Taylor Swift džiūgauja: privertė nusileisti kompaniją „Apple“

Dainininkė Taylor Swift įrodė savo įtaką muzikos pasaulyje. 25-erių amerikietės atviras laiškas, paskelbtas sekmadienį, privertė suklusti ir skandalingą sprendimą pakeisti net technologijų pasaulio gigantę – kompaniją „Apple“.

25-erių T.Swift – viena populiariausių pasaulio atlikėjų, todėl jos nuomonė – svarbi ir girdima.<br>AP nuotr.
25-erių T.Swift – viena populiariausių pasaulio atlikėjų, todėl jos nuomonė – svarbi ir girdima.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-22 14:08, atnaujinta 2017-10-29 21:39

Ginčas kilo dėl „Apple“ siūlomos muzikos transliavimo internetu paslaugos „Apple Music“, ketinančios konkuruoti su „Spotify“, „Deezer“ ir kitomis platformomis.

Muzikantai ir dainų kūrėjai griežtai kritikuoja šias paslaugas dėl menko jiems už kūrinių perklausas mokamo honoraro – tai viena priežasčių, dėl kurių, pavyzdžiui, „Spotify“ negalima išgirsti naujausio T.Swift albumo „1989“.

„Apple Music“ vartotojams jis turėtų būti prieinamas, tačiau šiuo metu Europoje koncertuojančią Taylor šokiravo paslaugos kūrėjų planai.

Naujiems vartotojams ketinama tris mėnesius leisti naudotis paslauga nemokamai. Tai nėra neįprasta, tačiau keista tai, kad „Apple“ už šias perklausas ketino nemokėti honoraro dainų autoriams ir atlikėjams.

Sekmadienį T.Swift paskelbė ilgą laišką, kuriame išdėstė, kad labai gerbia „Apple“, tačiau su tokiu sprendimu negali sutikti.

Dainininkė akcentavo, kad kovoja ne už save – mat pakankamai uždirba koncertuodama. Tačiau toks „Apple“ sumanymas smarkiai pakenktų jauniems, mažiau populiariems kūrėjams ir atlikėjams.

„Mes jūsų neprašome nemokamai mums duoti telefonų „iPhone“. Neprašykite mūsų už dyką jums duoti muziką“, – rašė Taylor.

Jos laiškas sukėlė tikrą audrą internete. Jau pirmadienio rytą „Apple“ paskelbė, kad keičia taisykles – atlikėjams ir dainų autoriams bus sumokėta ir už tas muzikos perklausas, kurios bus nemokamos vartotojams.

„Kai prabudau ir perskaičiau Taylor laišką, tai patvirtino, kad turime kažką keisti“, – pripažino „Apple“ viceprezidentas Eddy Cue, pridūręs, kad asmeniškai pasikalbėjo su T.Swift ir pranešė jai apie pokyčius.

„Esu pakylėta ir jaučiu palengvėjimą. Jie mūsų paklausė“, – nudžiugusi internete parašė T.Swift.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.