A. Giržadas davė atkirtį „eurovizinių“ kostiumų kritikams

Trečiadienį atskleidus Lietuvos „eurovizininkų“ Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės scenos drabužius, Lietuvoje dėl jų kilo daug diskusijų. Kai kurie dizaineriai apie šį įvaizdį kalbėjo aštriai. LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas jiems primygtinai siūlo patylėti.

A.Giržadas ragina aprimti dėl lietuvių „eurovizinio“ įvaizdžio.<br>T.Bauro nuotr.
A.Giržadas ragina aprimti dėl lietuvių „eurovizinio“ įvaizdžio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

May 14, 2015, 4:04 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:11 PM

„Nevyniodamas į vatą pasakysiu. Tie kategoriški blogi komentarai apie kostiumus yra nevykėlių darbas.

Tegul kritikuojantys pažiūri, ką patys yra nuveikę, atvirai prisipažįsta, kiek kartų buvo kviesti, jiems siūlyta dalyvauti šiame reikale. Kalbu apie žymiuosius mūsų dizainerius.

Vienas jų, garsusis Pogrebnojus, tiesa, kadaise dalyvavo, rengė Juliją Ritčik. Pažiūrėkime, kaip „puikiai“ ji buvo aprengta.

Norinčių loti ir šildytis rankas prie šio laužo yra, o iš tiesų prisidėti, padirbėti rimtai – ne“, – sakė A.Giržadas.

Jis pabrėžė, kad atlikėjų įvaizdžio variantas, kurį trečiadienį vykusios pirmosios repeticijos nuotraukose ir vaizdo įrašuose pamatė žiūrovai, nėra galutinis.

„Tai išvis dar net nėra variantas. Tiesiog konkurso organizatoriai paprašė apsirengti kostiumais, kurie bus scenoje per pusfinalį. Merginos vaikščiojo be aukštakulnių – normalu, juk reikia laiptais vaikščioti, repeticijoje savo eilės laukti. Kam keturias valandas su aukštakulniais kankintis? Kitų šalių atlikėjos išvis basos vakar į sceną ėjo, tai ką, manote, jos neturi ką apsiauti?

Žmonės nežino, kokia situacija, ir šneka nesąmones. Niekas atlikėjų šįkart nešukavo ir negrimavo, nes to tiesiog nereikėjo. Tiesiog paprašyta apsirengti ir parodyti drabužius kameroms, kad televizijos darbuotojai galėtų pamatyti“, – sakė A.Giržadas.

Šeštą sykį Lietuvos atlikėjus į „Euroviziją“ lydintis delegacijos vadovas džiaugėsi, kad lietuviai šįmet vertinami puikiai.

„Daina „This Time“ gal ir nėra labai sudėtinga, bet išsiskiria, neša linksmą nuotaiką, yra vienas iš nedaugelio greitų kūrinių. Šįmet „Eurovizija“ – baladžių konkursas.

Vaidas atvyko kiek apsirgęs, bet dabar geria vaistus, saugo balsą, manau, viskas bus gerai.

Tai pirmas sykis, kai lietuvių atlikėjai „Eurovizijos“ užkulisiuose vadinami tamsiuoju arkliuku, dalyviais, kurie gali labai nustebinti“, – sakė A.Giržadas.

Visi dainininkai – jauni žmonės, o Vienos naktinis gyvenimas kupinas pagundų, tačiau jokių griežtų taisyklių „eurovizininkams“ nėra.

„Jie kupini energijos, bet ir pakankamai profesionalūs, žino, kad pagrindinis jų instrumentas yra balsas. Man nesvarbu, ką jie veikia vakare, jei ryte gerai atrodo ir balsai gerai skamba“, – nusijuokė A.Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?