Iš „Eurovizijos“ atrankos konkurso iškrito E. Lubys ir J. Brūzga

Dėl teisės atstovauti Lietuvai žinomiausiame pasaulyje dainų konkurse liko kovoti tik trys atlikėjai  – Vaidas Baumila, Monika Linkytė ir Mia. Susumavus žiūrovų balsus ir komisijų rezultatus, iš „Eurovizijos“ dainų konkurso mūšio iškrito Edgaras Lubys ir Jurgis Brūzga. 

E.Lubys paliko konkursą.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Lubys paliko konkursą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2015, 9:20 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:21 PM

Dainininkų pasirodymus vertino ne tik žiūrovai, bet ir komisija iš užsienio bei iš Lietuvos. Pastarojoje šįkart dirbo „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys, dirigentas Gintaras Rinkevičius, „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis ir dainininkė Rosita Čivilytė.

Pirmoji scenoje pasirodė Mia su daina „Feel My Love“.

R.Čivilytei atlikime pritrūko pakilimo, bet dainininkės pasirodymas patiko. G.Rinkevičius palinkėjo dainuoti neuždususiai, o R.Zilnys patarė nerodyti žiūrovams, kaip dainininkas dirba ir daugiau šypsotis.

„Man patiko, kad tu dainavai laisvai ir neforsavai. Ir daina pakilo mano akyse“, – sakė D.Užkuraitis.

M.Linkytė su V.Baumila šį vakarą nusprendė dainuoti duetu, tačiau komisija jų pasirodymą vertino atskirai. Duetas atliko dainą „This Time“.

R.Zilnį sužavėjo dueto pasirodymas. „Net jei nepakliūsite į finalą, linkiu jums ir toliau dainuoti duetu“, – sakė jis.

D.Užkuraitis pasidžiaugė ypač muzikaliais atlikėjais, o kitus komisijos narius nudžiugino subtilus dainininkų bučinys dainos pabaigoje.

Vertindama pasirodymą R.Čivilytė uždainavo: „Pagaliau!“

„Tai buvo taip gerai... Važiuokit jūs į „Euroviziją“, ką?“ – porą liaupsino dainininkė.

E.Lubys, pasirinkęs savo kūrybos dainą „Not Perfect“, scenoje pasirodė su dviem šokėjomis.

Ar šis pasirodymas tobulas? „Tai, kad ši daina man patinka seniai, jau sakiau ne kartą“, – dainos autorių pagyrė R.Zilnys, bet sukritikavo pasirodymą. Kolegos nuomonei pritarė ir D.Užkuraitis.

R.Čivilytės nuomone ši puiki daina vis dėto netinkama ir per sunki „Eurovizijai“.

G.Rinkevičius dainininko paprašė paaiškinti nelabai prie dainos derančią mizansceną, tačiau E.Lubys tai paliko žiūrovams. „Ne visada viską reikia aiškinti“, – sakė dainos ir pasirodymo autorius.

Pirmąjį pasirodymo ratą baigė Jurgis Brūzga su daina „The Right Way“. Dainininkas scenoje pasirodė vienas.

D.Užkuraičio nuomone dainininkas išėjo į sceną tik prasidainuoti: „Kažkas čia buvo ne taip“.

G.Rinkevičius dainos atlikime pasigedo kulminacijos.

„Manau, kad „Eurovizijai“ esi per intelektualus“, – nusprendė R.Čivilytė.

„Sudainavai paprastai, gražiai ir tikrai nebuvo taip blogai, kaip tau gali pasirodyti“, – sakė R.Zilnys.

Po pirmo dainų rato pagal žiūrovų balsavimą pirmauja Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.

Lietuvių komisija po pirmojo rato 12 balų skyrė V.Baumilai, 10 balų – M.Linkytei, 8 – Miai, 7 – J.Brūzgai, 6 – E.Lubiui.

Gruzija 12 balų įvertino E.Lubį, 10 – V.Baumilą, 8 – M.Linkytę, 7 – J.Brūzgą ir 6 skyrė Miai.

Olandijos vertinimas: 12 – V.Baumilai, 10 – M.Linkytei, 8 – J.Brūzgai, 7 – Miai, 6 – E.Lubiui.

Latvijos vertinimas: 12 – M.Linkytei, 10 – V.Baumilai, 8 – J.Brūzgai, 7 – E.Lubiui, 6 – Miai.

Po pirmo rato bendri komisijų balai: V.Baumila – 44, M.Linkytė – 40, E.Lubys – 31, J.Brūzga 30, Mia – 27.

Antrąjį dainų ratą Mia pradėjo lyriška daina „Flying“. Tačiau komisijos vertinimus dalyvė išgirdo tik po konkurentės M.Linkytės pasirodymo, kuri atliko dainą „Dangerous“.

Komisijai buvo užduotas klausimas, kurią atlikėją pasirinktų, jei finale liktų tik šios dvi dainininkės?G.Rinkevičių sužavėjo Mios atlikimas.

„Bet ir Monika sudainavo puikiai, man būtų labai sunku apsispręsti“, – sakė maestro.

R.Zilnio nuomone abiejų atlikėjų pirmieji pasirodymai buvo stipresni.

„Moniką aš labai myliu, bet manau, kad į „Euroviziją" turėtų vykti Mia. Manau, kad ji emociškai stipresnė“, – nusprendė R.Čivilytė.

V.Baumila, antrajame dainų rate pasirodęs taip pat vienas, sudainavo „Take My Love“.

E.Lubys dainą „No More Tears“ atliko pritardamas sau gitara.

Abu atlikėjus komisija vertino taip pat, kaip ir merginas – kurį rinktųsi į „Euroviziją“? R.Zilnys po neilgų pamąstymų nusprendė, kad rinktųsi E.Lubį.

G.Rinkevičius pažėrė pastabą V.Baumilai: „Dainos negalima baigti atodūsiu“. Tačiau maestro vis dėlto išrinktų į „Euroviziją“ jį.

„Edgaro daina labai paprasta ir nuoširdi, kartais tas nuoširdumas labai paperka, ypač tada, kai įmantrybės užgula ausį. Aš rinkčiausi Edgarą“, – sakė muzikologas D.Užkuraitis.

„Kol dainavo Vaidas man norėjosi mesti tą komisijos kėdę ir lėkti į sceną dainuoti su tavimi, – dainininku žavėjosi R.Čivilytė. – Linkiu įsiklausyti į maestro pastabas ir viską padaryti taip kaip reikia. Edgaras dainuoja savo dainas, jas dainuoja labai gerai, bet man atrodo, kad nelabai galvoja apie tai, ką mano kiti“.

E.Lubys, diskutuodamas su R.Čivilyte pasakė, kad vis dėlto jis linkęs likti savimi.Scenoje paskutinis pasirodęs J.Brūzga atliko temperamentingą „Sound of Colors“.

„Pagaliau mačiau tą Jurgį, kokį jį visuomet noriu matyti“, – džiaugėsi D.Užkuraitis.

„O man šioje linksmoje dainoje nepakako linksmumo ir charakteringumo“, – vertino G.Rinkevičius.“Bet juk publikai tai patiko?“ – paprieštaravo R.Čivilytė, pareikalavusi iš dainininko netikėtumo.

„Lengvumas ir žaismingumas – viskas tvarkoje. Jurgis yra tas atlikėjas, kuris per antrąjį pasirodymą nepasirodė prasčiau. Mano akimis esi pats pozityviausias pagal nusiteikimą atlikėjas. Nemanau, kad tau reikia lyriškų dainų“, – sakė R.Zilnys.

Lietuvių komisija po antro rato atlikėjus įvertino taip: 12 – Miai, 10 – M.Linkytei, 8 – V.Baumilai, 7 – E.Lubiui, 6 – J.Brūzgai.

Žiūrovai šį vakarą daugiausiai balsų atidavė Miai – 2712, antroje vietoje M.Linkytė – 2554, E.Lubys – 2451, V.Baumila – 2334, J.Brūzga – 917.

Susumavus visus rezultatus „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos konkursą paliko J.Brūzga ir E.Lubys. Pirmoje vietoje M.Linkytė, antroje – Mia, trečioje – V.Baumila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.