„Eurovizijos“ išrinktieji: į finalą – be konkurso

20-ies šalių atstovai į „Eurovizijos“ finalą pateko įveikę pusfinalį. Be jų, į svarbiausią „Eurovizijos“ vakarą tiesiai keliauja septynios valstybės. Tai penkios šalys, svariausiai finansiškai remiančios „Euroviziją“: Didžioji Britanija, Vokietija, Ispanija, Prancūzija ir Italija. Taip pat – konkurso šeimininkė Austrija ir didžiausia „Eurovizijos“ staigmena – pirmąsyk dalyvaujanti Australija.

Austrija. „The Makemakes“.
Austrija. „The Makemakes“.
Australija. Guy Sebastianas.
Australija. Guy Sebastianas.
Prancūzija. Lisa Angell.
Prancūzija. Lisa Angell.
Vokietija. Ann Sophie.
Vokietija. Ann Sophie.
Italija. „Il Volo“.
Italija. „Il Volo“.
Ispanija. Edurne.
Ispanija. Edurne.
Didžioji Britanija. „Electro Velvet“.
Didžioji Britanija. „Electro Velvet“.
Daugiau nuotraukų (7)

lrytas.lt

May 23, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 4:09 AM

„Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ pristato privilegijuotuosius „Eurovizijos“ finalo dalyvius.  

Austrija. “The Makemakes“ – „I Am Yours“

Austrijos atstovai kol kas vieninteliai žino, kurie pasirodys finale, – keturiolikti. Kitų šalių starto pozicijos paaiškės vėliau.

Poproko trijulė „The Makemakes“ pirmą dainą išleido prieš trejus metus.

„Mes labai skiriamės nuo Conchitos Wurst, kuri pernai laimėjo „Euroviziją“. Jos daina nešė žinią, o mūsų pagrindinė žinia – tiesiog muzika. Esame paprasti rokeriai, visada tokie ir liksime“, – žadėjo muzikantai, jau pakviesti iškart po „Eurovizijos“ apšildyti grupės „OneRepublic“ koncertų Europoje.

Ar žinote, kad grupės pasirodymo, kuris laimėjo „Eurovizijos“ atranką, ryškiausias akcentas buvo scenoje užsidegęs pianinas?

Vaikinai tvirtino, kad jokios paslėptos prasmės nėra: „Tiesiog visada svajojome sudeginti šį instrumentą.“

Australija. Guy Sebastianas – „Tonight Again“

Tai atrodė absurdiška idėja, tačiau ji virto tikrove. Australija jau keletą metų prašėsi į „Euroviziją“ – šiame žemyne konkursas labai populiarus.

Konkurso 60-mečio proga toli nuo Europos esančiam žemynui leista dalyvauti. Tiesa, teigiama, kad tai bus tik vieną sykį, o 2016-aisiais Australija galėtų dalyvauti tik tuo atveju, jei laimėtų šįmet.

Šaliai atstovaus G.Sebastianas – 2003-iaisiais šou „Australijos dievaitis“ triumfavęs dainininkas, nuo tada šešis sykius pakilęs į pirmą šalies „topų“ vietą, dainavęs karalienei Elizabeth II ir popiežiui Benediktui XVI, bendradarbiavęs su Robinu Thicke’u, Johnu Mayeriu, Jordin Sparks ir kitais garsiais JAV atlikėjais. Tai rodo, kad australai į šią galimybę žiūri išties rimtai.

Ar žinote, kad jei Australija laimės „Euroviziją“, renginys į šį žemyną kitais metais nebus perkeltas?

Konkursas vis tiek turėtų vykti Europoje, tačiau jį organizuoti būtų patikėta Australijos transliuotojui SBS. Jis ir nuspręstų, kur būtent mūsų žemyne rengti „Euroviziją“.

Prancūzija. Lisa Angell – „N’oubliez pas“

Dainininkei L.Angell – 46-eri, tačiau savo pirmą albumą ji išleido tik prieš penkerius metus, nors vaikystėje skynė pergales viename talentų šou po kito.

Prieš išleisdama debiutinį albumą moteris jau beveik buvo palaidojusi viltis sulaukti sėkmės Prancūzijoje ir ketino persikraustyti gyventi į Kiniją. Persigalvoti privertė kvietimai pasirodyti televizijoje ir augantis populiarumas.

Beje, „Eurovizija“ Lisa žavisi nuo mažens – dar būdama vienuolikos talentų konkurse atliko kūrinį, su kuriuo 1977-aisiais Prancūzija laimėjo šį konkursą.

Ar žinote, kad Vienoje Lisa ketina skirti dainą savo dukteriai? Svarbiausias dainininkės ritualas – prieš einant į sceną pabučiuoti dukrai į kaktą arba žvilgtelėti į jos nuotrauką.

Vokietija. Ann Sophie – „Black Smoke“

Londone gimusiai dainininkei – dar tik 24-eri, tačiau ji jau yra sukaupusi nemenką patirtį.

Nuo mažens baleto pamokose plušėjusi mergina prieš penkerius metus persikraustė į Niujorką, kur lankė garsią Lee Strasbergo teatro ir kino mokyklą.

Iki šių metų „Eurovizijos“ atrankos atlikėja buvo beveik nežinoma Vokietijoje, tačiau netikėtai iš Hamburgo klubų persikėlė į šalies, o netrukus – ir į visos Europos televizijos eterį.

Ar žinote, kad į „Euroviziją“ turėjo vykti kitas atlikėjas – atrankos laimėtojas Andreas Kummertas? Jis iškart atsisakė keliauti į Vieną, todėl kelialapis buvo įteiktas atrankoje antrą vietą užėmusiai merginai. Dainininkė prisipažino, kad dėl to „Eurovizijoje“ jausis dviprasmiškai.

Italija. “Il Volo“ – „Grande amore“

Tai bene žymiausi šių metų „Eurovizijos“ dalyviai.

Italai į konkursą siunčia prieš 5 metus suburtą jaunų operos atlikėjų trio, kuris sėkmingai įsiveržė į popmuzikos pasaulį, gastroliavo su legendine JAV dainininke ir aktore Barbra Streisand, įrašė duetus su Erosu Ramazzotti ir Placido Domingo, du sykius buvo nominuotas Lotynų Amerikos „Grammy“ apdovanojimams, su savo kūryba prasimušė į JAV populiariausių albumų dešimtuką ir daugybę sykių koncertavo populiariausiose Amerikos TV laidose.

Jordanijos karalienė, Norvegijos karalius ir Italijos prezidentas – tai tik dalis pasaulio galingųjų, kurie plojo šiems trims vaikinams.

Ar žinote, kad trio įkūrėjas Michele Torpedine – žymus vadybininkas, padėjęs išgarsėti dainininkams Andrea Bocelli ir Zucchero?

Jo sumanymas – sukurti grupę, kuri būtų lyg jaunatviškas legendinių Luciano Pavarotti, P.Domingo ir Jose Carrero trio atspindys.

Ispanija. Edurne – „Amanecer“

Seksualų įvaizdį mėgstanti 29-erių dainininkė, aktorė, TV laidų vedėja pramogų pasaulyje sukasi nuo mažens, kai tapo vaikų muzikos grupės nare ir pradėjo filmuotis serialuose. Dar 2006-aisiais ji išbandė jėgas „Eurovizijos“ atrankoje – tąsyk liko šešta.

Šįmet populiarios artistės, kuri gimtinėje lyginama su Lady Gaga ir Rihanna, svajonė išsipildė. Penkis albumus išleidusi moteris sakė, kad „Eurovizija“ yra svarbiausias jos karjeros iššūkis.

„Eurovizijos“ finale ji atliks dainą, prie kurios prisidėjo švedas Thomas G:sonas – prieš trejus metus konkursą laimėjusios Loreen kūrinio „Euphoria“ vienas autorių.

Ar žinote, kad Edurne mylimasis yra žymus futbolininkas, „Manchester United“ ir Ispanijos rinktinės vartininkas Davidas de Gea?

Didžioji Britanija. “Electro Velvet“ – „Still In Love With You“

Gerų rezultatų su scenos veteranais Engelbertu Humperdincku ir Bonnie Tyler nepasiekę britai šįmet į „Euroviziją“ siunčia mažai žinomus atlikėjus – su lengvai įsimenamu electro-swing stiliaus kūriniu, įkvėptu Louiso Armstrongo.

Dainininkė Bianca Nicholas yra išbandžiusi jėgas britų muzikiniame TV šou „Balsas“, su žinomu atlikėju Willu Youngu dainavusi britų karališkajai šeimai. Tačiau šiaip jos ir partnerio Alexo Larke’o laimėjimai kuklūs.

B.Nicholas serga sunkia genetine liga – cistine fibroze, tačiau yra pasiryžusi siekti svajonių scenoje.

Ar žinote, kad Alexas dainuoja grupėje „The Rolling Clones“, kuri atlieka legendinių „The Rolling Stones“ dainas? Jis šiame kolektyve vaidina dainininką Micką Jaggerį.

Parengė Vykintė Budrytė ir Ramūnas Zilnys

VISAS „EUROVIZIJOS“ NAUJIENAS SKAITYKITE ČIA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.