Antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyvių apžvalga (I dalis)

Kaip „Eurovizijoje“ seksis Monikai Linkytei ir  Vaidui Baumilai? Tai sužinosime jau netrukus. Ketvirtadienio vakarą Vienoje vyksiančiame  antrajame konkurso pusfinalyje susikaus septyniolika atlikėjų. Juos pristato „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.    

Lietuva. Vaidas Baumila ir Monika Linkytė.
Lietuva. Vaidas Baumila ir Monika Linkytė.
Airija. Molly Sterling.
Airija. Molly Sterling.
San Marinas. Michele Perniola ir Anita Simoncini.
San Marinas. Michele Perniola ir Anita Simoncini.
Juodkalnija. Knezas.
Juodkalnija. Knezas.
Malta. Amber.
Malta. Amber.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

May 21, 2015, 7:33 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:39 PM

Susipažinkite su antrojo pusfinalio pirmuoju penketu.

1. Lietuva. Vaidas Baumila ir Monika Linkytė – „This Time“

Lietuvos duetui „Eurovizijos“ režisieriai skyrė nelengvą išbandymą – pasirodyti pačioje pusfinalio pradžioje. To dainininkai paprastai stengiasi išvengti.

Lieka palinkėti sėkmės ir tikėtis, kad mūsiškių pasirodymas bus pakankamai ryškus, jog „Eurovizijos“ žiūrovai bei vertinimo komisijos prisimintų jį, kai ateis metas skirti balus.

2. Airija. Molly Sterling – „Playing With Numbers“

Airija laimėjo „Euroviziją“ net 7 sykius – daugiau nei bet kuri kita šalis. Tiesa, pastarąjį dešimtmetį jai sekasi prasčiau.

Į konkursą šįsyk keliauja 17-metė M.Sterling – jauniausia atlikėja šalies „eurovizinėje“ istorijoje. Savamokslė muzikantė vienuolikos išmoko groti pianinu, dvylikos jau dalyvavo konkursuose, o pernai išleido pirmą minialbumą „Strands Of Heart“.

Mėgstamiausi jos atlikėjai – Beyonce, Hozier ir Lana Del Rey.

Ar žinote, kad ši dainininkė dievina kikboksą ir jaučia ypatingą aistrą medui? „Kartą per savaitę suvalgiau penkis jo stiklainius. Tai visiškai nenormalu“, – juokėsi Molly.

3. San Marinas. Michele Perniola ir Anita Simoncini – „Chain Of Lights“

Nykštukinei valstybei nuo 2012 iki 2014 metų atstovavo ta pati atlikėja – Valentina Monetta, trečiuoju bandymu pernai pagaliau patekusi į finalą. Misiją iš jos šįmet perima paaugliai – šešiolikmečiai M.Perniola ir A.Simoncini.

Dainą San Marinui, kaip ir kelerius pastaruosius metus, kūrė vokiečių kompozitorius Ralphas Siegelis, kurio kūriniai „Eurovizijoje“ skambėjo net 21 sykį.

Beje, kad dainuos duetu su A.Simoncini, M.Perniola sužinojo tik pakeliui į spaudos konferenciją, kurioje buvo atskleistas San Marino pasirinkimas.

Ar žinote, kad abu dainininkai yra atstovavę San Marinui vaikų „Eurovizijoje“?

Michele tai darė užpernai, o Anita – pernai. Negana to, Anita šiame konkurse dalyvavo kaip vaikų grupės „The Peppermints“ narė kartu su Michele seserimi Rafaella.

4. Juodkalnija. Knezas – „Adio“

Nuo 2007-ųjų Juodkalnija į „Eurovizijos“ finalą pateko tik kartą – pernai.

Šįmet viltis šalis patikėjo vienam populiariausių savo atlikėjų Knezui – 47-erių popžvaigždei, išleidusiai jau dešimt albumų.

„Jausmai, tradicijos, tikėjimas“, – taip „Eurovizijai“ skirtą dainą apibūdina atlikėjas, karjerą pradėjęs 1992-aisiais.

Ar žinote, kad dainą „Adio“ sukurti padėjo serbų superžvaigždė Željko Joksimovičius – dainininkas, „Eurovizijoje“ 2004-aisiais užėmęs antrą vietą, o 2012-aisiais buvęs trečias?

5. Malta. Amber – „Warrior“

Dainininkė Amber nuo 2011-ųjų kasmet patekdavo į Maltos nacionalinės atrankos finalą, o 2012-aisiais kaip pritariančioji atlikėjo Kurto Callejos vokalistė jau dalyvavo „Eurovizijoje“.

Šįkart atlikėja pati tris minutes bus Europos dėmesio centre. Kūrinys „Warrior“ atskleidžia puikias Amber vokalo galimybes – savo muzikos dievukais ji vadina legendinius atlikėjus Ray Charlesą ir Ettą James.

23-ejų dainininkė dievina savanorišką darbą (šįmet ketina jau antrą sykį vykti padirbėti labdaros organizacijoje Tanzanijoje) ir yra pamišusi dėl šokolado.

Ar žinote, kad vaikystėje Amber buvo rimtai pasinėrusi į dziudo, turi šios sporto šakos žaliąjį diržą, tačiau treniruotes nutraukti privertė trauma?

Klausykite, kokios dainos dalyvauja „Eurovizijoje“.

Parengė Vykintė Budrytė ir Ramūnas Zilnys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.