Albumo apžvalga. „Freaks On Floor“ „Life“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2015-05-28 21:18, atnaujinta 2017-11-26 01:14

Freaks On Floor“ porą kartų yra laimėję M.A.M.A. apdovanojimą Metų roko grupės kategorijoje, tačiau klausantis „Life“ norisi nubraukti abu ankstesnius jų albumus.

Kodėl? Nes tai tiesiog sunkiai sulyginami dalykai. Anksčiau medžioję amerikietiško „grunge“ dvasią, šiek tiek kopijavę „Red Hot Chili Peppers“, dabar „frykai“ su vokalistu Justinu Jaručiu priešakyje pagaliau atrodo suradę savo veidą.

Nežinia, ar čia kalta atėjusi branda (kurią lyg ir simbolizuoja neseniai įvykusios Justino vestuvės), bet „Life“ yra daug spalvingesnis albumas – tai akivaizdu tiek aranžuotėse, tiek pačiose melodijose.

Kietą, įprastą dainos „War Is Over“ ritmą keičia galingos baladės su fortepijonu (jau porą metų žinoma daina „Evil Twin“), jaukūs pasigrojimai akustine gitara (daina „Until The Morning“) ir net visai modernus britiškas „indie“ roko skambesys („Feelings“, „You“). Gitaras skoningai papildo klavišiniai instrumentai, elektroniniai garsai – panašu, kad „Freaks On Floor“ pagaliau išdrįso išsiveržti iš „kokie mes kieti rokeriai“ pozavimo rėmų. Tai jiems tik į naudą.

Dar viena albumo staigmena – dainoje „It's My Way“ puikiai skambantis melancholiškojo dainiaus Marko Palubenkos balsas, puikiai papildantis tamsios nuotaikos kūrinį.

Paties J.Jaručio dainavimo maniera irgi tapo įvairesnė – nuo desperatiško riksmo iki deklamavimo. Kai su kone gotikinio roko liūdesiu ir aidinčiu ritmu praslenka paskutinis kūrinys „The End“, norisi šias 32 muzikos minutes iškart patirti dar kartą. „Niekada nepalik manęs“, – paskutinėje dainoje angliškai prašo J.Jarutis. Jei tai skirta gerbėjams, nepanašu, kad artimiausiu metu muzikantams tai gresia.

Įvertinimas – 8 iš 10. „Freaks On Floor“ daina „War Is Over“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.