V.Baumila ir M.Linkytė: „Būsime 51-asis „Eurovizijos“ atspalvis“

Triumfą „Eurovizijos“ atrankoje švenčiantis Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetas dar tiksliai nežino, koks bus jų pasirodymas konkurse Vienoje, tačiau jau pažadėjo, kad bučinys scenoje tikrai bus.

„Eurovizijos“ atrankos laimėtojų spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Eurovizijos“ atrankos laimėtojų spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 21, 2015, 11:44 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:58 AM

Šeštadienio vakarą Monikos ir Vaido duetas „Eurovizijos“ atrankos finale nurungė dainininkę Mią. Vienoje gegužę jie „Eurovizijos“ pusfinalyje atliks dainą „This Time“.

Po finalo surengtoje spaudos konferencijoje „Eurovizijos“ ekspertas iš Olandijos Rene Romkes Lietuvai prognozavo gerą rezultatą.

„Kai pirmą sykį išgirdau šią dainą, ji dvi dienas skambėjo mano galvoje. Tai ženklas. Manau, dainai puikiai seksis „Eurovizijoje“. Kaip gerai? Manau, tikrai pateks į finalą, o jame gali pakilti į dešimtuką.

Sakote, ji negili, neneša prasmės? Ei, tai juk „Eurovizija“, čia prasmės ir nereikia.

Pažiūrėkite į kitų šalių dainas šiais metais – dominuoja moterų dainuojamos baladės. Šis kūrinys iš jų išsiskirs“, – prognozavo kasmet „Eurovizijos“ dalyvių koncertą Amsterdame rengiantis olandas, šįmet dirbęs Lietuvos atrankos komisijoje.

Džiūgaujantys V.Baumila ir M.Linkytė dar nežino, kokį pasirodymą surengs Vienoje.

„Kokia bus choreografija, kas su mumis eis į sceną? Kol kas per anksti kalbėti. Reikia porą dienų pailsėti ir ramiai pagalvoti. Manau, pasirodymas tikrai bus kitoks nei šį vakarą“, – svarstė V.Baumila.

Padainuoti kartu Vaidas ir Monika nusprendė tik prieš keletą savaičių – tai pasiūlius „Eurovizijos“ atrankos komisijos nariui Gediminui Zujui. Iš pradžių ši idėja Vaidui visai nepatiko, bet ji atnešė pergalę.

„Ši istorija man įrodė, kad kartais mes, atlikėjai, pernelyg susireikšminame. Maždaug – esame solo atlikėjai ir nė nesvarstome galimybės, kad galėtume dainuoti duetu.

Kai padainavau su Monika, iškart supratau, kad toks variantas geresnis“, – sakė V.Baumila.

„Atrankos sistema pastaruosius porą metų atrodo labai keistai. Bet šį kartą ji davė gerą idėją ir rezultatą“, – džiaugėsi M.Linkytė.

Dainos autorius Vytautas Bikus sakė esąs patenkintas atrankos rezultatu.

„Yra įvairių nuomonių ir apie dainą, ir apie duetą. Bet šį pasirodymą palaikė ir žiūrovai, ir komisija, tai viską pasako“, – sakė kompozitorius.

Kovo pabaigoje V.Baumila surengs savo naujo albumo pristatymo koncertą Vilniuje.

„Monika jame tikrai dalyvaus“, – šypsojosi Vaidas.

„Ne tik dainuosiu, bet ir tortą atnešiu, tą dieną – Vaido gimtadienis“, – žadėjo Monika.

Finalo pasirodymas Monikai sukėlė ir streso – ištrūko suknelės sagos, vos neapnuogindamos daugiau, nei pati dainininkė norėtų.

„Ar tai buvo suplanuota? Tikrai ne. Nejaukus momentas“, – juokėsi atlikėja.

Įpusėjus konkursiniam pasirodymui, Vaidas ir Monika scenoje pasibučiavo. Kai dainavo šį kūrinį paskelbus rezultatus, to jau nebedarė.

„Ar bus bučinys Vienoje? O kaip jūs norėtumėte? Gerai, bus. Kritikai sudirbo filmą „50 pilkų atspalvių“, tad mes būsime „Eurovizijos“ 51-asis atspalvis.

Bet mūsų su Monika santykiai – tiesiog draugiški. Tas bučinys atsirado kaip kvailas, spontaniškas pokštas per repeticiją, nes dainoje yra žodžiai apie bučinį. Pabandėme ir pamatėme, kad scenoje visai gerai atrodo“, – sakė Vaidas.

„Jei rimtai, aš tikiuosi, kad mus išrinko ne tik dėl bučinio“, – kalbėjo M.Linkytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?