Antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyvių apžvalga (II dalis)

Kaip „Eurovizijoje“ seksis Monikai Linkytei ir  Vaidui Baumilai? Tai sužinosime jau netrukus. Ketvirtadienio vakarą Vienoje vyksiančiame  antrajame konkurso pusfinalyje susikaus septyniolika atlikėjų. Juos pristato „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.    

Norvegija. Morlandas ir Debrah Scarlett.
Norvegija. Morlandas ir Debrah Scarlett.
Portugalija. Leonor Andrade.
Portugalija. Leonor Andrade.
Čekija.
Čekija.
Izraelis. Nadavas Guedjas.
Izraelis. Nadavas Guedjas.
Latvija. Aminata.
Latvija. Aminata.
Azerbaidžanas. Elnuras Huseinovas.
Azerbaidžanas. Elnuras Huseinovas.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

May 21, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:50 PM

Susipažinkite su antrojo pusfinalio šešiais dalyviais. Pirmąjį penketą rasite čia. 

6. Norvegija. Morlandas ir Debrah Scarlett – „A Monster Like Me“

Vieną iš daugelio duetų šių metų „Eurovizijoje“ sudaro daug laiko Didžiojoje Britanijoje praleidžiantis šios šalies poproko grupės „Absent Elk“ vokalistas Mørlandas ir Šveicarijoje gimusi vokalistė D.Scarlett, prieš dvejus metus išgarsėjusi norvegiškoje TV šou „Balsas“ versijoje.

Mørlando iniciatyva suburtas duetas „Eurovizijoje“ atliks jo sukurtą tamsią meilės baladę. Iki šių metų „Eurovizijos“ atrankos dueto nariai nebuvo pažįstami.

Ar žinote, kad Mørlandas yra koncertavęs didžiojoje Londono arenoje O2 – su „Absent Elk“ apšildydamas populiarios britų grupės „Girls Aloud“ koncertą?

7. Portugalija. Leonor Andrade – „H? Um mar que nos separa“

„Ambicinga, aistringa, atvira“, – taip save apibūdina 20-metė portugalų aktorė ir dainininkė L.Andrade.

Kaip ir daugelį jaunų šių dienų atlikėjų, ją išgarsino TV šou – pernai mergina dalyvavo portugališkoje „Balso“ versijoje.

Nuo ketverių pianinu grojanti Leonor šiuo metu vaidina ir populiariame Portugalijos TV seriale, tačiau didžiausias karjeros viltis sieja su muzika.

Ar žinote, kad pirmas Leonor žingsnis į didžiąją sceną buvo roko grupė „Mariacaffe“, suburta su broliu ir dviem draugais?

8. Čekija. Marta Jandová ir Václavas Noidas Bárta – „Hope Never Dies“

Po šešerių metų pertraukos į „Euroviziją“ grįžtantys čekai nusiteikę rimtai – į konkursą siunčia dvi tikras šalies žvaigždes, pasižymėjusias ir tarptautinėje arenoje.

41 metų M.Jandová yra puikiai pažįstama sunkiojo roko ir metalo gerbėjams kaip Vokietijos grupės „Die Happy“, surengusios daugiau nei tūkstantį koncertų, vokalistė.

V.Noidas Bárta karjerą irgi pradėjo nuo metalo, vėliau dainavo miuzikluose (tokiuose kaip „Aida“ ir „Jėzus Kristus – superžvaigždė“), kūrė muziką filmams, įrašė albumą su simfoniniu orkestru.

Ar žinote, kad Marta yra dainavusi su žymiąja suomių grupe „Apocalyptica“? 2005-aisiais buvo išleista šių atlikėjų kartu įrašyta daina „Wie Weit / How Far“.

9. Izraelis. Nadavas Guedjas – „Golden Boy“

Paryžiuje gimęs N.Guedjas – vienas jauniausių šių metų „Eurovizijos“ dalyvių.

Šešiolikametis atlikėjas dievina amerikiečių popmuziką, o ypač Michaelo Jacksono ir Stevie Wonderio kūrybą. Jis vadinamas Izraelio Justinu Timberlake’u – dėl balso ir dainavimo manieros panašumų į amerikiečių popžvaigždės.

„Golden Boy“ – pirma daina „eurovizinėje“ Izraelio istorijoje, atliekama tik anglų kalba.

Ar žinote, kad nors Lietuvos nacionalinės atrankos sistema sulaukia kritikos dėl pradžioje skambančių su konkursu nesusijusių kūrinių, Izraelio atrankoje apskritai nebuvo jokių „eurovizinių“ dainų?

Nadavas laimėjo skirtinguose etapuose atlikęs Rihannos, Bruno Marso, Beyonce ir kitų atlikėjų hitus, ir tik po savaitės buvo paskelbta, su kokiu kūriniu jis dalyvaus Vienoje, – jo pasirinkti žiūrovai negalėjo.

10. Latvija. Aminata – „Love Injected“

22-ejų ekonomikos studentė iš Rygos kelialapį į „Euroviziją“ iškovojo antru bandymu – prieš metus atrankoje į konkursą ji liko penkta.

Aminata Savadogo yra dalyvavusi keliuose Latvijos TV šou, tarp jų – šioje šalyje filmuotoje projekto „Chorų karai“ versijoje. Vis dėlto smarkiausiu karjeros postūmiu tapo „Eurovizija“ – prieš mėnesį dainininkė išleido debiutinį albumą „Inner Voice“.

Prieš pasirodymus Aminata slepiasi užkulisiuose ir su niekuo nebendrauja, bet scenoje atrodo miela ir draugiška.

Ar žinote, kad Aminatos motina yra rusė, o tėvas – iš Afrikos valstybės Burkina Faso? Tačiau mergina save laiko latve.

11. Azerbaidžanas. Elnuras Huseinovas – „Hour Of The Wolf“

Kai 2008-aisiais Azerbaidžanas debiutavo „Eurovizijoje“, jam kartu su bendražygiu Samiru atstovavo būtent įspūdingo balso atlikėjas Elnuras.

Vėliau duetas iširo, Elnuras trumpam persikraustė į Ukrainą, grįžęs dainuoja Azerbaidžano nacionalinėje filharmonijoje.

Talentingas vokalistas šįmet jau nuskynė įspūdingą pergalę užsienyje – triuškinamu rezultatu laimėjo Turkijos TV šou „Balsas“ ketvirtą sezoną, finale surinkęs daugiau nei milijoną žiūrovų balsų. „Eurovizijoje“ jis atliks mistišką baladę.

Ar žinote, kad Elnuras yra diplomuotas odontologas, be to, mokėsi kirpėjo specialybės?

VISAS „EUROVIZIJOS“ NAUJIENAS SKAITYKITE ČIA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.