Lietuvių duetą žavėjo Conchitos Wurst ir operos žvaigždžių šou

Sekmadienio popietę Lietuvos „eurovizininkai“ Vaidas Baumila ir Monika Linkytė žingsniavo į vieną žymiausių muzikos salių Europoje – Vienos operos teatrą. Čia surengtas išskirtinis koncertas „Pop Meets Opera“, tapęs „Eurovizijos“ konkurso atidarymo iškilmių dalimi.

Koncerte, kurį aplankė M.Linkytė, dainavo ir Conchita Wurst.<br>R.Zilnio ir AP nuotr.
Koncerte, kurį aplankė M.Linkytė, dainavo ir Conchita Wurst.<br>R.Zilnio ir AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

May 17, 2015, 5:21 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 7:27 AM

Didžiausia renginio žvaigžde turėjo tapti žymusis ispanų tenoras Placido Domingo, tačiau jo susirinkusi kviestinė publika neišgirdo. Dar prieš keletą dienų paskelbta, kad operos grandas savo pasirodymą atšaukė dėl ligos.

Nepaisant to, svečių laukė įspūdinga programa. Žymus operos dainininkas iš Peru Juanas Diego Florezas atliko ne tik klasikos kūrinius, bet ir popdainas.

„Būtent jis labiausiai patiko. Labai įspūdingas balsas“, – susižavėjusi po koncerto kalbėjo M.Linkytė.

Koncerte pasirodė ir praėjusių metų „Eurovizijos“ laimėtoja Conchita Wurst, kurios dėka Vienoje vyksta šis konkursas. Su muzikantų grupe ji sudainavo savo „eurovizinį“ kūrinį „Rise Like A Phoenix“.

Padainuoti koncerte buvo pakviesti ir keli šių metų konkursantai. Vienai jų itin nepasisekė.

Prabangiame renginyje turėjo dainuoti Gruzijos atstovė Nina Sublatti – šioje šalyje 2013-aisiais rengto TV šou „Dievaitis“ laimėtoja, kurios balsas vadinamas vienu geriausių šių metų „Eurovizijoje“.

Tačiau pasirodymą teko atšaukti – renginio dieną dainininkė prarado balsą. Tai kelie didelį nerimą gruzinams, nes jau pirmadienį atlikėja turi dalyvauti dviejose generalinėse konkurso repeticijose, vieną jų palydoviniu ryšiu stebės vertinimo komisijos, kurių balsai lems pusę rezultatų.

Kvietimų į ypatingą koncertą buvo nedaug – į operos teatrą galėjo eiti tik keletas kiekvienos „Eurovizijos“ šalies atstovų. Miestelėnas pasirodymą galėjo stebėti didžiuliame ekrane prie teatro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.