Kuklųjį britą Edą Sheeraną Vilniuje pasitiks pilnutėlė arena

Edą Sheeraną sekmadienį pasitiks apie dešimt tūkstančių žiūrovų – nieko nuostabaus, nes Vilniaus „Siemens“ arenoje dainuosianti 23 metų britas šiandien yra vienas populiariausių dainininkų pasaulyje.

Vos prieš keletą dienų E.Sheeranas koncertavo su Beyonce.<br>AP nuotr.
Vos prieš keletą dienų E.Sheeranas koncertavo su Beyonce.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2015-02-15 14:41, atnaujinta 2018-01-13 03:19

Ši savaitė dainininkui buvo kupina įspūdžių.

Pirmadienio naktį „Grammy“ ceremonijoje Los Andžele jis nepelnė apdovanojimų, bet koncertavo su Herbie Hancocku, Johnu Mayeriu, grupe ELO ir kitomis žvaigždėmis.

Antradienį kartu su Beyonce dainavo koncerte, kuriuo pagerbtas dainininkas Stevie Wonderis, o tada, laukiant šimtams fotografų, vakarieniavo su Beyonce ir jos vyru reperiu Jay-Z. Iškart po to lėkė į Europą, kur tęsia savo gastroles.

Prieš ketverius metus apie jį niekas nebuvo girdėjęs, o dabar E.Sheeranas ne tik sukasi muzikos pasaulio galingųjų draugijoje, bet ir pats priskiriamas prie ryškiausių žvaigždžių.

Ateityje bus neįperkamas

Į sekmadienį „Siemens“ arenoje vyksiantį koncertą dar liko šiek tiek bilietų, tačiau beveik neabejojama, kad ir šios vietos bus užimtos.

„Spėju, kad tai gali būti ir paskutinė proga Lietuvoje išgirsti šį atlikėją. Kai pernai susitarėme dėl koncerto, jis dar nebuvo toks beprotiškai populiarus. Rudenį akimirksniu išpirkti bilietai į tris jo koncertus didžiuliame Londono Vemblio stadione.

Paprastai kalbant – ateityje jis Lietuvai bus nebeįperkamas“, – sakė E.Sheeraną pakvietusios agentūros „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Išgarsėjo per keletą metų

2010-aisiais britų aktorius Jamesas Cordenas internete pamatė įrašą, kuris jį pribloškė.

„Iškart pasidalijau internete sakydamas – tai tikrai geriausias nežinomas britų atlikėjas“, – „Grammy“ ceremonijoje šį epizodą prisiminė J.Cordenas.

Netrukus kuklaus vaikino su gitara kūrybą girti pradėjo seras Eltonas Johnas ir Holivudo aktorius Jamie Foxxas.

Debiutinis albumas „+“, išleistas 2011-aisiais, Edui pelnė geriausio britų atlikėjo titulą. Pernai išleistas antrasis darbas „x“ dar populiaresnis. Paskelbta, kad interneto platformoje „Spotify“ 2014-aisiais tai buvo daugiausia kartų išklausytas albumas pasaulyje.

Edo daina „I See Fire“ skambėjo filme „Hobitas“. Jo parašytas dainas atlieka ryškiausios pasaulio žvaigždės – pavyzdžiui, „One Direction“ ir Taylor Swift.

Primena susivėlusį moksleivį

Į E.Sheerano vadybininkų biurą plūsta tūkstančiai gerbėjų laiškų ir dovanų, tarp jų būna ir labai keistų – pavyzdžiui, viena mergina dainininkui atsiuntė tortą su įkeptais savo plaukais.

Įdomiausia, kad didžiulio populiarumo E.Sheeranas sulaukė be jokių pigių reklamos triukų. Kai daugelis popžvaigždžių stengiasi atrodyti nepriekaištingai ir prabangiai, Edas primena susivėlusį mokinuką su sportiniais batais.

Jo karjera paremta senosiomis popmuzikos vertybėmis – įsimenamos melodijos, nekvaili tekstai, skambus balsas.

Todėl E.Sheerano gerbėjai – ne tik romantiškas, įžvalgų kupinas jo eiles pamėgę paaugliai, bet ir scenos veteranai.

O dėl galimybės savo repertuarui gauti Edo parašytą dainą šiandien įžymūs atlikėjai net pešasi.

Dėl išvaizdos – juokeliai

Nežvaigždiška Edo išvaizda dažnai tampa juokelių tema.

Pats dainininkas prisipažįsta, kad nuolat yra painiojamas su kitomis įžymybėmis. Pavyzdžiui, Londono meru Borisu Johnsonu.

Po „Grammy“ ceremonijos populiarios pasaulio naujienų svetainės skelbė, esą po jos vakarėlyje Edo nepažino dainininkė Lady Gaga. Ji neva paprašė atnešti gėrimą, nes pamanė, kad E.Sheeranas – padavėjas.

Paaiškėjo, kad ši žinia buvo interneto pokštininko pramanas, ją tuoj pat paneigė abu dainininkai.

Tačiau lengva suprasti, kodėl juokeliu patikėjo daug žmonių, – E.Sheeranas nepanašus į pramogų pasaulio puošeivas, zulinančius raudonuosius kilimus.

Saugo, kad neišpuiktų

Kalbama, kad ir charakteriu E.Sheeranas visiškai neprimena susireikšminusios garsenybės – atvirkščiai, jaučiasi net šiek tiek nesmagiai dėl jam tenkančio dėmesio.

Kai pernai jis dainavo tarp menkai kūną prisidengusių gražuolių „Victoria’s Secret“ mados šou, buvo toks sutrikęs, jog atrodė, kad nežino, kur dėti akis.

Šią savaitę koncertuodamas kartu su Beyonce Edas negalėjo sutramdyti šypsenos – akivaizdžiai pats netikėdamas savo sėkme.

„Susidarė įdomus įspūdis – Edas yra mielas, draugiškas, labai kuklus žmogus.

Tačiau vadybininkai stengiasi jį apsaugoti nuo gerbėjų, žiniasklaidos, paparacų.

Galbūt ir todėl, kad jis neišeitų iš proto, neišpuiktų, net pats nesuvoktų, koks populiarus dabar yra“, – „Lietuvos rytui“ sakė šią savaitę Prahoje vykusio E.Sheerano koncerto rengėjai.

Dienotvarkė slepiama

Kad dainininkas nori kuo daugiau ramybės, įsitikino ir koncertų Baltijos šalyse rengėjai. Kitą savaitę E.Sheeranas švęs 24-ąjį gimtadienį – tą vakarą koncertuos Taline.

Dainininko gerbėjai Estijos sostinėje nori iškilmingai pasveikinti Edą užkulisiuose, bet šią idėją E.Sheerano atstovai mandagiai atmetė.

Tiesa, Vilniuje Edas prieš koncertą susitiks su būreliu gerbėjų – tarp jų ir su „Stiliaus“ žurnalo internete paskelbto konkurso nugalėtoja.

Ką prieš pasirodymą ir po jo E.Sheeranas veiks Vilniuje, slepiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas