R. Ščiogolevaitė gina M. Adomaitį: „Gėjus – tai jau šventas?“

Muzikos pasaulyje jau kelias dienas verdant skandalui dėl Marijaus Adomaičio pasisakymo ir pasekmių kūrėjo karjerai, savo nuomonę apie šią situaciją išsakė ir dainininkė Rūta Ščiogolevaitė.

R.Ščiogolevaitė apie M.Adomaitį: „Ar Marijus sakė, kad visi gėjai yra pedofilai? Ne, nesakė.“<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
R.Ščiogolevaitė apie M.Adomaitį: „Ar Marijus sakė, kad visi gėjai yra pedofilai? Ne, nesakė.“<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-09 19:57, atnaujinta 2017-11-23 12:18

Po žinutės feisbuke, kurioje M.Adomaitis sugretino gėjus ir pedofilus, jo muzikiniam projektui Ten Walls užsitrenkė kelių didelių užsienio festivalių durys, bendradarbiavimą nutraukė didelė tarptautinė agentūra „Coda“.

Praeityje su M.Adomaičiu bendradarbiavusi dainininkė ir TV laidų vedėja R.Ščiogolevaitė įsitikinusi, kad reakcija į jo žodžius – neadekvati.

„Nėra viskas taip paprasta, kaip čia piešiama. Tai, ką parašė Marijus, nėra eilinis homofobiškas pasisakymas.

Jis kalbėjo apie pedofilus. Šios problemos ignoravimas mane erzina. Sakoma, kad pedofilai – iš kitų planetų, kad jie išlenda kartą per keletą metų kažkur kaime. Nieko panašaus. Pedofilų nėra vienetai. Apie tai yra kalba. Marijaus žodžiuose yra tiesos. Juk yra ir bažnytiniai pedofilijos skandalai, kurie akivaizdžiai susiję su homoseksualia orientacija.

Jis juk nesako, kad gėjai yra blogis, kaip kai kurie vargšai įsižeidę komentatoriai rašo. Jis klausia, kur yra riba. Nurašyti, kad jis kalba visiškas nesąmones, būtų ribos peržengimas. Jis atkreipė dėmesį į problemą, kuri nėra išsigalvojimas“, – lrytas.lt sakė R.Ščiogolevaitė.

Dainininkė neneigia, kad Marijaus žodžiuose yra homofobiška gaidelė.

„Bet man tai visiškai netrukdo. Kaip netrukdo ir homoseksualūs mano draugai, turiu tokių. Taip pat turiu draugų, kuriems nepatinka homoseksualumas. Manau, ir vieni, ir kiti turi teisę turėti nuomonę, kol neragina kitokių žudyti ar kastruoti. Štai čia – jau neapykanta.

Užuot atakavę Marijų, gėjai turėtu šviesti visuomenę šiais klausimais, smerkti pedofilus, o ne Marijaus karjerą. Savo neapykantą galėtų nukreipti kita linkme. Tai būtų pats sveikiausias būdas sureaguoti į Marijaus žodžius.

Ar Marijus sakė, kad visi gėjai yra pedofilai? Ne, nesakė. Jis tuo nesidomi, apie tai nemokė mokykloje. Iš kur paprastas, heteroseksualus žmogus gali žinoti, kad viskas visiškai gerai, kai jo vaikas pasako, kad jį traukia berniukai? O jei ne? O jei tai kaimo gale gyvenančio pedofilo įtaka?

Aš pati žinau tokių atvejų, savo akimis. Kaip kai kurie save gėjais vadinantieji įkyriai bruka savo įsitikinimus. Tai ką, nebegalima tokio žmogaus kritikuoti, nes tada tapsi homofobu?

Kaip reaguotų gėjus, kurį bandytumėte „atversti“ į heteroseksualumą? Sakytų, kad esate netolerantiškas. Bet yra ir netolerantiškų gėjų, esu tokių sutikusi. Nereikia visų gėjų dėti prie širdies ir sakyti, kad jie sveikesni už bet kurį kitą visuomenės narį.

Nes dabar reakcija į Marijaus žodžius panaši į tokią. Gėjus – tai jau šventas ir neliečiamas? Visi mes liečiami. Ir homoseksualai, ir heteroseksualai. Visus galima kritikuoti“, – sakė Rūta.

Dainininkė neslėpė pasipiktinusi išgirstu komentaru, kad Marijaus žodžiai gali homoseksualius paauglius pastūmėti į savižudybę.

„Tai pati didžiausia demagogija. Absurdas“, – sakė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.