Lietuvos pramogų pasaulio atstovai – apie M. Adomaičio skandalą

Pirmadienį Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjo Marijaus Adomaičio – Ten Walls vardas šmėžuoja didžiausiose pasaulio žiniasklaidos priemonėse. Kaip jau rašė lrytas.lt, vienam žymiausių Lietuvos muzikantų užsitrenkė „Sonar“, „Creamfields“, „Pitch“ ir kitų tarptautinių festivalių durys, bendradarbiauti atsisakė stambi agentūra „Coda“. Viskas – dėl praėjusią savaitę feisbuke pasirodžiusio teksto, kuriame lietuvis gėjus prilygino pedofilams.

Apie M.Adomaičio poelgį pasisakė (iš kairės) R.Kirilkinas, N.Šiaudikytė ir R.Zabarauskas.<br>„Lietuvos ryto“ fotografų nuotr.
Apie M.Adomaičio poelgį pasisakė (iš kairės) R.Kirilkinas, N.Šiaudikytė ir R.Zabarauskas.<br>„Lietuvos ryto“ fotografų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-08 22:19, atnaujinta 2017-11-23 15:50

Pirmadienio vakarą atlikėjas dar kartą atsiprašė už savo poelgį ir paskelbė darantis pertrauką – jo būsimieji pasirodymai atšaukti.

Tiesa, kalbos apie jį netyla – internete Marijų griežtai sukritikavo ir tokios muzikos žvaigždės, kaip britų dueto „The Chemical Brothers“ narys Edas Simmonsas, o tekstas apie Ten Walls šiuo metu yra vienas skaitomiausių britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainėje. Vieno svarbiausių muzikos verslo žurnalų „Billboard“ interneto svetainėje rašoma, kad M.Adomaitis ne tik liko be agentų paslaugų. Populiari įrašų parduotuvė „Phonica“ esą nebepriima užsakymų jo būsimai plokštelei „Sparta“ įsigyti – visiems ją užsakiusiems bus grąžinti pinigai, o įrašu parduotuvė nusprendė neprekiauti dėl M.Adomaičio homofobiškų komentarų.

Nuomonėmis apie Ten Walls internete dalijasi ir Lietuvos pramogų pasaulio atstovai. Lrytas.lt pateikia keleto jų pamąstymus.

Romas Zabarauskas, kino režisierius, padėjęs užsienyje paskleisti žinią apie lietuviškai išsakytas skandalingas Marijaus mintis : „Jokia ne paslaptis, aš parašiau portalo „Gaystarnews“ redaktoriui, paklausiau, ar jam įdomi tokia tema. Atsakė, kad įdomi, tada išverčiau tą (gėjus įžeidžiantį M.Adomaičio – Red.) „postą“. Bet prieš tai įdėjau savo paskyroje ir kiti jau pradėjo reaguoti, tad Marijus galėjo labai staigiai viską sutvarkyti. Ir po to straipsnio dar galėjo sutvarkyt, bet atstovėjo principingai savo poziciją.

Man be galo gaila, kad taip įvyko, bet Marijus yra suaugęs žmogus ir turi už savo veiksmus atsakyti. Dabar gaunu grasinimų, kad mane sumuš, tai kažkaip ne naujiena, bet linkiu taikiau bendrauti.“

Ruslanas Kirilkinas, dainininkas: „Marozams“ belieka didžiuotis, gerbėjams nusivilti, jam dar kartą užsirūkyti... Žvaigždės kartais krenta, kūryba jo pagirtina, matyt, pats su savim nesusikalba.“

Tomas Sinickis, dainininkas, verslininkas: „Labai įdomus įvykis. Aš kaltinu vadybą. Jam niekas nepasakė, kam jis groja 9 iš 10 kartų? Nebuvo kontraktuose baudų už tokius bajerius? Būtų rimta bauda – nieko nesakytų.“

Benas Aleksandravičius, grupės „ba.“ lyderis: „Gaila kažkaip. Staigiai atėjo, staigiai ir išeina.“

Šorena Džaniašvili, dainininkė: „Šeštadienį buvau „Field Day“ festivalyje Londone, tuo metu, kai jis grojo, visos kitos scenos ištuštėjo, visi bėgo pas TenWalls ir ėjo iš proto visą valandą! Tad nėra gal viskas taip blogai.“

Vaidotas Valiukevičius, grupės „The Roop“ lyderis: „Šiuo metu atstovauju savo grupei Kanuose vykstančiame muzikos industrijos renginyje MIDEM. Per pietų pertrauką išėjau į šalia esančią parduotuvę su dalyvio kortele, kurioje nurodyta „Lithuania“.

Susitiko žvilgsniai su kitu dalyviu, pasisveikiname. Jis žvilgteli į mano akreditaciją su šalies pavadinimu. Klausia: „Kaip matau, tu iš Lietuvos. Ar žinai Ten Walls? Ar visi jūsų šalyje – tokie homofobai?“.

„The Roop“ nariai nepritaria Ten Walls mintims ir nepalaiko jokio socialinio, lyčių ar rasės diskriminavimo.“

Neringa Šiaudikytė, dainininkė: „Gerbiu žmones už jų kūrybą, bet ne dėl to, kokia jų nuomonė apie tą ar aną. Ir nebūtina pataikauti tiems, kurių nemėgsti, nes taip priimta ir ta daro visi. Gali būti toks, koks esi, ir vieni mylės, kiti gerbs, treti nekęs. Bet liks tie, kurie myli tavo muziką.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.