M.A.M.A. apdovanojimus pasižiūrėjo beveik milijonas žmonių

M.A.M.A. ceremonijoje už nuopelnus lietuviškai muzikai apdovanota Dž.Butkutė.<br>T.Bauro nuotr.
M.A.M.A. ceremonijoje už nuopelnus lietuviškai muzikai apdovanota Dž.Butkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 2:21 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:01 AM

Vis dar ryškiai liepsnojantis Lietuvos muzikos apdovanojimų M.A.M.A.2014 laužas ypač džiugina renginio organizatorius. Jie dėkoja visiems besidomintiems, komentuojantiems, palaikantiems ar kritikuojantiems įvykį, kurio tiesioginės transliacijos per TV3 reitingai siekė lubas.

Sausio 30 d. įvykę apdovanojimai M.A.M.A.2014 subūrė 10 tūkstančių žmonių Kauno „Žalgirio“ arenoje, o tiesioginę iškilmių transliaciją per TV3 pasižiūrėjo beveik milijonas televizijos žiūrovų (838 tūkst.) Susidomėjimas renginiu nė kiek nemažėjo visas tris valandas – net ir vėlyvą penktadienio vakarą, 22.30 val., apdovanojimus žiūrėjo 30,7 proc. visų televizijos žiūrovų, kai artimiausio konkurento programą stebėjo tik 10,8 proc.

„Asociacijos vardu noriu padėkoti M.A.M.A.2014 atlikėjams, kurie parodė didelį entuziazmą ir drauge su šou scenaristais bei vedėju sukūrė aukšto lygio renginį. Ačiū techninei komandai, kuri įgyvendino visus įmanomus ir neįmanomus sprendimus. Ačiū partneriams už ilgametį palaikymą. Ačiū laureatams ir teikėjams už pasiruoštas kalbas, už drąsą, o komentatoriams – už tai, kad kalbos apie renginį vis netyla. Ačiū žmonėms, kurie ne tik atėjo į apdovanojimus, bet ir palaikė bendrą M.A.M.A. ir Nacionalinio kraujo centro iniciatyvą ir tapo kraujo donorais, – kalbėjo Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla. – Mes kartu augame, mokomės tolerancijos ir savitarpio supratimo, ugdome domėjimąsį lietuviška muzika, kuri tokia įvairialypė, tokia skirtinga, kokią ją ir pamatėme šių metų scenoje. Linkime, kad laureatai neužmigtų ant laurų, siektų tobulėti. Tikime, kad jie ir toliau rinks pilnas koncertų sales šalyje ir užsienyje, ir galbūt dar ne vienam pavyks pasiekti tokį pasaulinį pripažinimą, kokį pelnė Ten Walls.“

Renginio organizatoriai po apdovanojimų sulaukė itin didelio pramogų pasaulio atstovų palaikymo. „Noriu pasidžiaugti kolegų darbu. Žinau, kas tai yra ir kiek triūso reikalavo. Žiūrėjau renginį ir iš vidaus, ir iš išorės. Supratau, jog taip stipriai suręsti šou statinį gali tik rimti žmonės, profesionalai visomis prasmėmis – pradedant programos eiliškumo sudarymu, baigiant bufeto meniu, salės ir scenos apšvietimu, televizijos darbu. Žiūrėdamas transliaciją nemačiau duobių, pauzių, nelogiškumų – jaučiausi tarsi jau po postprodukcijos žirklių. Padarytas geras darbas. Sveikinu“, – laiške organizatoriams rašė daugelio festivalių rengėjas, dainų autorius ir atlikėjas Virgis Stakėnas, M.A.M.A.2014 scenoje paskelbęs Metų geriausio albumo autorių – Marijoną Mikutavičių.

Ypač daug komplimentų po renginio sulaukė jaunosios kartos humoristo Manto Katlerio ir aktoriaus Mariaus Repšio nuotaikingas duetas, pažvelgęs į muzikinę sceną panevėžiečių akimis. Jie surengė alternatyvius apdovanojimus „Patėvis“, kurie „Žalgirio“ arenoje buvo sutikti juoko banga ir gausiais aplodismentais. „M.A.M.A. buvo mano karjeros viršūnė, nuo dabar viskas – tik žemyn. Vaikų gimtadienių vedimas ir spirituotas vynas“, – jam būdingu stiliumi juokavo M.Katleris, vėliau pridūręs, kad pačiam renginys labai patiko.

Pasak M.Tylos, jau yra parduota bilietų į kitų metų renginį. Jubiliejiniuose, penktuose apdovanojimuose M.A.M.A.2015, kaip teigia organizatoriai, įvyks tai, ko buvo laukiama 40 metų.

Gražiausias šių metų ceremonijos M.A.M.A.2014 akimirkas galima pamatyti jaunosios kartos videomenininko Petro Skukausko susuktame klipe:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.