Monika Linkytė ir Vaidas Baumila jau kraunasi lagaminus į Vieną

Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „eurovizinis“ iššūkis artėja prie finišo tiesiosios. Antradienį į Vieną išvyksiantis Lietuvos atlikėjų duetas pirmadienio rytą LRT televizijoje surengė spaudos konferenciją, kurioje atskleidė paskutines pasirengimo didžiausiam Europos dainų konkursui detales.

Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „eurovizinis“ iššūkis artėja prie finišo tiesiosios.<br>T.Bauro nuotr.
Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „eurovizinis“ iššūkis artėja prie finišo tiesiosios.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 11, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:15 AM

Vaidas ir Monika dainuos antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyks gegužės 21-ąją, tačiau į Austrijos sostinės „Stadthalle“ arenos sceną žengs anksčiau – jau šį trečiadienį, kai surengs pirmąją repeticiją joje.

Būti „Euroviziją“ rengiančiame mieste beveik dvi savaites – konkurso reglamento reikalavimas. Visi 40 konkurso dalyvių paeiliui kas keletą dienų repetuos renginio arenoje, kad galėtų pasiruošti renginį filmuojanti grupė.

V.Baumilos ir M.Linkytės Vienoje laukia ir daug susitikimų su žiniasklaida, ekskursijos po Vieną, taip pat – iškilminga „Eurovizijos“ atidarymo ceremonija, kuri vyks šį savaitgalį.

Į Austriją duetą lydės keliolikos žmonių komanda, kurioje yra ir keturi kartu su Vaidu ir Monika dainuosiantys pritariantieji vokalistai.

Vienas jų jau yra dainavęs „Eurovizijoje“ – Jurijus Veklenka užpernai konkurse pasirodė su Andriumi Pojaviu.

„Kaip bandysime atkreipti į save dėmesį? Neįsivaizduoju. Daug juokiamės, pozityvumas sklinda iš kiekvieno komandos nario“, – prisipažino V.Baumila.

„Tikriausiai triukšmauti ir daryti fokusų ten ir nereikia. Per visus mano metus „Eurovizijoje“ jie iš visų lietuvių sulaukia daugiausia dėmesio“, – sakė LRT delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Dainininkams jau sukurti scenos rūbai, kurie bus atskleisti tik per antrąją repeticiją arenoje savaitgalį.

„Mano suknelėje karaliaus margos spalvos. Šio pasirodymo idėja – išlaikyti laisvumą, tad drabužiai įprasmina idėjas. Suknelė pavasariška ir jaunatviška, klasiška, skoninga. Scena reikalauja įvaizdžio, negali atrodyti lyg iš gatvės.

Beje, jau pradėtas suknelės registravimas Lietuvos rekordų knygoje, nes suknelę puošia per septynis tūkstančius rankomis iškirptų žiedlapių“, – apie „Kristi Andress“ sukurtą rūbą pasakojo M.Linkytė. V.Baumila scenoje pasipuoš melsvu kostiumu, sukurtu dizainerių, kurie prieš metus rengė garsų britų aktorių Jude'ą Law.

Jau pirmą viešnagės Vienoje dieną Vaido ir Monikos laukia ekskursija laivu Dunojaus upe, vėliau – apsilankymai įvairiuose koncertuose, tarp jų – popmuzikos ir operos renginyje, kuriame dainuos ir „Eurovizijos“ laimėtoja Conchita Wurst bei operos žvaigždė Placido Domingo.

Be to, dueto laukia susitikimas su vietos lietuviais – mūsų šalies Turizmo departamento paviljone, kuris bus įrengtas Vienoje vykstančioje turizmo mugėje.

„Čia – ne žaidimas, čia „Eurovizija“, – tai laimę nešanti Vaido ir Monikos skanduotė, kurią jie su pritariančiais vokalistais ketina sakyti prieš kiekvieną pasirodymą.

Ypatingų scenos efektų, kurie „Eurovizijoje“ kainuoja daug pinigų, lietuviai neužsakė. Buvo mintis pasirodymo metu virš žiūrovų galvų paleisti konfeti lietų, tačiau pasitarę su konkurso rengėjais šio sumanymo jie atsisakė.

Dar prieš savo pasirodymą Vaidas ir Monika Vienoje duos interviu BBC televizijai – jis bus britų auditorijai rodomas pirmojo pusfinalio transliacijos metu.

Palaikyti Vaido ir Monikos į Vieną vyks artimieji – Vaido brolis Donatas su žmona Daine (kuri yra pritariančiosios vokalistės Rūtos sesuo), Monikos tėvai.

„Tikime, kad pateksime į finalą. Klaipėdoje priėjęs vienas senukas liepė gerai pasirodyti „Eurovizijoje“, tad būtinai turime tai padaryti“, – juokavo Vaidas.

Visą lietuvių delegaciją bendrovė „Gjensidige Baltic“ apdraudė 1,5 milijono eurų suma.

Lietuvių duetas nekantriai laukia ne tik savo pasirodymo, bet ir pažinčių su kitų šalių atlikėjais.

„Patinka Belgijos, Latvijos, Australijos atlikėjai. Beje, australų atlikėjo Guy Sebastiano karjerą ir aš, ir pritariantis vokalistas Jurijus sekame nuo pradžių. Labai geras atlikėjas, man jis – žvaigždė.

Taip pat – italų grupė „Il Volo“, kurią mačiau amerikietiškame TV seriale. Smagu, kad šie vyrukai dalyvauja „Eurovizijoje“, jie – labai populiarūs“, – sakė V.Baumila.

„Man labiausiai patinka norvegų duetas“, – susimąstė M.Linkytė.

Kuri „Eurovizijos“ daina iš praeities jiems patinka labiausiai? Vaidui – ABBA „Waterloo“, o Monikai – prieš porą savaičių Kaune koncertavusios Loreen „Euphoria“.

„O iš lietuvių mums abiem labiausiai patinka Aistės Smilgevičiūtės „Strazdas“, – sutarė dainininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.