Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus M. Linkytė ir V. Baumila

Gegužės 21-ąją Vienoje vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje mūsų šaliai su daina „This Time“ atstovaus Vaidas Baumila (27 m.) ir Monika Linkytė (22 m.). Tai paaiškėjo šeštadienio vakarą nacionalinės atrankos finale. V.Baumila ir M.Linkytė finale nugalėjo Mią (31 m.). 

M.Linkytė ir V.Baumila.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Linkytė ir V.Baumila.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2015, 8:18 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:52 PM

Finale dalyvius vertino žiūrovai ir komisija. Joje dirbo „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkė Rosita Čivilytė ir svečiai iš užsienio:  olandas „Eurovizijos“ ekspertas Rene Romkes, Latvių grupės „PeR“ narys Ralfas Eilandas ir radijo didžėjus iš Liuksemburgo Erikas Lemanas.

Komisijos vertinimai buvo vieningi. R.Čivilytė pripažino, kad Mia šį vakarą atrodė stipresnė iki tol, kol V.Baumila ir M.Linkytė atliko dainą „This Time“. Jai pritarė ir R.Zilnys. E.Lemanas pagyrė ne tik konkurso dalyvius, bet ir dainos kompozitorių, sakydamas, kad tai nuostabi daina. 

Televizijos žiūrovai 13 902 balsus skyrė V.Baumilai ir M.Linkytei, 12 746 – Miai.

Tai, kad V.Baumila ir M.Linkytė suvienijo savo jėgas ir dainuos duetu, paaiškėjo prieš pat finalą. Viename nacionalinės atrankos turų Monika ir Vaidas jau buvo kartu atlikę dainą „This Time“. Tąkart jų pasirodymą vainikavo bučinys. M.Linkytė prisipažino, kad žavisi daina „This Time“.

„Ši daina yra tiesiog paprasta, įsimenanti ir be galo pozityvi“, – sakė Monika ir pridūrė, kad šį kūrinį dainuoti duetu su Vaidu jai labai patiko.

„Tikrai nebūtų didelės tragedijos, jeigu tektų „Eurovizijos“ scena dalytis su Vaidu. Priešingai, manau, kad tikrai tuo džiaugčiausi, – tikino Monika prieš keletą dienų. – Kad ir kokia egoistiška kartais būčiau, dainuodama su Vaidu jaučiuosi jaukiai ir saugiai.

Girdžiu, kad labai dera mūsų balsai, muziką suvokiame panašiai, taigi kaip galėčiau prieštarauti mūsų duetui? Tai būtų kvaila.“

Iki tol lažybų bendrovės finalo favoritu laikė V.Baumilą. Štai „TonyBet“ šiandien pastatę už jį vieną eurą sėkmės atveju laimėtų 1,80 euro. 

O pastačiusieji už M.Linkytę jos pergalės atveju būtų gavę 2 kartus didesnę sumą. Mios koeficientas – net 3.

Šeštadienį finale pirmoji scenoje pasirodė Mia ir atliko dainą „Dangerous“.

„Miai tinka ši daina. Tačiau jums asistuojančios merginos dar turėtų padirbėti“, – sakė R.Čivilytė.

„Mia – viena iš stipriausių atlikėjų“, – įvertino  R.Romkes.

Paskui su daina „Saulės pėdomis“ pasirodė M.Linkytė ir V.Baumila. „Jūs atrodote taip, tarsi ruoštumėtės nešti pareiškumus į santuokų rūmus“, – replikavo renginio vedėjas Arūnas Valinskas.

Paklausta, ar mieliau į Vieną vyktų viena, ar su V.Baumila, M.Linkytė nusišypsojo, kad kelio atgal nėra.

E.Lemanas pagyrė porą už stiprų pasirodymą ir puikius vokalinius sugebėjimus. Be to, nusijuokė, kad R.Čivilytė visą dainą niūniavo kartu.

„Kartu jūs stipresni nei po vieną, – konstatavo R.Zilnys. – Atsisakėte asmeninių ambicijų, kad galėtumėte laimėti kartu.  Manau, jūsų duetas išjudins Mios gerbėjus – jie dabar turėtų skubėti prie telefonų.“

Taip ir buvo – per pirmąjį finalo pusvalandį kur kas aktyviau balsavo Mios gerbėjai.

 Paskui Mia atliko dainą „Take a Look at Me Now“, kuri praėjusiais metais nepateko į „Euroviziją“.

„Atrodo, kad Mia laimėti nori labiau nei Vaidas ir Monika“, – pastebėjo R.Zilnys.

„Šiandien dainai atiduodi 100 proc. Šis pasirodymas man atrodo geresnis nei pirmasis tavo pasirodymas“ – sakė R.Eilandas.

Žiūrovai šį vakarą galėjo pasiklausyti ne tik dalyvių atliekamų kūrinių, bet ir komisijos – po dviejų pasirodymų dainą atliko ir R.Eilandas.

„Vaidas ir Monika yra profesionalai, bet kažin ar galite varžytis su Mios emocionalumu“, – apie V.Baumilos ir M.Linkytės duetą sakė R.Čivilytė.

Po valandos kovos  už Mią buvo balsavę 8 140, už Vaidą ir Moniką – 6 020 žiūrovų. „Skirtumas tik didėja“, – konstatavo A.Valinskas.

Kai Mia atliko „This Time“, R.Čivilytė ją ne tik gyrė: „Tu, be jokios abejonės, esi verta „Eurovizijos“ scenos. Išgyvenau dėl to, kaip tu dainavai, nes girdėjau šiek tiek nepatogių gaidelių. Gal galima tai ištaisyti.“

A.Lemanas juokavo, kad jaudinosi dėl Mios, nes išgąsdino atlikėjos aukštakulniai.

Kai „This Time“ atliko Monika ir Vaidas, komisijos nariai negailėjo komplimentų. „Man abejonių nekyla“, – sakė R.Zilnys.

Po pusantros valandos žiūrovų simpatijos pasikeitė ir į pirmą vietą iškopė V.Baumilos ir M.Linkytės duetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.