Albumo apžvalga. GeraiGerai „Organic Geometry“

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 13, 2015, 8:20 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:41 AM

Slapyvardžiu GeraiGerai prisidengęs elektroninės muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis šiam savo albumui pasirinko įdomų sumanymą. „Organic Geometry“ - tai muzika, sukurta dizainerės Julijos Janus kolekcijos pristatymui. Dar vienas įdomus akcentas - į muziką įpinti aplinkos garsai, kuriuos įvairiose su Baltijos jūra besiribojančiose valstybėse įrašė pati dizainerė.

Todėl per šias 65 į kompaktinę plokštelę įrašytos muzikos minutes (o skaitmeninis albumo variantas - dar ilgesnis) galima išgirsti vėjo ošimą, paukščių čiulbėjimą, lietaus šniokštimą ir miesto triukšmą.

Gražus papildymas muzikai, kuri per porą metų smarkiai nutolo nuo to, ką GeraiGerai kūrė su vokaliste Dovile Filmanavičiūte-Miss Sheep.

Jokių užuominų į norą kurti popmuzikos hitus, vokalo fragmentai girdisi tik keliose vietose, visa kita - vientisas, įvairią nuotaiką atspindintis elektroninės muzikos piešinys.

Jei albumą pradedantis subtilus kūrinys „Sixteen 7teen“ stumia į klampų susimąstymą, tai melodijos „Ovr“ ritmas šuoliuoja smagiu ritmu, o „Oceans“ sukuria mielą jaukumo atmosferą.

Studijoje ištisas paras sėdėti galintis savo reikalo maniakas GeraiGerai iščiustė kiekvieną šio albumo sekundę - nėra nė vieno kūrinio, kurį galėtum nurašyti kaip neįkvėptą ar skirtą tuščiai vietai užpildyti. Klausantis kils mintis, kad toks garso takelis tiktų ne tik modelių žygiams ant podiumo, bet ir kino filmui.

Muzika, žinoma, ne kiekvienam. Tai, kad joje nėra balsų, akimirksniu mažina auditoriją, kuriai šis albumas bus įdomus.

Kita vertus, turbūt svarbiausias privalumas - kad ši muzika puikiai veikia, net ir nieko nežinant apie madą ir nebandant įsivaizduoti to, ką sukūrė J.Janus. Dar vienas įdomus gabaus kūrėjo darbas, už kurį jis nominuotas M.A.M.A. apdovanojimui.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Kūrinys „Oceans":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.