Jau aišku, kurią dainą lietuviai siųs į „Euroviziją“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 9:00 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:35 AM

Šį šeštadienio vakarą nuspręsta, kad į „Eurovizijos“ sceną Vienoje lietuviai siunčia dainą „This Time“, kuri buvo parašyta Vaidui Baumilai. Tai paaiškėjo tiesioginiame LRT televizijos eteryje, pirmosios finalinės „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laidos metu.  

Šįvakar visus tris kūrinius atliko jau tik trys konkurse likę dalyviai – Vilija Pilibaitytė-Mia, Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.

Kuri iš trijų likusių dainų – „Right Way“, „This Time“ ar „Dangerous (S.O.S.)“ – skambės Europos dainos konkurse sprendė ne tik žiūrovai, bet ir komisija.

Joje dirbo „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys, dainininkė Rosita Čivilytė, prodiuseris, kompozitorius Gediminas Zujus ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Finalinį vakarą pradėjo Mia su daina „Right Way“.

Ramūnui ši daina graži, o ar ji tiktų Europos scenai, kol kas jis nebuvo apsisprendęs. „Bus įdomu pažiūrėti, kai ją atliks Vaidas. Nes daina – tai pamokslavimas, kaip reikia mylėti moterį. Manau, ši daina labiau skirta būtent joms“, – pakomentavo R.Zilnys.

V.Lukočiui ji taip pat patiko, bet ne iki galo.  „Pradžia lėta, lyrinė, bet norėtųsi virsmo. Reikia išlaikyti žiūrovą iki galo. O man daina prailgo“, – savo nuomonę išreiškė dirigentas.

Antrasis į sceną žengė V.Baumila ir atliko kūrinį „This Time“, kuriam muzikos ekspertai žada realiausią sėkmę.

„Daina nėra unikali, bet ji tiesiog pasmerkta sėkmei. Tuo labiau  kai ją atlieka Vaidas. Ačiū jam“, – pasisakė R.Čivilytė. Su ja sutiko ir G.Zujus, pasak kurio, daina gali laimėti, tačiau pasiūlė ją daryti kontrastingą instrumentine prasme.

M.Linkytė atliko mažiausiai simpatijų sulaukiančią dainą „Dangerous“. R.Zilnys po pasirodymo neslėpė, jog jam būtų liūdna, jei šis kūrinys išvažiuotų į „Euroviziją“.

Po Mios atliktos dainos „This Time“, Vaidas iškritikuotai „Dangerous“ suteikė visai kitokį atspalvį. Toks atlikėjo pasirinkimas labai patiko R.Zilniui.

„Smagu, kad Vaidas iš man nepatinkančios dainos sugebėjo padaryti kažką įdomaus“, – nusišypsojo Ramūnas, tačiau tokios jo versijos jis vis tiek nesiųstų į konkursą. Jam pritarė ir R.Čivilytė. „Vaidas šitą dainą papuošė, bet vis tiek abejoju, ar ji tiktų „Eurovizijai“. Susilaikyčiau prieš tokią interpretaciją“, – sakė R.Čivilytė.

 M.Linkytės atlikta „Right way“ V. Lukočiui priminė senas diskotekas. „Norėtųsi, kad ji skambėtų šiuolaikiškiau“, – sakė dirigentas. O G.Zujus įžvelgė dainoje neblogos medžiagos. Ypač pabaigoje.

Mia pateikė staigmeną. Dainą „Dangerous“ ji atliko su grupe „Night life“. Nieko panašaus mes dar nebuvome girdėję. „Taip. Kartais atlikimas gali pakeisti reikalus. Manau, kad ši daina tikrai dabar pakils ir žiūrovų vertinimų lentelėje“, – pasakė R.Zilnys. Jam pritarė bei Mia pagyrė ir kiti komisijos nariai.

Po V.Baumilos  sudainuoto kūrinio „Right Way“ pirmasis pasisakė Ramūnas.  “Šita daina galėtų būti visai neblogas Lietuvos šansas. Be to, manau, šiemet visi turi iš ko rinktis, nes visos trys dainos yra labai skirtingos. Ji nėra mano favoritė, bet jei ji laimėtų, aš neliūdėčiau“, – prisipažino „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas.

M.Linkytės mėgstamas  “This time“ variantas V.Lukočiui nepatiko. „Tai mažiausiai vykęs variantas. Pradėjau abejoti, kodėl mes jį taip mėgstame. Man atrodo, kad jums ši daina nelimpa“, – pakomentavo dirigentas. R.Zilnio manymu, jeigu ją išklausysi 10 kartų, daina pradės įkyrėti.

Lietuviškoji komisija dainas įvertino taip: 1.“This Time“, 2.“Right Way“, 3.“Dangerous (S.O.S.)“.  

Gruzijos dainininkės L.Curcumija trejetukas: 1.“This Time“, 2. „Right Way“, 3.“Dangerous (S.O.S.)“. 

Olandas „Eurovizijos“ ekspertas R.Romke kūrinius sudėliojo taip 1.“This Time“, 2. „Dangerous (S.O.S.)“,  3.“Right Way“.

Latvijos dueto “PeR“ nario R. Eilando nuomonė tokia: 1.“Right Way“, 2.“This Time“, 3.“Dangerous (S.O.S.)“.

LRT žiūrovai daugiausiai balsų atidavė dainai „This Time“(1429). Antroje vietoje paliko „Dangerous“(898), o trečioje – „Right Way“(319). Taigi susumavus komisijų ir žiūrovų balsus nugalėjo „This Time“.

Kuris iš trijų atlikėjų su šia daina atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, paaiškės kitą šeštadienį, vasario 21 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.