Iš „Eurovizijos“ atrankos krito L. Mondeikaitė ir N. Šiaudikytė

LRT televizijos eteryje šeštadienio vakarą įvyko dar vienas mūšis dėl kelialapio į „Eurovizijos“ konkursą. Nacionalinėje atrankoje rungėsi septyni atlikėjai – po šio vakaro jų liko tik penki.

L.Mondeikaitei (kairėje) ir N.Šiaudikytei kova dėl „Eurovizijos“ baigėsi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Mondeikaitei (kairėje) ir N.Šiaudikytei kova dėl „Eurovizijos“ baigėsi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 9:08 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:42 AM

Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Edgaras Lubys, Neringa Šiaudikytė, Liepa Mondeikaitė, Mia, Jurgis Brūzga – visi jie troško atstovauti Lietuvai Vienoje, kur gegužę vyks „Eurovizija“.

Šeštadienio vakarą juos vertino ne tik žiūrovai, bet ir komisija iš užsienio ir Lietuvos. Pastarojoje šįkart dirbo „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys, dirigentas Gintaras Rinkevičius, „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis ir dainininkė Rosita Čivilytė.

Pirmasis scenoje – dainininkas J.Brūzga. Šįkart jis apsiėmė atlikti dainą „This Time“, kurią į „Eurovizijos“ atranką atsinešė V.Baumila.

G.Rinkevičius pastebėjo, kad R.Čivilytė šio pasirodymo metu nesusilaikiusi uždainavo. Atrankos vedėjas Arūnas Valinskas pasiūlė tai pakartoti – Jurgis ir Rosita kartu sudainavo priedainį.

„Mane suglumino pauzė dainoje – ji nebuvo užpildyta. Pritrūko Jurgio charakterio, emocionalumo“, – sakė R.Čivilytė.

„Nenuvertinkime šios dainos, ji labai tinka „Eurovizijai“. Bet pritrūko susikaupimo, kiekviena smulkmena yra svarbi“, – sakė R.Zilnys.

Prieš savaitę jis pasiūlė E.Lubiui ir Miai padainuoti kartu. Prieš kameras atlikėjai prisipažino, kad dainuoti duetu sunkiau, jie vis dėlto pabandys.

Antrasis vakaro pasirodymas – dar ne jų, o Liepos Mondeikaitės. Šįkart ji dainuoja kūrinį „Skęstu“, su kuriuo į atranką atėjo L.Mondeikaitė.

Šįkart jausminga daina įgijo netikėtą svingo atspalvį.

„Man patiko, bet pritrūko tapo emocijos, spalvų balse. Manęs labai smarkiai neužkabino, bet buvo gražu, lengva, paprasta“, – sakė R.Čivilytė.

„Girdžiu jau trečią šios dainos versiją, ji man labiausiai patiko“, – neslėpė D.Užkuraitis.

„Yra sudėtingų momentų šioje dainoje. Man reikėtų stipresnio balso, bet koks jis yra, toks yra“, – svarstė G.Rinkevičius.

R.Zilniui šis pasirodymas priminė dainą „Laukiu“, su kuria Liepa prieš keletą metų išgarsėjo „Eurovizijos“ atrankoje. „Jūs bent trim minutėms sugrįžote prie to, kas jums labai tinka“, – sakė komisijos narys.

Po poros pirmųjų dainų žiūrovų balsavimo lentelėje pirmauja J.Brūzga, antroje vietoje – L.Mondeikaitė, trečias – V.Baumila.

Metas eksperimentui – E.Lubys ir Mia dainuos duetu, bet žiūrovai ir komisija jų dainavimą vertins atskirai. Duetas pasirinko kūrinį „Take My Love“. „Ši daina – venų pjaustymas“, – prisipažino E.Lubys.

Scenoje – dramatiškas minispektaklis, primenantis besiskiriančių įsimylėjėlių pokalbį.

„Vykęs duetas. Ypač – turint omenyje tai, kiek turėjote laiko pasiruošti. Bent jau aš jūsų ryšį mačiau, jūs tinkate vienas kitam“, – neabejojo D.Užkuraitis.

„Daina – kaip varžybos. Kol kas tai – stipriausias vakaro atlikimas“, – sakė G.Rinkevičius.

„Šį kartą buvo nebloga generalinė repeticija. Edgarai, tu matai, kokia moteris šalia tavęs stovi? Ar tu ją jauti? Nesimatė“, – pastebėjo R.Čivilytė.

„Džiaugiuosi, kad turite tiek drąsos ir avantiūrizmo. Nebuvau tikras, kad sutiksite. Jūs suteikėte papildomų spalvų šiai dainai. Niekas šioje atrankoje iš jos neišspaus daugiau“, – sakė dueto idėją pasiūlęs R.Zilnys.

„Eurovizijos“ atrankos TV transliacijose renkamas atlikėjas, o internete – kūrinys. Kol kas paskelbta, kad dainos rinkimuose pirmauja E.Lubio daina „Not Perfect“.

Dar vienas pasirodymas – Neringos Šiaudikytės. Dainininkė šį kartą pasirinko kūrinį „Dangerous“. „Man patinka ši daina – ji energinga, žodžiai – ne per daug gilūs, bet kūrinys mane kabina“, – neslėpė Neringa.

„Labai efektinga. Su tokia apranga jums reikėtų ne į „Euroviziją“, o į Rio de Žaneirą“, – dainininėks įvaizdį gyrė A.Valinskas.

„Aš tave išsiųsčiau į kalnus su šia daina, kad ji taptų tavo išlikimo himnu. Neišgyvenai jos, trūko vidinės stiprybės, balso“, – barė R.Čivilytė.

„Šiandien man sunku su balsu“, – prisipažino N.Šiaudikytė.

„Žinau, ko man trūko. Aš tave siųsčiau į Kolumbiją ar Venesuelą, kad pagyventum net tris mėnesius, pavaikščiotum, pašoktum su vietiniais. Nes pasirodyme trūko temperamento“, – sakė D.Užkuraitis.

„Esu seniai pasiruošęs ir laimėjimui, ir pralaimėjimui. Viskas gerai. Rokenrolas“, – neslėpė V.Baumila.

Šį kartą jis lyriškai sudainavo kūrinį „The Right Way“ – puikiai atskleisdamas savo balso savybes.

„Jūs labai gerai dainuojate. Bet reikėtų pasirinkti žemesnį registrą, kad emocinis krūvis nebūtų ant pereinamų natų“, – sakė G.Rinkevičius.

„Vaidai, prieš metus sakei, kad jau esi pribrendęs „Eurovizijos“ atrankai. Bet atrodo, kad pribrendai šįmet. Savo žvilgsniais pakerėtum pusę Europos merginų, o tai irgi svarbu“, – sakė R.Zilnys.

„Šiandien buvo gerai, bet liko įspūdis, kad tu save taupai“, – pastebėjo D.Užkuraitis.

„Vaidas – rimtas vokalistas, turintis didelę patirtį. Bet jam reikia didelės padedančios komandos, kuri iš jo reikalautų to, kas kelia šiurpą. To trūksta“, – sakė R.Čivilytė. Paskutinė vakaro pretendentė – M.Linkytė. Jai teko užsienio autorių kūrinys „No More Tears“. Ją Monika atliko kitaip, nei kiti anksčiau ją dainavę atlikėjai. Kūrinys virto jausminga balade, kurią Monika sudainavo sėdėdama. Po šešių dainų pirmoje žiūrovų balsavimo lentelės vietoje – M.Linkytė, antroje – Mia, trečioje – L.Mondeikaitė.

Paskutinė vakaro pretendentė – M.Linkytė. Jai teko užsienio autorių kūrinys „No More Tears“. Dainą Monika atliko kitaip, nei kiti anksčiau ją dainavę atlikėjai. Kūrinys virto jausminga balade, kurią Monika sudainavo sėdėdama.

„Kai užverda rimta kova, reikia rodyti viską, ką turi geriausio. Monika tai ir padarė“, – sakė R.Zilnys.

„Labai gražiai atlikta – įtaigiai, jautriai ir gerai“, – pritarė G.Rinkevičius.

„Dėl Monikos visada pergyvenu. Gerai padainavai, bet man neužteko muzikinio maisto“, – sakė R.Čivilytė.

Atėjo metas skelbti vakaro balus. Lietuvos komisija dalyvius surikiavo taip: 1. Mia; 2. E.Lubys; 3. V.Baumila; 4. M.Linkytė; 5. L.Mondeikaitė; 6. J.Brūzga; 7. N.Šiaudikytė.

Komisijos narė iš Gruzijos Lela Curcumija nusprendė taip: 1. M.Linkytė; 2. V.Baumila; 3. J.Brūzga; 4. E.Lubys; 5; Mia; 6. N.Šiaudikytė;  7. L.Mondeikaitė.

Olandijoje vykstančios mažosios „Eurovizijos“ rengėjas Rene Romkes dalyvius surikiavo taip: 1. M.Linkytė; 2. L.Mondeikaitė; 3. V.Baumila; 4. Mia; 5. J.Brūzga; 6. E.Lubys; 7. N.Šiaudikytė.

Latvių grupės „PeR“ nario Ralfo Eilando balsavimo rezultatai: 1. V.Baumila; 2. M.Linkytė; 3. J.Brūzga; 4. N.Šiaudikytė; 5. L.Mondeikaitė; 6. E.Lubys; 7. Mia.

Bendri komisijos balai dalyvius išrikiavo taip: 1. M.Linkytė; 2. V.Baumila; 3. Mia; 4.-5. E.Lubys ir J.Brūzga; 6. L.Mondeikaitė; 7. N.Šiaudikytė.

Paskelbti žiūrovų balsavimo rezultatai. Jie tokie: 1. Mia (1116 balsai); 2. V.Baumila (1042 balsai); 3. E.Lubys (1040 balsų); 4. M.Linkytė (994 balsai); 5. L.Mondeikaitė (795 balsai); 6. J.Brūzga (686 balsai); 7. N.Šiaudikytė (103 balsai).

Susumavus komisijos ir žiūrovų balus, atlikėjai išsirikiavo taip: 1. Mia; 2. V.Baumila; 3. M.Linkytė; 4. E.Lubys; 5. J.Brūzga; 6. L.Mondeikaitė; 7. N.Šiaudikytė.

Kovą dėl „Eurovizijos“ paliko dvi paskutines vietas užėmusios atlikėjos – L.Mondeikaitė ir N.Šiaudikytė. Kiti atlikėjai toliau LRT televizijos eteryje rungsis kitą šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.