V. Baumila ir M. Linkytė „Eurovizijoje“ kambariu nesidalins

Vaidas Baumila ir Monika Linkytė skaičiuoja paskutines dienas iki didžiojo „eurovizinio“ iššūkio. Ketvirtadienio rytą Lietuvos duetas surengė atvirą dainavimo repeticiją, kurią pamatyti pakvietė ir žurnalistus.

V.Baumila ir M.Linkytė jau kitą savaitę išvyks į „Euroviziją“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Baumila ir M.Linkytė jau kitą savaitę išvyks į „Euroviziją“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 7, 2015, 12:10 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:36 PM

Ilgai tęsiamos natos, įvairūs vokalo pratimai ir dešimtis sykių sudainuotas „eurovizinis“ kūrinys „This Time“ – taip balsus prieš pasirodymą gegužės 21-ąją vyksiančiame „Eurovizijos“ pusfinalyje mankština dainininkai.

„Dabar „pasipumpuojam“, – padainavusi nusikvatojo Monika. Visą kūrinį duetas sudainavo, bėgdami vietoje – lyg ant treniruoklio.

„Kas sunkiausia? Anksti ryte dainuoti. Atlikėjui reikia poros valandų, kad balsas „prabustų“, – kalbėjo Vaidas.

Jau kitą savaitę jų laukia tikrosios „eurovizinės“ aistros, šimtų užsienio žurnalistų klausimai, konkurso vakarėliai ir repeticijos.

„Jaudulys? Jį tikriausiai pajusime Vienoje“, – svarstė Vaidas.

„Manau, pakankamai daug repetuojame, kad to jaudulio sumažėtų“, – sakė Monika.

Viešnagės detalės apgalvotos iki smulkmenų. Į „Euroviziją“ Vaidas ir Monika išskris antradienį. Tą patį vakarą jų laukia konkurso rengėjų pasiūlyta ekskursija laivu, o trečiadienio rytą – pirmoji repeticija „eurovizinėje“ Vienos „Stadthalle“ arenoje.

Laisvalaikio planai sudėlioti taip, kad atlikėjai galėtų gerai pailsėti. „Oras Austrijoje bus geras, apie 24 laipsnius šilumos. Bet medikamentų nenumatytiems atvejams, jei reikėtų atgaivinti balsus, vis tiek vešimės“, – sakė su atlikėjais į Vieną keliausiantis prodiuseris Martynas Tyla.

Šiuo metu „euroviziniais“ reikalais Vaidas ir Monika užsiėmę nuo ryto iki vakaro. Tris sykius per savaitę vyksta vokalo pamokos su studijos „Hey!“, kurioje ir vyko atvira repeticija, vadove Viktorija Kalpokaite.

„Kodėl ją pasirinkome? Nes labai graži moteris. O jei rimtai – dėl profesionalumo“, – juokavo V.Baumila.

Keletą sykių per savaitę duetas repetuoja šokių salėje – V.Baumila tiesiai iš ten atskubėjo su sportinėmis kelnėmis. Ketvirtadienį Kaune dar įvyks paskutinis atlikėjų scenos drabužių primatavimas.

Šių rūbų ketinama kol kas viešai nerodyti – norint apsaugoti atlikėjus nuo įvairių kalbų ir kritikos.

Skeptišką nuomonę apie kostiumų idėją jau išsakė dizaineris Aleksandras Pogrebnojus. „Į sceną artistai eis su marškinėliais, ant kurių bus jo atvaizdas“, – juokais žadėjo M.Tyla.

„Ar Vienoje nakvosime atskirai? Turėsime atskirus kambarius, taip“, – šypsojosi M.Linkytė.

Į juokais mestą pastabą, kad tai nėra ekonomiška, V.Baumila atsikirto: „Kodėl? Kaip tik ekonomiška, galėsime kitus konkurso dalyvius pagyventi priimti“.

Ar jiems nekelia nerimo tai, kad antrajame pusfinalyje teks pasirodyti pirmiems?

„Ne, tai garbė. Padainuosime, eisime į tą poilsio kambarį, gersime šampaną ir žiūrėsime, kaip dainuos kiti. Mes žiauriai gerai pasirodysime, tad mums ramu“, – sakė V.Baumila.

„Pagrindinė mūsų pasirodymo idėja – nudžiuginti klausytojus, priminti tuos smagius įspūdžius, kai pirmą sykį pakvieti žmogų į pasimatymą. Šiuolaikinėje visuomenėje dažnai pamirštame paprasčiausią nuoširdumą“, – kalbėjo M.Linkytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.