Klaipėdoje – Gruzijos muzikos perlas Nino Katamadze

N. Katamadze ir jos grupės „Insight“ pasirodymas 21-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje taps vienu pagrindinių.
N. Katamadze ir jos grupės „Insight“ pasirodymas 21-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje taps vienu pagrindinių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 3:02 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 4:05 PM

„Vienatvės priešnuodis“, „Streso panacėja“, „Ekscentriškasis ir charizmatiškasis Gruzijos muzikos perlas“ – tai tik keli iš daugelio įstabaus balso savininkei iš Gruzijos – Nino Katamadze – kritikų ir žiūrovų dedikuojamų epitetų. Tad neabejotinai N. Katamadze ir jos grupės „Insight“ pasirodymas 21-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje taps ir vienu pagrindiniu birželio pirmąjį savaitgalį uostamiestyje vyksiančios nenuilstamos džiazo fiestos perlu.

Pasak Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės, N. Katamadze vos uždainavusi pavergia ištisas gerbėjų minias, o bendri jos ir grupės „Insight“ gyvi pasirodymai pasižymi išskirtinai stipria energija, dėl kurios klausytojai pasineria į dar nepatirtus išgyvenimus.

„Kaip sako pati Nino, jos muziką reikia ne suprasti, bet įkvėpti didelėmis dozėmis. Išties, Nino kuriama bei scenoje atliekama muzika – tai lyg filosofinis žvilgsnis į žmogaus gyvenimą, verčiantis susimastyti apie amžinąsias gyvenimo prasmes, pajausti dvasinį sukrėtimą bei kartu – ir naują viltį, – sakė I. Grubliauskienė. – Nino kūrybą gerai pažįsta jau ne vienas Lietuvos melomanas, o kiek anksčiau Vilniuje jau surengti keli jos koncertai sulaukė didelio populiarumo. Todėl didžiuojamės, kad birželio pradžioje N. Katamadze ir grupės „Insight“ koncertą nemokamai galėsime padovanoti Klaipėdos pilies džiazo festivalio publikai.“

Verta pridurti, kad unikaliu talentu praminta N. Katamadze savo pasirodymų metu dovanoja persimaišiusių džiazo, roko, lounge ir etnografinės muzikos stilių rinkinį. Jos improvizacijos labai savitos, o naujam gyvenimui prikelti folkloro motyvai tarsi primena, kad senųjų kartų šaknų yra kiekviename kūrinyje. Pasak pačios atlikėjos, ji nedainuojanti žodžių, o dainuojanti jausmus, kurie lyg tinktūra, gelbstintys nuo agresijos ir lyg skiepai, padedantys nuo skepticizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.