R. Williamso šou Kaune – daina su tėvu ir lovos scena su lietuve

Per 16 tūkstančių lietuvių pagaliau sulaukė  koncerto, už kurį dideles sumas paklojo dar prieš penkis mėnesius. Kauno „Žalgirio“ arenoje viešėjo britų popžvaigždė Robbie Williamsas – į pirmąkart Lietuvoje koncertuojančio dainininko pasirodymą dar rudenį parduoti visi bilietai.

R.Williamsas koncertą pradėjo energingai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Williamsas koncertą pradėjo energingai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 5, 2015, 8:42 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:06 PM

Prie arenos įsikūrusio prekybos centro „Akropolis“ automobilių aikštelėje rasti vietų buvo sunku jau šeštą vakaro – iki koncerto pradžios likus porai valandų.

Pusę septintos vakaro prie arenos durų jau rikiavosi didžiulės eilės. Atidarius salės duris, stovėti skirtus bilietus nusipirkę žiūrovai paknopstomis lėkė prie scenos – kad savo dievuką galėtų matyti iš kuo arčiau.

Kiti tokia galimybe pasirūpino iš anksto. Bilietai į gerbėjų zoną, apribotą didžiulio liežuvio formos podiumo, kainavo apie 150 eurų. Visi jie irgi buvo išgraibstyti.

„Neįsivaizduojame, koks kitas atlikėjas Lietuvoje galėtų sukelti tokią audrą“, – prisipažino R.Williamsą pakvietusios agentūros „Live Nation Lietuva“ atstovas Alius Karablikovas.

Palengvinti kišenę Robbie gerbėjai galėjo ir arenoje – juos pasitiko stendas su dainininko koncertų turo „Let Me Entertain You“ suvenyrais (marškinėliai su atlikėjo atvaizdu – 30-40 eurų, tiek pat tektų pakloti ir už kompaktinę plokštelę su jo autografu).

Pasiklausyti žvaigždės susirinko marga publika – nuo „Sel“ lyderio Egidijaus Dragūno iki Lietuvos scenos veterano Stasio Povilaičio.

Tiesa, neapsiėjo be nesklandumų. Atvykusi R.Williamso komanda panoro tribūnose pastatyti kameras, todėl kai kurie bilietus nusipirkę žiūrovai buvo perkelti į kitas vietas.

Daugiau nei du dešimtmečius populiarus britų atlikėjas į šių gastrolių maršrutą neįtraukė gimtosios Didžiosios Britanijos.

Užkulisiuose kalbėta apie priežastį – paprastai atlikėjai šioje šalyje rodo naują šou, skirtą muzikos albumo pristatymui. Robbie neturi jokio naujo produkto, kurį galėtų pristatyti tačiau nusprendė surengti geriausių dainų gastroles, kurioje rodo savo ankstesnių šou „kokteilį“. Su juo nusprendė koncertuoti ir kol kas nelankytose šalyse – pavyzdžiui, Lietuvoje, Latvijoje, Baltarusijoje.

Tačiau tai nereiškia, kad šis pasirodymas yra prastesnis – su dainininku atkeliavo gigantiškas, ekranas, dekoracijos, keliolikos muzikantų grupė ir beveik 100 pagalbininkų.

Į Kauną turėjęs atvykti sekmadienį, dainininkas pakeitė planus – privačiu lėktuvu atskrido dar šeštadienį ir apsistojo viename miesto viešbutyje.

Sekmadienio vakarą su žiūrovais pirmiausia sveikinasi „apšildanti“ grupė – švedžių trio „Baskery“, grojantis kiek ironišką kantri muzikos ir roko derinį.

Prietemoje koncertuojančios švedės bandė publiką „paimti“ rupiai skambančiomis dainomis, bet tribūnos buvo pustuštės – vietoj „apšildytojų“ žiūrovai mieliau rinkosi kavos puodelį ar alaus bokalą (į salę įsinešti nebuvo leidžiama jokio gėrimo, išskyrus vandenį). Devintą valandą vakaro pasigirdo įžangos muzika, o ekrane įsižiebė lietuviškas žodis „sveiki“ ir instrukcija anglų kalba: „Ar čia kažkas yra? Noriu pajusti gyvybę. Ar jūs čia? Negirdžiu jūsų. Galit kai ką padaryt? Pakratykit savo užpakalius“.

Ekrane pasirodė R.Williamso siluetas, o netrukus iš scenos grindų išdygo ir pats R.Williamsas, kurį sausakimša arena pasitiko spiegimu.

„Dievas man pasakė – visada pradėsi koncertą daina „Let Me Entertain You“, o baigsi daina „Angels“, – prieš porą metų Taline pasakojo R.Williamsas.

Šios taisyklės jis laikosi ir Kaune. Energinga daina „Let Me Entertain You“ šou pradėjęs Robbie nelėtino tempo – žiūrovai iškart gavo dainą „Rock DJ“ ir ironišką hitą „Monsoon“.

„Labas vakaras, motherfuckers (lietuviškai „močkrušiai“ – Red.). Aš Robertas Peteris Williamsas, čia mano grupė, šias dvi valandas jūsų subinės – mano“, – jau tradiciniu pasisveikinimu koncertą pradėjo britas.

Šviesiai nudažytais plaukais, su juodais akiniais ir plastikiniais ragais R.Williamsas nuo pirmos akimirkos elgėsi kaip superžvaigždė – raitydamas supermeno pozas, merkdamas akį pirmoje eilėje susigrūdusioms merginoms, kaišiodamas liežuvį ir dar kartą primindamas, kad į aukštumas jį užkėlė ir talentas juokinti.

Dainą „Tripping“ lydėjo įvairiaspalvių lazerių, atsispindinčių nuo spindinčio R.Williamso švarko, šou. Dainą „Bodies“ Robbie sujungė su dainininkės Lorde hitu „Royals“.

Vieną gražiausių savo baladžių „The Road To Mandalay“ jis atliko su „apšildytojomis“ „Baskery“ o tada pasipuošė fraku ir prisiminė savo pernykštį koncertų turą „Swings Both Ways“, kuriame dainavo kūrinius svingo stiliumi.

Žiūrovai gavo prieš beveik šimtą metų sukurą džiazo standartą „Minnie The Moocher“, dainos „Supreme“ svingo versiją ir beprotiškai juokingą gašlios amerikiečio R.Kelly dainos „Ignition“ versiją, sudainuotą „a capella“.

„Jūs garsiausia publika šiame ture. Ir tikrai gražiausia. Net bičai gražūs, bet moterys – Jėzau Kristau! Tik nedėkite šito į „YouTube“, nes pamatys žmona ir nupjaus man kiaušius“, – juokėsi R.Williamsas.

„Vakar buvau viešbutyje, labai vienišas, išėjau pasivaikščioti, jaučiausi labai susijaudinęs“, – toliau kvailiojo dainininkas.

Paėmęs į rankas akustinę gitarą, dviejų vaikų tėvas R.Williamsas papasakojo apie vystyklų keitimo džiaugsmus, o tada sudainavo ne itin subtiliai pavadintą dainą, kurią skyrė savo pernai gimusiam sūnui – „Motherfucker“.

Netrukus publika sulaukė staigmenos (nors atidžiau sekantiems Robbie karjerą tai nebuvo netikėta). Kaip ir ankstesnėse gastrolėse, dainininkas į sceną pasikvietė savo tėvą – kartu jie sudainavo kūrinį „Better Man“.

Po trumpos pertraukėlės grįžęs į sceną Robbie vėl privertė visus iškelti rankas – sudainavo „Queen“ hito „We Will Rock You“ ir Joan Jett dainos „I Love Rock'n'Roll“ popuri.

Tempą kiek sulėtino apie buvusius bendražygius iš „Take That“ parašyta Robbie daina „No Regrets“.

Škotišku kiltu pasipuošęs Robbie juokavo apie tai, kad per koncertą Paryžiuje staiga pajuto, jog jo sėklidės padidėjo. „Bet šį vakarą viskas gerai“, – kilstelėjęs kiltą trumpikes pademonstravo Robbie, sukeldamas kurtinantį merginų spiegimą.

Netrukus viena jų turėjo priežastį džiaugtis dar labiau – išsirinkęs lietuvaitę Dainą, Robbie pasikvietė ją į sceną ir pakvietė į „lovą“ – pasislėpti už patalus imituojančio ekrano, kuriame dainą „Candy“ iliustravo tariami jos ir Robbie pasikutenimai. Prieš tai dainininkas save ir Dainą papurškė kvepalais ir paragino apie šį mažą nuotykį nieko nepasakoti jo žmonai.

Koncertui artėjant prie pabaigos, klounadą pakeitė didžiausi R.Williamso hitai – „Millennium“, „Kids“, „Feel“. Nuo kėdžių pakilę žiūrovai jau nebesėdo.

Lietuviškai „ačiū“ ištaręs Robbie atsisveikino, bet netrukus grįžo bisui – sudainavo „Queen“ dainą „Bohemian Rhapsody“ ir, kaip visada, atsisveikino balade „Angels“.

„Jis gimęs tam. Nuostabus žmonių linksmintojas. Visiškas rokenrolas. Vienas iš trijų geriausių Lietuvoje matytų koncertų – kiti du „Aerosmith“ ir Peterio Gabrielio“, – žingsniuodamas iš pasirodymo, sakė su mylimąja Ieva Daugirdaite jį stebėjęs Marijus Mikutavičius.

Geriausias R.Williamso koncertas? Tikrai ne. Ankstesnes dainininko gastroles matę gerbėjai pastebėjo, kad ši programa – lyg kokteilis iš jau anksčiau matytų R.Williamso triukų, nuo lovos scenos su gerbėja iki svingo muzikos epizodų.

Tačiau pirmai pažinčiai su mūsų šalies publika tai tikrai tiko – yra daug priežasčių tikėtis, kad R.Williamsui tai nebus paskutinė viešnagė Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.