Vienoje „eurovizinio“ šurmulio beveik nesijaučia

„Eurovizija“ kasmet į vieną Europos miestų atneša ypatingo įvykio nuotaiką ir daug svečių – suskaičiuota, kad vien dainininkų, delegatų ir žurnalistų šįmet į Vieną atvyko apie tris tūkstančius, o renginio gerbėjų – beveik šimtas tūkstančių.

„Eurovizinių“ temų turėtų pagausėti šį savaitgalį, kai miesto centre bus įkurtas konkurso kaimelis ir įvyks oficiali konkurso atidarymo ceremonija.<br>R.Zilnio nuotr.
„Eurovizinių“ temų turėtų pagausėti šį savaitgalį, kai miesto centre bus įkurtas konkurso kaimelis ir įvyks oficiali konkurso atidarymo ceremonija.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

May 16, 2015, 5:37 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 1:12 PM

Tiesa, Viena – didelis miestas, todėl jo gatvėse, baruose „eurovizinio“ šurmulio beveik nejusti. Paprastai „Eurovizijos“ miestai  šeimininkai konkurso simbolika padabinami dar prieš kelias savaites, tačiau Vienoje apie būsimą šventę skelbia tik didžiulis ekranas oro uoste ir plakatas ant arenos „Stadthalle“, kurioje ir vyks konkursas.

Plakatų, skelbiančių apie Carloso Santanos ir kitų pasaulinių žvaigždžių koncertus, Vienoje kur kas daugiau, o populiaraus Muziejų kvartalo kavinėse apie šį konkursą niekas nekalba. Nenuostabu – Vienoje yra daugybė pramogų ir meno renginių, todėl masinio pamišimo dėl „Eurovizijos“, koks buvo, pavyzdžiui, prieš trejus metus Baku, niekas ir nesitiki. Kur kas labiau miestelėnus domina šį savaitgalį vyksiantis didžiulis labdaros pokylis „Life Ball“, skirtas kovai su AIDS. Bilietai į jį kainuoja nuo 100 iki 800 eurų, jų seniai nebėra, tačiau miestiečiai renginį stebės didžiuliuose ekranuose.

„Eurovizinių“ temų turėtų pagausėti šį savaitgalį, kai miesto centre bus įkurtas konkurso kaimelis ir įvyks oficiali konkurso atidarymo ceremonija.

Viena pagrindinių 60-ojo konkurso temų – ekologija. Visiems renginio svečiams siūloma vandens iš čiaupo, spaudos centre griežtai ribojamas popieriaus naudojimas, rūšiuojamos atliekos. Čia pat įrengta ruletė, tačiau tik dėl vaizdo – vienas populiarus lošimo namų tinklas yra konkurso rėmėjas.

Vakarėliai konkurso svečiams kiekvieną vakarą rengiami vis kitoje vietoje – nuo elektroninės muzikos gerbėjų rojaus „Cafe Leopold“ iki prabangaus restorano „Albertina Passage“. Net ir čia nedaug „Eurovizijai“ būdingo kičo – svečius pasitiko puikiai grojanti džiazo grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.