Airijoje koncertavusi grupė „Rondo“ patyrė malonių staigmenų

Ką tik lietuviams emigrantams Airijoje du koncertus surengusi grupė „Rondo“ namo sugrįžo kaip po gerų atostogų. Puikiai suorganizuoti pasirodymai sausakimšose salėse, malonūs susitikimai su kolegomis užkulisiuose ir neregėti siurprizai viešbutyje grupės lyderį Aleksandrą Ivanauską-Farą skatina kelti nykščius į viršų.

Koncerto akimirka.
Koncerto akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 12:34 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:35 PM

Atrodo, kad jaunosios kartos koncertų organizatoriai užsienyje keičia ankstesnį įspūdį, neva emigrantų renginiams pernelyg didelio pasiruošimo nereikia, nes jiems saldu viskas, kas kelia nostalgiškus prisiminimus apie Tėvynę.

Ką tik du koncertus Droghetoje ir Dubline surengusios grupės „Rondo“ lyderis A.Ivanauskas-Fara tvirtina, kad Airijoje patyrė viską, apie ką atlikėjas gastrolėse gali svajoti. „Mes ne kartą koncertavome Airijoje. Visąlaik būdavo smagu, bet šįkart organizatoriai pranoko lūkesčius savo profesionalumu. Šis kartas buvo tikrai įsimintinas“, – sakė jis.

Koncertus surengusios kompanijos „Dublin City Events" teigimu, ir Droghetoje, ir Dubline „Rondo“ gerbėjai koncertų sales užtvindė sausakimšai. Vien Dublino „Tivoli" teatre garsios lietuvių grupės klausėsi daugiau nei 800 žmonių.

„Buvo fantastiška nuotaika, masės žmonių, daugelis atvažiavo iš toli, kai kurie ir po 200-300 kilometrų. Visą trijų valandų koncertą matėme rankų mišką, žmonės dainavo ir šoko kartu su mumis, – pasakojo A.Ivanauskas. – Susirinkusieji galėjo pamatyti labai gerą produktą, nes mus aptarnavo tikri profesionalai. Atvykimo, apgyvendinimo, aparatūros klausimai buvo išspręsti aukštame lygyje. Po tokių koncertų, kai viskas atliekama deramai iš techninės pusės, jaučiamės labai gerai. Norime padėkoti organziatoriams, iš tiesų suprantantiems atlikėjų poreikius. Likome labai patenkinti.“

Anot „Rondo“ lyderio, dauguma jų gerbėjų Airijoje – „darbinio amžiaus“ žmonės, nuo 18 iki 50 metų. „Į koncertus susirinko labai faina publika. Visi laimingi, pasipuošę, atsipalaidavę. Nemačiau nei muštynių, nei girtų „budulių“. Visų akys buvo įsmeigtos į sceną. Ar jos ašarojo iš nostalgijos Lietuvai? Ne, nes mūsų programa nėra tokia, kad žmonės verktų. Nesame ir to žanro atlikėjai, kuriems neša puokštes gėlių ir meta po kojomis. Bet po koncerto trumpai pailsėję kambariuose, žinoma, išėjome atlikti įprasto reikalo – pasirašyti ant kompaktinių diskų, nusifotografuoti. Mažiausiai valandą tai darėme, bendravome su mūsiškiais“, – šypsodamasis pasakojo Aleksandras.

Pasak atlikėjo, gerbėjų pasiūlymų pasėdėti prie stalelio visur ir visada pasitaiko, tačiau jie linkę atsisakyti. „Po koncerto laukia transportas, važiuoji į viešbutį, ten iškart į dušą ir miegoti. Na, gerai – gal dar ir nemiegoti, bet jau vis tiek norisi poilsio“, – juokėsi Fara. Šįkart Dubline jis su grupe apsistojo 4 žvaigždučių „Crown Plaza“ viešbutyje, kuriame patyrė malonių siurprizų. „Kur tik aš pasaulyje negyvenęs, ko tik viešbučiuose nematęs – buvo ir šešiolika rankšluosčių kambaryje, įvairių spalvų chalatų. Bet šįkart pasijutau sutrikęs, ant lovos radęs du keistus buteliukus. Pasirodo, vienas jų skirtas papurkšti pagalvę, kad pasklistų malonus mėtos aromatas, o kitas – pasitepti po nosimi, kad galėtum laisvai kvėpuoti ir gerai išsimiegoti. Smulkmena, bet maloni“, – įspūdžiais dalijosi A.Ivanauskas.

Kita žavinga staigmena, kurią „Rondo“ patyrė Airijoje, buvo susitikimas su dainininke Viktorija Mauručaite ir jos balsinga dukra, išgarsėjusia sceniniu pseudonimu Vasha. „Jos koncertavo prieš mus. Susitikome tik ten, prieš koncertą. Buvo malonus siurprizas – pažįstamos panos, gera pasimatyti svetimam krašte. O į Lietuvą visi grįžome vienu lėktuvu“, – pasakojo A.Ivanauskas. Staigmenų „Rondo“ vyrai pateikė ir Airijos lietuviams – ištikimiausius gerbėjus sveikino gimimo dienos proga, taip pat keletui dalyvavusiųjų koncerte padovanojo bilietus į gegužės 17 d. Dubline vyksiantį „Leon Somov & Jazzu“ koncertą. Jį organizuojanti „Dublin City Events“ komanda žada Airijoje gyvenančius lietuvius džiuginti ne tik koncertais, bet ir kitais kultūriniais renginiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.