Albumo apžvalga. Vaidas Baumila „Iš naujo“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 8, 2015, 7:59 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:24 AM

Dainininkas V.Baumila ankstesnį savo albumą išleido prieš 8 metus. Per tą laiką jis spėjo baigti muzikinio teatro studijas Anglijoje, padainuoti kruiziniame laive, nusifilmuoti erotinėse kino scenose, pasidairyti žandikaulio operaciją, suvaidinti miuzikle Londone ir laimėti atranką į „Euroviziją“.

Spėjo ir subręsti. Vaikinuką iš ankstesnio albumo viršelio pakeitė nesiskutęs vyras. Skaičius pase jau irgi nevaikiškas – albumas „Iš naujo“ Vilniuje pristatytas dainininko 28-ojo gimtadienio proga.

Pasikeitė ir muzika. TV šou „Dangus“ išgarsintas Vaidas prieš dešimtmetį buvo vadinamas lietuviškuoju Justinu Timberlake'u. Dabar taip nebėra – jei ką, jausmingas vokalas titulinėje „Iš naujo“ dainoje labiau primena Enrique Iglesią, o lengvas rokelis kūrinyje „Nauja diena“ – Marijų Mikutavičių.

Jei rimtai, Vaidas atrodo susitupėjęs ir atradęs savo stilių. Lengva, melodinga, graži muzika su geru vokalu – tokios Lietuvoje per daug niekada nebus. „Bus Stop“ – pakilus, vasariškas „popsas“, „Dying“ – graži prieš metus „Eurovizijos“ atrankoje skambėjusi baladė (parašyta Edgaro Lubio), „Neverta“ rodo, kad Vaidui visai tinka ir dramatiškesnės gaidos.

Svarbiausia, kad išsisprendė pagrindinė Vaido problema. Iki šiol didžiausias jo hitas buvo atsibodęs grupės „Kastaneda“ dainos „Myliu“ perdirbinys. Šiame albume pagaliau atsirado dvi dainos, kurios tai pakeis – svaiginanti baladė „Tik žmogus“ ir „eurovizinis“ hitas „This Time“ (čia įrašytas be Monikos Linkytės, nes atrankos į konkurso finalą metu albumas jau buvo priduotas gaminti).

Daugumą albumo melodijų parašęs Vytautas Bikus ir kiti kompozitoriai parodė, kad sukurti dešimt įsimenančių popdainų lietuviams yra įmanoma misija. Daugumos dainų žodžiai, tiesa, yra apie meilę ir seiles, bet nesikabinėkim – taip daro ne tik lietuviai.

Įvertinimas – 8 iš 10. Vaizdo klipas „Tik žmogus“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.