„Eurovizijos“ laimėtojas: „Ši daina – atsakas skriaudikams“

M.Zelmerlöwas buvo įsitikinęs, kad „Euroviziją“ laimės rusė.<br>AP nuotr.
M.Zelmerlöwas buvo įsitikinęs, kad „Euroviziją“ laimės rusė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

2015-05-24 05:47, atnaujinta 2017-11-26 23:11

„Visi esame didvyriai, nesvarbu, ką mylime ar kuo tikime. Turėtume ginti silpnesnius. Tokia šios dainos žinutė“, – spaudos konferencijoje po „Eurovizijos“ finalo Vienoje sakė šio konkurso laimėtojas švedas Månsas Zelmerlöwas.

28-erių dainininkas, laikytas konkurso favoritu, antrą sykį per keletą metų pelnė Švedijai teisę rengti didžiausią Europos dainų konkursą.

Nors šeštadienio vakarą Vienos „Stadthalle“ arenoje iš pradžių atrodė, kad konkurse triumfuos rusė Polina Gagarina, bet nuo akimirkos, kai Lietuva jai neskyrė nė vieno balo, švedas persvėrė rezultatą ir nebepaleido pergalės iš rankų.

Rusijos atlikėja liko antroje vietoje, nors sklandė nuomonė, kad dėl sudėtingų politinių santykių su Europa ji bus kur kas žemiau.

„Tai – muzikinis, o ne politinis konkursas. Šį rytą švedų radijas klausė, ar užimsiu pirmąją vietą. Atsakiau, kad ne, nes tikrai maniau, kad laimės Rusija. Bet man labiausiai patikusi daina buvo australo“, – sakė atlikėjas.

Dainininkas pabrėžė, kad didžiuojasi puikia Švedijos popmuzika, o jo daina yra ir atsakas skriaudikams, su kurių užgauliojimu ir smurtu jam yra tekę susidurti mokykloje.

„Eurovizijos“ laimėtojas paaiškino, ką reiškia scenoje kompiuterine grafika nupiešta figūrėlė, su kuria jis žaidė pasirodymo metu.

„Ji turėjo simbolizuoti mane patį – tada, kai man buvo dešimt“, – sakė Månsas.

Dainininkas užsiminė apie tai, ką sakė ir Lietuvos atstovai. Dviejų savaičių „Eurovizijos“ repeticijų ir spaudos konferencijų maratonas labai išvargina.

„Vakar buvau labai pavargęs. Todėl nusprendžiau finale tiesiog linksmintis – be įtampos. Manau, mano pasirodymas dėl to buvo geresnis“, – teigė atlikėjas.

Švedija jau kitą savaitę pradės ruoštis kitų metų „Eurovizijos“ konkursui – pirmiausia paskelbs konkursą šį renginį suorganizuoti norintiems miestams.

„Prieš dvejus metus konkursas jau vyko Švedijoje, todėl turime patirties“, – pabrėžė švedų „Eurovizijos“ prodiuseris Christeris Bjorkmanas.

Panašu, kad Australijos debiutas „Eurovizijoje“, įvykęs šiais metais, ir liks išskirtinis. Šįmet Australija pakviesta į konkursą todėl, kad „Eurovizija“ vyko 60-ąjį kartą. Laimėję australai būtų galėję „Eurovizijoje“ dalyvauti ir 2016-aisiais. Tačiau kviečiami į konkursą kitais metais jie nebus.

„Mes padarėme viską, ką galėjome. Skyrėme jiems 12 balų“, – sakė Ch.Bjorkmanas.

M.Zelmerlöwas patikino, kad norėtų vėl matyti Australiją konkurse. Arba bent jau įrašyti dainą su šįmet šiai šaliai atstovavusiu žymiu atlikėju Guy Sebastianu, su kuriuo susipažino sporto salėje Vienoje. https://plus.lrytas.lt/eurovision2015/ Švedo pasirodymas „Eurovizijos“ finale:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.