Pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyvių apžvalga (II dalis)

Kaip Europa sutiks Downo sindromu sergančius atlikėjus? Ar balsuos už Australiją? Ar muzikantai, atrankoje supleškinę pianiną, ryšis šiam žingsniui dar kartą? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau šią savaitę Austrijos sostinėje Vienoje vyksiančiame 60-ajame „Eurovizijos“ konkurse. „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“  kviečia susipažinti su jo dalyviais.

Graikija. Maria Elena Kyriakou.
Graikija. Maria Elena Kyriakou.
Estija. „Elina Born & Stig Rästa“.
Estija. „Elina Born & Stig Rästa“.
Makedonija. Danielis Kajmakoskis.
Makedonija. Danielis Kajmakoskis.
Serbija. Bojana Stamenov.
Serbija. Bojana Stamenov.
Vengrija. Boggie.
Vengrija. Boggie.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

May 19, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 10:14 PM

Pristatome pirmojo pusfinalio, kuris vyks antradienį, antrąjį penketą. Pirmuosius penkis dalyvius rasite čia.

6. Graikija. Maria Elena Kyriakou – „One Last Breath“

„Mano siela, man atrodo, kad esu niekas. Tu sužlugdei mane, aš nužudyta be ginklo“, – dainuoja Graikijai šįmet atstovaujanti M.E.Kyriakou (31 m.).

Kipre gimusi ir augusi Maria Elena kaip dainininkė Graikijoje išpopuliarėjo tik prieš trejus metus, kai laimėjo TV šou „Balsas“.

Ar žinote, kad atlikėja 2006 metais ištekėjo už sporto žurnalisto Gregorio Gregoriou iš Kipro ir su juo susilaukė trijų vaikų, bet 2011-aisiais šeima iširo?

7. Estija. “Elina Born & Stig Rästa“ – „Goodbye To Yesterday“

Estai pergalę „Eurovizijoje“ yra nuskynę 2001-aisiais. Šįmet į didžiąją Europos sceną žengia spalvingas Elinos Born (20 m.) ir Stigo Rästos (34 m.) duetas.

Elina šalyje išgarsėjo 2012 metais, kai muzikiniame konkurse „Eesti otsib superstaari“ užėmė antrą vietą. Kitais metais atlikėja laimę bandė nacionalinėje „Eurovizijoje“, bet užėmė 8 vietą.

S.Rästa muzikos pasaulyje – taip pat ne naujokas. 2001–2006 metais muzikantas priklausė grupei „Slobodan River“, o vėliau įkūrė kolektyvą „Traffic“, kuriame iki šiol atlieka dažniausiai savo parašytus kūrinius.

Ar žinote, kad duetas prieš 3 metus susipažino internetu? Stigas ten surado vaizdo įrašą, kuriame dainuoja Elina, ir pagirdamas jos talentą parašė žinutę. Į ją mergina išdrįso atsakyti tik po poros dienų.

8. Makedonija. Danielis Kajmakoskis – „Autumn Leaves“

Makedonas D.Kajmakoskis (31 m.) į sceną žengti kartu pasikvietė amerikiečių ritmenbliuzo žvaigždes – kelis grupės „Blackstreet“ narius. Kas nežino jų prieš du dešimtmečius skambėjusios dainos „No Diggity“?

Danielis netveria džiaugsmu, kad dainuos šalia vyrukų, su kurių muzika užaugo. Jis gimė Makedonijoje, bet būdamas vaikas su šeima persikraustė gyventi į Vieną.

Ar žinote, kad tėvai tokį vardą jam davė dainininko Danijelio Popovičiaus garbei? Šis atlikėjas 1983-iaisiais „Eurovizijoje“ atstovavo tuometei Jugoslavijai.

9. Serbija. Bojana Stamenov – „Beauty Never Lies“

„Aš moku megzti ir ruošti maistą, bet pasisaugokite – mano balsas apsuks jums galvas“, – pasitikėjimu trykšta B.Stamenov.

Nuo septynerių dainuojanti 28 m. Bojana mokėsi groti gitara ir lyra. Ji daug metų dainavo tik karaokę, o 2012-aisiais savo šalyje išpopuliarėjo dalyvaudama TV talentų šou. Nors pirmos vietos nelaimėjo, žiūrovus sužavėjo stipriu balsu.

Popmuziką, soulą ir džiazą atliekanti serbė tėvynėje lyginama su legendine amerikiečių dainininke Aretha Franklin.

Ar žinote, kad vienas iš Bojanos pomėgių – megzti ir nerti vąšeliu?

10. Vengrija. Boggie – „Wars For Nothing“

Vengrija „Eurovizijos“ publiką šiemet ketina užkariauti taikos himnu.

Dainininkė Boggie (28 m.) pasirodys su savo kūrybos daina „Wars For Nothing“. Budapešte gimusi atlikėja, kurios tikrasis vardas Boglárka Csemer, 2013 metais išleido pirmą savo albumą „Boggie“, kuris sulaukė didelio populiarumo.

Boggie žaibiškai išgarsėjo po to, kai 2014 metų sausį jos kūrinio „Nouveau Parfum“ klipas svetainėje „YouTube“ buvo peržiūrėtas daugiau nei 30 milijonų kartų.

Anglų ir prancūzų kalbas puikiai mokanti mergina yra ne tik talentinga atlikėja, bet ir dainų kūrėja. „Svarbu pradėti kurti dainas pačiam atlikėjui, nes tai padeda atrasti savo balsą“, – įsitikinusi B.Csemer.

Ar žinote, kad apie tarptautinę dainininkės karjerą svajojusi Boglárka slapyvardžiu ėmė prisistatyti vien todėl, kad kitose kalbose nėra jos vardo atitikmens?

VISAS NAUJIENAS APIE „EUROVIZIJĄ“ SKAITYKITE ČIA!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.