„Eurovizinio“ vyrų bučinio atlikėjai: „Jo tikrai nerepetavome“

„Euroviziniame“ lietuvių pasirodyme bučiuosis ne tik V.Baumila ir M.Linkytė, bet ir pritariantieji vokalistai (iš kairės): J.Veklenka, R.Žibaitytė, J.Kraujelytė, D.Varnas.<br>T.Bauro nuotr.
„Euroviziniame“ lietuvių pasirodyme bučiuosis ne tik V.Baumila ir M.Linkytė, bet ir pritariantieji vokalistai (iš kairės): J.Veklenka, R.Žibaitytė, J.Kraujelytė, D.Varnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

May 23, 2015, 4:26 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 5:19 AM

Per visus Lietuvos pasirodymus „Eurovizijos“ konkurse šių metų šou išsiskiria tuo, kad dėmesys sutelktas ne tik į pagrindinius dainininkus. Vaidas Baumila ir Monika Linkytė – scenos priekyje, bet svarbų vaidmenį atlieka ir pritariantieji vokalistai – Dainotas Varnas, Jurijus Veklenka, Justė Kraujelytė ir Rūta Žibaitytė.

Priežastis – pasirodymų metu pasibučiuoja ne tik Vaidas su Monika, bet ir pritariantieji vokalistai – Dainotas su Jurijumi, Rūta su Juste.

Tai Lietuvoje sulaukė ir pritarimo, ir pasipiktinimo. „Kažkodėl apie moterų bučinį Lietuvoje niekas nekalba, tik apie vyrų. Nors besibučiuojantys vyrai čia – labiau įprastas vaizdas. Bet dvi besibučiuojančios merginos tiesiog yra gražu“, – nusijuokė D.Varnas.

TV šou „Lietuvos balsas“ išgarsintas atlikėjas prisipažino – kai pirmą sykį Lietuvoje išgirdo apie vyrų bučinio idėją, buvo nusiteikęs prieš.

„Paskui supratau, kad čia gi šou, visi daro kažką. Mūsiškiai sako, kad tai socialinė žinutė, skirta paskelbti, kad lietuviai nėra homofobai. Aš manau, būkime tokie, kokie norime būti. Tiesiog supraskime, kad tai šou.

Ar yra baisu bučiuoti kitą vaikiną? Tai nėra man artima, mano kitokia fiziologija, aš toks nesu. Bet kai pagalvoji, kad tai šou, kuriame mano mergina bučiuoja kitą merginą, tai šou, viskas tampa paprasta. Mes aktoriai, atliekame vaidmenį.

Pykti dėl tikrai nereikia. Nesakome, kad visi lietuviai už gėjų, turėkime jų santuokas, dauguma būkime gėjais. Ne, bet mes ir nesame prieš tai. Mes rodome, kad galime pajuokauti, galime dainą padaryti spalvingesnę.

Ar darome tai organizatoriams, lytinėms mažumoms? Irgi ne. Tai mūsų šou dalis, mūsų idėja“, – svarstė D.Varnas, kurio mergina R.Žibaitytė scenoje bučiuoja J.Kraujelytę.

„Stengiamės to nesureikšminti. Tai – tiesiog šou dalis, tas pats, kas šokio judesys. Ar repetuojame tą bučinį? Ne, būtų tikrai labai keista, jei tą bučinį repetuotume. Tai būtų mažiau spontaniška“, – nusikvatojo Jurijus.

Savo merginą apie bučinį su Dainotu jis įspėjo dar prieš „Euroviziją“.

„Pasakiau, kad taip bus, kad tai – tik šou dalis. Toks mano darbas, aš tai darau, neturiu nieko prieš.

Nebijau, kas ką pasakys. Žinau, kas yra teisinga. Visus reikia priimti tokius, kokie yra. Anksčiau ar vėliau visi tai supras, reikia laiko“, – svarstė grupės „Rollikai“ narys Jurijus.

Jis jau antrą sykį dalyvauja „Eurovizijoje“ – prieš dvejus metus Malmėje dainavo su Andriumi Pojaviu.

„Antrą sykį viskas mažiau stebina. Iš dalies – ramiau, nes jau žinau, kaip viskas bus, esmė ta pati. Jaučiuosi stabiliai.

Ar trečią sykį į „Euroviziją“ norėčiau keliauti kaip pagrindinis atlikėjas? Žinoma, bet man dar daug kelio reikia nueiti“, – prisipažino Jurijus.

D.Varnas nė neslepia – po metų tikriausiai bandys dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje.

„Čia pamačiau daug jaunų atlikėjų, dar jaunesnių nei mes, tad kodėl ne?

Ar sunku dainuoti „This Time“? Tai labai paprasta daina, bet yra sudėtingų vietų – aranžuotė pakoreguota taip, kad atsirastų įdomesnis daugiabalsiškumas, kad ir žmonėms, kuriems meno reikia, patiktų.

Šiaip čia labai smagu – iš pradžių dainavimas atrodė pareiga, o dabar malonumas. Visi tapome gerais draugais“, – sakė Dainotas.

Abu pritariantieji vokalistai sutiko, kad šešta ar septinta vieta finale būtų puikus rezultatas.

„Tikime, kad galime gerą vietą užimti. Ir stengiamės. Patekimas į finalą nebuvo noras parodyti, kad skeptikai klydo. Tiesiog labiau tikėkime vieni kitais“, – likus kelioms valandoms iki lemiamos kovos finale, tikino D.Varnas.

https://plus.lrytas.lt/eurovision2015/

Lietuvos pasirodymas antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.