V. Baumila ir M. Linkytė: „Padarėme daugiau, nei tikėtasi“

Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „eurovizinė“ kelionė baigėsi. Šeštadienio vakarą Vienos „Stadthalle“ arenoje „Eurovizijos“ finale dainavę lietuviai užėmė 18 vietą – jie pelnė 30 balų.

V.Baumila ir M.Linkytė po „Eurovizijos“ finalo tramdė liūdesį.<br>M.Tylos nuotr.
V.Baumila ir M.Linkytė po „Eurovizijos“ finalo tramdė liūdesį.<br>M.Tylos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

May 24, 2015, 2:46 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 11:11 PM

„Kurioje mes vietoje esame? – parėjęs į persirengimo kambarį paklausė Vaidas. – 18-oje? Maniau, kad 16-oje. Tai gerai, esame dvidešimtuke. Ką dabar labiausiai noriu padaryti? Išgerti viskio.“

Dainininko nenustebino švedo pergalė. „Tai buvo prognozuojama. Jo pasirodymas buvo labai geras“, – lrytas.lt sakė Vaidas. 

Atlikėjai tvirtino, kad dėl užimtos vietos nė kiek nenuliūdo.

„Patekimas į finalą buvo didelis spyris į užpakalį mums patiems. Muzikoje mums dar reikia palypėti, kad pasivytume Vakarų šalis. Būkime „biedni“, bet teisingi. Bet Lietuva juda link to. Aš labai tikiu Lietuva, tikiu, kad atvešime „Euroviziją“ į mūsų šalį. Turime visas galimybes ją priimti.

Energetiškai mūsų pasirodymas finale buvo geriausias iš visų, kuriuos turėjome Vienoje. Tai buvo gyva, natūralu, gerai“, – lrytas.lt sakė V.Baumila.

Dainininkas prisipažino, kad jau keletą dienų negalavo – vėl pradėjo kosėti. „Po finalo apleido jėgos“, – neslėpė Vaidas.

M.Linkytė irgi pabrėžė, kad dirbo iš visos širdies. „Emocijų šis konkursas pareikalavo daug. Bet, sako, savo stiprybę atrandi tada, kai sunkiausia.

Manau, pažiūrėjusi pasirodymo įrašą, nebūsiu juo nusivylusi. Ką dabar darysime? Eisime linksmintis. Manau, esame to nusipelnę“, – kalbėjo atlikėja.

Eurovizija“ – ne tik scena. Daug reklamos, bendravimo su žurnalistais. Mus užkulisiuose vadino viena draugiškiausių delegacijų. Tikrai daug dirbome. Manau, padarėme net daugiau, nei iš mūsų buvo tikimasi“, – sakė V.Baumila.

Ar jie ateityje dar dalyvautų „Eurovizijoje“?

„Įgijome įdomios patirties. Jei ir ne pats dalyvaučiau, tai patarimų kitiems galėčiau duoti“, – sakė V.Baumila.

„Galbūt, jei turėčiau dainą, kuria beprotiškai tikėčiau“, – teigė Monika.

Pirmąją vietą laimėjo švedas Månsas Zelmerlöwas su daina „Heroes“. Paskutiniai liko Vokietijos ir Austrijos atstovai.

„Atidavėme visą save. Tikrai jaučiamės gerai“, – tramdydamas nuovargį, pasirodymą komentavo V.Baumila.

„Eurovizijos“ finale lietuviai kiek pakeitė savo šou. Pasirodymo pabaigoje jie nebeimitavo asmenukės.

Tačiau pasikeitė V.Baumilos ir M.Linkytės, o taip pat – pritariančiųjų dainininkų bučinys. Jis šįkart buvo toks ilgas, kad atlikėjai net praleido vieną savo dainos „This Time“ eilutę, o po to jų balsai kiek netiksliai „sugrįžo“ į dainą.

Po finalo dainininkai nebeslėpė, kad tai nebuvo spontaniškas aistros proveržis. Tokį ėjimą jie sugalvojo finalui – ir net susitarė su šou režisieriais, kad vėliau žiūrovams kartojamoje dainos ištraukoje būtų rodomas būtent bučinys.

„Tai buvo šiokia tokia rizika“, – neslėpė V.Baumila.

Jis iš tiesų buvo pastebėtas – pavyzdžiui, „Eurovizijai“ skirtoje BBC paskyroje Vaido ir Monikos pasirodymo nuotrauka sulaukė vieno didžiausių „like“ paspaudimų skaičių iš visų finalo atlikėjų.

Lietuvos atlikėjai po finalo ketina trumpam užsukti į „Eurovizijos“ dūzges, o anksti ryte jau turės skubėti į oro uostą. Į Vilnių Vaidas ir Monika sugrįš sekmadienio popietę.

Kas toliau? „Grįžęs į Lietuvą labiausiai noriu nueiti į kiną – pažiūrėti filmą „Pašėlęs Maksas“, – nusijuokė V.Baumila.

Jis patikino, kad tikrai nesigaili dalyvavęs „Eurovizijoje“: „Mano vaikai ir anūkai pasakos šią istoriją“.

„Taip, tai buvo labai sunkus, bet ir labai geras laikas. Tikrai paaugau – ne tik kaip dainininkė. Šis „Eurovizijos“ šurmulys mane augino kaip asmenybę. Be galo džiaugiuosi, kad buvau čia. „Eurovizija“ – jėga, ačiū kad buvote su mumis“, – pokalbį baigė M.Linkytė.

https://plus.lrytas.lt/eurovision2015/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.