6. E.Lubys; 7.T.Juodsnukis;  8.N.Šiaudikytė; 9.Mia; 10. R.Striškaitė. „Rollikai“ ir Wilma La jo dėmesio nesulaukė.

Susumavus pirmosios ir antrosios laidos žiūrovų bei komisijos balus galutinis atlikėjų sąrašas atrodė taip: 1.V.Baumila; 2.T.Juodsnukis; 3.E.Lubys; 4. Mia; 5. M.Linkytė; 6. R.Striškaitė; 7.Liepa; 8. M.Daikerytė; 9. J.Brūzga; 10.Wilma La; 11. N.Šiaudikytė; 12.„Rollikai”.

Grupė „Rollikai” baigė pasirodymą atrankoje, tad dėl bilieto į Europos dainų konkursą, kuris gegužę vyks Austrijos sostinėje Vienoje, toliau tęsia kovą vienuolika dainininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.