Naujas vardas popscenoje - švedus sudominusi lietuvė Greta Zazza

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Jan 10, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:24 PM

„Tikiuosi, žmonės mane pamėgs dėl balso“, – sako jauna atlikėja Greta Zazza, su užsienio prodiuseriais ketinanti įpūsti naujų vėjų į mūsų šalies popsceną.

Vilnietei Gretai – 23 metai. Ji dainuoja nuo mažens, dievina Beyonce ir Mariah Carey, studijavo verslą, tačiau sukauptas šios srities žinias vadina „planu B“.

Jos „planas A“ – muzika. Svajojančių apie popsceną gabių merginų Lietuvoje šimtai, tačiau Gretos istorijoje šmėžuoja ne vieną mūsų šalies atlikėją į tarptautinius vandenis išvesti jau žadėjęs švedų prodiuseris Williamas Buttas.

Su Edgaru Lubiu, „Laura & The Lovers“ ir Simona Milinyte dirbęs švedų pramogų verslo veteranas jau dešimt metų bando Lietuvoje rasti žvaigždę, kuri sužavėtų visą pasaulį.

„Žinau, kad esu sakęs tai anksčiau, bet dabar tikrai radau žmogų, kuris gali išgarsėti ir Londone, ir Los Andžele“, – entuziastingai tikino su ne viena švedų popžvaigžde dirbęs W.Buttas.

Dainą parašė užsieniečiai

Pirmieji žingsniai – debiutinė Gretos įrašyta daina „Let Him Go“, kurią šį šeštadienį galima išgirsti portale lrytas.lt. Jos muziką sukūrė Peteris Hageras – su amerikiete Taylor Dayne, britu Paulu Pottsu ir kitais žinomais atlikėjais dirbęs prodiuseris. Tekstą – amerikietė Aimee Bobruk.

Dainą šį mėnesį išleis „Monarch Music“ – Švedijos leidykla, dirbusi su Lisa Ekdahl, Bossonu, Charlotte Perrelli ir kitomis šios šalies garsenybėmis.

„Kai išgirdau šią dainą, pasijutau tarsi pati būčiau ją parašiusi. Labai patiko, kad joje jaučiama ir šiuolaikinės popmuzikos, ir kantri stiliaus įtaka. Tokia muzika dabar madinga“, – džiaugėsi Greta.

Paskutinį praėjusių metų vakarą ji surengė pirmą trumpą pasirodymą E.Lubio koncerte.

Debiutinis merginos įrašas jau pateiktas Lietuvos radijo stotims, o per artimiausias kelias savaites bus bandoma jį populiarinti užsienyje.

Kelias į muziką – vingiuotas

Kol planas daryti muzikinę karjerą virto tikrove, praėjo pusantrų metų. Užpernai su Greta per bendrus pažįstamus susipažinęs švedas paprašė ateiti į perklausą. Po jos pasakė, kad surado tikrą nešlifuotą deimantą. Daili, komunikabili ir puikų balsą turinti mergina – tai, ko jis ieškojo.

„Jau beveik buvau apsisprendusi siekti karjeros versle, maniau, kad dainuosiu tik draugams per vakarėlius.

Bet šie žodžiai privertė prisiminti svajonę apie sceną“, – prisipažino Greta.

Ta svajonė kirbėjo seniai. Mergina dvylika metų dainavo chore „Liepaitės“, koncertavo su vokalo mokytojos Irenos Novikienės suburta merginų grupe. Vėliau kurį laiką dainavo alternatyviosios muzikos grupėje „Days Of Eclipse“.

„Koncertavome festivalyje „Galapagai“. Klausėsi gal dvidešimt žmonių, bet buvo labai smagu.

Tačiau aš nesu alternatyvioji mergina, širdis linksta prie popmuzikos“, – pasakojo Greta.

Vilioja tarptautinė scena

Pradėjusi studijuoti verslą Greta dirbo keliose įmonėse, šiuo metu anglų kalba veda interneto loterijų transliacijas.

Planai sukosi toliau nuo muzikos, tačiau čia pasipainiojo svečias iš Švedijos – ir viskas pasikeitė.

„Gyvenime būna tokių atsitiktinumų. Pavyzdžiui, tėvai mane galėjo nuvesti į krepšinio treniruotes – esu aukšta. Bet nuvedė į „Liepaites“. Nieko tokio – scenoje geriau matysiuosi.

Williamas uždegė mane ambicija – kurti ir atlikti muziką, kuri būtų įdomi visam pasauliui. Užsienio atlikėjai mane visada domino labiau nei Lietuvos.

Alina Orlova, Martynas Levickis, Ten Walls – lietuviai, daug pasiekę užsienyje, bet tai – kito žanro atlikėjai. Lietuvių dainininkams dar nėra pavykę prasimušti pasaulio popmuzikoje. Tikiuosi, man tai pavyks“, – vilčių neslėpė Greta.

Pasirinko skambų slapyvardį

Pasiruošimas startui užtruko, tačiau mergina sako niekur neskubanti.

Vokalo repeticijos, kruopštus dainų parinkimas, diskusijos apie įvaizdį – mintimis apie dainininkės karjerą ji gyvena jau daugiau nei metus.

„Kita vertus, džiaugiuosi, kad to imuosi dabar. Yra daug atlikėjų, kurios į popsceną veržiasi nuo šešiolikos. Nesakau, kad tai blogai, bet aš dabar jau jaučiuosi suaugusi, žinau, ko noriu, manęs lengvai nepalenksi“, – svarstė mergina.

Slapyvardį Greta Zazza padiktavo būtent noras siekti užsieniečių dėmesio. Tikrąją Gretos pavardę – Sliaužytė – dažnai klaidingai ištaria net ir su ja susipažinę lietuviai.

„Iš pradžių man labai keistai skambėjo „Zazza“, bet jau pripratau. Slapyvardį pasiūlė prodiuseris, išgirdo tą žodį viename filme.

Galvojome gal pusę metų. Buvo gal šimtas nerimtų variantų ir dešimt rimtesnių. Bet pačiai buvo svarbu, kad scenos slapyvardyje būtų ir tikras mano vardas“, – pasakojo mergina.

Norėtų laimėti „Euroviziją“

Paprasčiausias būdas atkreipti į save dėmesį būtų ką tik prasidėjusi „Eurovizijos“ atranka, bet pasitariusi su prodiuseriu Greta nusprendė, kad tai nebūtų tinkama vieta debiutuoti.

„Norisi pirmiausia išleisti keletą dainų, pasitikrinti galimybes, pažiūrėti, kaip jas priims klausytojai.

Lietuvai labai reikia laimėti „Euroviziją“.

Norėčiau kada nors dalyvauti. Tikiu, kad galėčiau pasiekti šį tikslą“, – pasitikėjimą savimi demonstravo mergina.

Kviečiame įvertinti pirmąją Gretos pristatomą dainą  „Let Him Go":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.