„Nightmares on Wax“ pirmąkart koncertuos Lietuvoje

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:52 PM

Daugiau nei 25 metai turėjo prabėgti nuo brito George'o Evelyno, scenoje žinomo kaip „Nightmares on Wax“, karjeros pradžios, kad vilniečiai pagaliau sulauktų pastarojo projekto koncerto. Sostinėje kadaise kaip didžėjus pasirodęs „Nightmares on Wax“ lyderis birželio 5-ąją į Vilnių grįžta su gyvai grojančia komanda ir pasirodys „LRT Opus Gyvai“ renginių serijoje menų fabrike „Loftas“.

„Nightmares on Wax“ viešnagę „LRT Opus Gyvai“ serijoje pristato renginių organizatorių komanda „Keep Live“. Kompanijos pradžią pažymėjo 2014-ųjų vasarį Vilniuje su grupe koncertavęs Bonobo, praėjusių metų rudenį „Keep Live“ organizavo Trentemøllerio ir „GusGus“ pasirodymus. Birželio 5-osios koncertas – pirmasis kompanijos renginys „Lofte“.

„Downtempo“, „triphop“ ir „chillout“ skambesio sinonimu tapusio projekto „Nightmares on Wax“ sąskaitoje – 7 albumai. Įdomu tai, kad visi jie išleisti vienoje svarbiausių nepriklausomų britų elektroninės muzikos leidyklų „Warp Records“, kurios kataloge taip pat spindi tokie vardai, kaip Aphex Twin, Squarepusher, Luke Vibert, Brianas Eno, Eskmo ir daugelis kitų.

„Nightmares on Wax“ kontraktas buvo antrasis, pasirašytas leidyklos vadovų, ir būtent singlas „Dextrous“, 1989 m. parduotas per 30 tūkst. kopijų tiražu, tapo tolesnės „Warp“ komercinės sėkmės pagrindu.

Antrasis „Nightmares on Wax“ albumas „Smokers Delight“, pavadintas atiduodant pagarbą G.Evelyno pamėgtam kūriniui „Rappers Delight“, padėjo „Nightmares on Wax“ įžengti į JAV rinką.

Albumo įrašuose ir koncertuose dalyvavo ne tik oficialus projekto narys Robinas Tayloras-Firthas, bet ir kiti muzikantai, vokalistai bei reperiai. Dar „gyvesnis“ buvo „Carboot Soul“ albumo įrašas. Kritikai mano, kad būtent jį reikėtų laikyti virsmo iš didžėjų komandos į muzikantų kolektyvą tašku. „Carboot Soul“ kūrinių sąraše – ir vienas didžiausių „Nightmares on Wax“ hitų „Les Nuits“.

Po kūrybinės pertraukos G.Evelynas grįžo 2002 metais, Vienas po kito pasirodė albumai „Mind Elevation“ ir „In a Space Outta Sound“. Jie ir „Tought So...“ praėjusių metų pabaigoje sudėti į kolekcinį 25 metams scenoje skirtą leidinį „N.O.W IS THE TIME“. Tiesa, jame nėra naujausio studijinio darbo, 2013 m. išleisto „Feelin’ Good“, kuriame yra ir pastarasis „Nightmares on Wax“ hitas „Be, I Do“.

Koncertinė „Nightmares on Wax“ programa – tai ir nauja kūryba, ir per beveik tris dešimtmečius sukurti įsimintiniausi, daugeliui elektroninės ir hiphopo muzikos gerbėjų himnais tapę kūriniai.

Šiltas, tikras, nuoširdus, gyvas ir betarpiškas pasirodymas – būtent tokio vakaro reikia tikėtis birželio 5 d. menų fabrike „Loftas“. „Nightmares On Wax“ klipas „You Wish“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.